donderdag 21 april 2011

NYC Natural Matte Foundation

Ik ben best kritisch wat foundations betreft. Naast een heleboel eisen wil ik vooral één ding: goed en langdurig matte effect. Natuurlijk werd ik ook nieuwsgierig naar dit budget variant van NYC. Kan een foundation van zo'n 3 euro aan mijn wensen voldoen?

Ik heb gekozen voor een na lichtste kleur, #002 Sand. Toch vind ik hem nog steeds best donker. Hij past perfect bij mijn huidskleur als ik een dag (of twee) in de zon heb gezeten. Maar eerlijk gezegd, had ik hem lichter ingeschat. Toch past de kleur zich iets meer aan mijn huidskleur. Niet volledig, door niet goed te blenden zul je het verschil merken. Het is in ieder geval niet extreem anders of te donker, ik kan ermee omgaan.

De textuur van deze foundation is heel licht en daardoor verdeeelt het zich makkelijk over je huid. Dekking zou ik licht tot midden noemen, omdat deze foundation vooral de kleur van mijn huid egaliseert en kleine rode plekjes bedekt. Voor iets zwarder werk (en al helemaal voor onzuiverheden) moet je wel een concealer gebruiken. Maar dan het matteren... ja hoor, dat doet deze foundation prima. Natuurlijk moet je er geen vettige crème onder doen en nog liever - een goede primer. Op deze manier blijft mijn gezicht vrijwel de hele dag mooi mat. Op een gegeven moment krijgt het meer een soort gezonde glow in plaats van gewoon matte, maar dat staat alleen maar mooi. Goede primer zal er ook voor zorgen dat droge plekjes door deze foundation niet extra gaan opvallend (zonder primer zal dit na enkele uren wel het geval zijn). Kortom, een fijne lichte foundation voor een fijn prijsje.

12 opmerkingen:

 1. ik schat in dat ook de lichtste kleur voor mij te donker zou zijn en ik heb graag toch wel wat meer dekking. Fijn dat hij wel zijn werk doet volgens jou :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh hij klinkt erg fijn! Als ik foundation zou gebruiken zou ik deze zeker willen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grappig, ik heb hem net vandaag gekocht...leuk om te lezen dat het geen miskoop was ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het hele nyc rek was vandaag gewoon geplunderd bij het kruidvat! Ook de foundation.. Ben blij dat ik het oogschaduwpalette wat ik wilde nog te pakken heb kunnen krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt goed. De rekken zijn inderdaad hopeloos leeg. Maar deze moet ik dus nog even hebben.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt wel goed voor zo'n kleine prijs. Aah wanneer komt NYC bij ons in het kruidvat, het duurt altijd eeuwen !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb hem zelf ook, maar ik vind hem niet zo heel fijn. Hij is absoluut niet mat (bij mij in ieder geval) en dat vind ik wel jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heb hem ook, ik vind hem zeer fijn werken! goede dekking alleen hij ruikt een klein beetje raar als je de foundation open doet maar na verloop ruik je dat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Reacties
  1. ooh da's lang geleden... ik geloof dat deze niet meer dan 5 euro was, maar weet het niet zeker.

   Verwijderen