vrijdag 29 april 2011

Sweet shiny coral: Boots vs. Catrice

Toen ik bij Boots deze mooie gloss zag, kon ik het niet weerstaan. Tangerine Twist is een mooie oranje/koraal kleurtje met koele shimmer erin. Ik ben denk ik verliefd op zulke kleurtjes... thuis kwam ik erachter dat deze gloss mij aan een ander exemplaar liet denken.

Coral's Enchanted Garden uit Floralista-collectie van Catrice lijkt hier namelijk best wel op. Die van Catrice is iets meer oranje en die van Boots neigt naar het rode. Op de lippen zie ik (helaas) geen verschil.

Na het aanbrengen van gloss van Boots zie ik een hele mooie koraal-kleur... die helaas binnen enkele seconden verdwijnt. Dit glosje is vrijwel transparant. Zo nu en dan zie je een beetje koraal en blauw-achtige fijne glitters, maar verder merk je weinig van de kleur.

De gloss van Catrice is eigenlijk vanaf het eerste moment al zo goed als transparant. Ook hier zie je wat van de kleur en glitters vallen iets meer op, maar daar blijft het ook bij. Zo jammer van de mooie kleur!

Toch vind ik de gloss van Boots net iets even fijner dan die van Catrice. Om met de applicator te beginnen: het is een stuk meer hygiënisch en makkelijker/sneller bij het aanbrengen. Bij Catrice heb je zo'n standaard sponsje: werkt niet vervelend, maar toch heb ik liever een tube. Wat mij ook opviel is de houdbaarheid: gloss van Boots trekt minder snel in dan die van Catrice. Qua prijs is Boots een paar euro duurder. Het is dus maar wat je fijner vindt.

8 opmerkingen:

 1. Ik kocht onlangs ook zo'n gloss van Catrice (wel een andere kleur), maar ik vond ook dat hij eigenlijk zo goed als onzichtbaar was, doordat hij idd erg transparant was.Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook zo'n glosje van catrice is inderdaad best transparant.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie glosses, met die glittertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In die van Boots zie ik inderdaad meer koraal =))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind ze allebei mooi! Ik weet dat een tube hygiënischer is, maar stiekem hou ik meer van een sponsje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind ze allebei mooi! Zelf heb ik die van Catrice en draag 'em vaak over een koraal kleurige lipstick.

  BeantwoordenVerwijderen