donderdag 12 mei 2011

Beste lippenbalsems: mijn top 3

Lippenbalsems... je kunt er niet te veel van hebben. Bij mij zijn ze in elke hoek te vinden en ook zeker in elke tas. Het zijn vooral de lipsmackers die er rondslingeren, maar voor zwaarder werk heb ik andere "trucjes". Vandaag een top 3 van mijn favoriete balsems.

3. Lipsmackers Je hebt ze in alle kleuren en smaken. Lipsmackers zelf zijn in tientallen uitvoeringen verkrijgbaar, er zijn sinds kort bijvoorbeeld ook Paul Frank Lipsmackers. Ze zijn niet goed genoeg voor extreem droge lippen, maar wel prima voor dagelijks gebruik. Een paar keer per dag je lippen hiermee bijwerken maakt je vrolijk en zelfs opgewekt (de geur!!). Stiekem heb ik balsem / lip butter van Yes To Carrots hier ook bijgedaan. Die van Yes To Carrots (ik heb Meloenen-versie) ruikt misschien iets natuurlijk en bevat veel goede voedende oliën, maar toch vind ik dat deze balsem een eerlijke gedeelde derde plaats samen met Lipsmackers verdient.

2. Bioderma Atoderm is een zwaardere balsem, speciaal voor (extreem) droge lippen. Deze gebruik ik vaak voor het slapen gaan om de volgende ochtend afscheid te nemen van droge velletjes. Het werkt! Het is wel echt een beetje zo'n medische balsem. Het is wit en bijna niet doorzichtig, maar ook de geur en smaak (voor zover aanwezig) zijn een beetje bitter. Niet vervelend, maar het viel mij gewoon op. Nou ja, zolang dit product werkt...

1. Dr. Organic Royal Jelly Lip Balm Serum Deze lippenbalsem heb ik ook in de koude periodes gebruik en ik moet zeggen, dit was gelijk een hele geslaagde kennismaking met het merk Dr. Organic. Deze balsem voelt net zo natuurlijk en verzorgende aan als Yes To Carrots en Bioderma balsems samen. Het lijkt of de textuur een mix is van oliën en wax. Deze balsem laat geen vettig laagje achter en trekt ook vrij snel in. De geur is heerlijk zoet en zelfs rustgevend. Daarom ligt deze balsem nu standaard op mijn nachtkastje. Mijn lippen worden hier heel zacht van en het is ook zeker geen vervelend product om te gebruiken (mmmm zoete honing-achtige geur).

6 opmerkingen:

 1. Blogger lag er een tijdje uit zeg! maar goed, ik kende de bioderma lippenbalsem niet, al probeer ik zo min mogelijk gebruik te maken van lippenbalsems ;)

  Mocht het van de zomer weer heel erg worden, dan denk ik dat ik die van bioderma eens probeer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mm Dr. Organic Royal Jelly Lip Balm Serum klinkt goed

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou van lipbalsems! Jou top 3 klinkt goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Maccia: ik merk het, wat vaag! Gelukkig doet ie het eindelijk weer!
  @Miss matc: zeker, is zo'n heerlijke balsem!
  @Merel: haha ik ook, bijna verslaafd :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh, die van Dr Organic lijkt me superlekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt goed! :)
  Ik mis stiekem alleen de prijzen en verkoopadressen.. die van bioderma zou ik best eens willen uitproberen namelijk!

  BeantwoordenVerwijderen