donderdag 12 mei 2011

New Paradoxal Dupe: Chanel vs. Rimmel

Chanel Paradoxal is een van de meest geweldige kleuren. Het is geen kleur voor elke dag, maar wel eentje die heel bijzonder is, vooral voor speciale gelegenheden.

Zijn enig nadeel: de prijs. Om de drempel iets te verlangen (en natuulijk ook een beetje van het succes van deze kleur te profiteren) hebben al meerdere merken een dupe van deze kleur uitgebracht. Zo hebben bijvoorbeeld MNY, Essence en Barry M soortgelijke kleurtjes aan hun assortiment toegevoegd. Wat vaak niet te overtreffen is - is de shimmer en luxe van Paradoxal. Er is toch wel een lakje die op beide gebieden, wat mij betreft, even veel punten scoort en toch wel betaalbaar is.

Rimmel heeft deze kleur niet voor niks Hot List genoemd. Een hele gewilde en populaire kleur is deze zeker wel. Op het eerste gezicht bevat die van Chanel toch net iets meer shimmer. Maar zo op de nagels (bij normaal licht) zijn ze van elkaar niet te onderscheiden. De kleur is grijs-paars en soms lijkt het zelfs bruin.

Maar dan de shimmer test... Ik moet zeggen dat het lakje van Rimmel deze enorm goed heeft doorstaan! Sterker nog: nu ik deze twee heb vergeleken (die van Chanel heb ik alleen op mijn ringvinger, aangemerkt met "Ch"), lijkt het of die van Chanel op de nagels een stuk minder shimmer laat zien. Ik ga het echt zeggen hé.... het lakje van Rimmel vind ik dus eigenlijk net iets mooier.

De kwaliteit van Rimmel is natuurlijk ook uistekend. Die van Chanel dekt al de eerste keer super netjes, het eerste laagje van Rimmel is wat streperig. Maar met twee lagen zien beide er top uit... niet van elkaar te onderscheiden. Alleen de prijs dan, nagellak van Rimmel kost rond de 5-6 euro.

13 opmerkingen:

 1. wauw! :D die lijken inderdaad wel erg veel op elkaar XD

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow, dat is ideaal dan zou je dus ook voor de rimmel versie kunnen kiezen en geld besparen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blijkbaar is de kleur die Essence nu in de You Rock limited edition heeft ook een exacte dupe!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @manon: ik heb het gelezen en heb hem zelf ook in de winkel te zien. maar volgens mij is die toch net een tikje anders. en plus dat de kwaliteit van rimmel echt stukken beter is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De kleur is echt prachtig! En wat lijken ze inderdaad erg op elkaar! Blijft de Rimmel ook even lang?
  BTW: jouw nagels zien er super uit ! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind paradoxal echt een heel bijzonder kleurtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Peggy: nou.. deze kleur niet zo, paradoxal ook niet. donkerdere kleuren cheapen bij mij toch wel altijd sneller. maar de kwaliteit van Rimmel is verder echt altijd prima, ook houdbaarheid.
  @Miss matc: echt hé :)
  @Deb: klopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Yes! De ideale dupe! Goed gevonden (:

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lijken veel op elkaar zeg, leuk zo'n vergelijking!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bedankt voor die vergelijking! Mn zusje heeft deze, dus ik ga hem maar eens lenen ;)

  BeantwoordenVerwijderen