zaterdag 28 mei 2011

Zelf donkere uitgroei blonderen

Mijn haar bij de kapper laten verven doe ik echt al heel lang. Ik heb er vorig jaar zelfs een heel artikel over geschreven. Het is niet alleen lekker makkelijk (je hoeft alleen in de stoel te blijven zitten), maar het resultaat is vaak ook nog eens mooier / te voorspellen. De laatste paar keer heb ik gemerkt dat mijn hoofdhuid enorm geïrriteerd op hun verf reageerde. Droogte, jeuk, erg onaangenaam. Dat is opzich niet raar, mijn huid is over het algemeen vrij gevoelig, maar blijkbaar dus ook mijn hoofdhuid. Ik heb besloten om het verven weer een keer zelf te proberen...

Omdat het toch al een hele tijd geleden is dat ik dit zelf heb gedaan, heb ik besloten om voor de makkelijke variant te gaan: verf in de vorm van schuim. Mijn keuze viel op Precision Foam Colour van John Frieda mede doordat deze destijds in de aanbieding was bij 't Kruidvat. Omdat ik niet van gele gloed in mijn haar hou, heb ik voor lichte kleur gekozen genaamd Light Ash Blonde. De meeste verf maakt je haar maar een paar tinten lichter. Als je van jezelf donker haar hebt, kun je beter voor een hele lichte kleur kiezen - zo licht zul je toch niet worden.

Deze foam colour bleek heel makkelijk in gebruik te zijn. Alle flesjes zijn handig genummerd, waardoor je precies weet wat en wanneer je moet gebruiken. De belangrijkste zijn de ontwikkelvloeistof (#1) en de kleuring (#2). Je krijgt er ook nog een vrij grote conditioner tube bij die je dagen na het verven kunt gebruiken. Voordat je begint, trek wel zwarte handschoenen aan (meegeleverd en oh zo beter dan van die standaard plastic dingen).

De inhoud van #2 (kleuring) giet je helemaal over in het flesje #1 (ontwikkelvloeistof). Je sluit het af met het meegeleverd pompje en kantel het flesje een paar keer. Let op, kantelen en niet schuden!

Dit is het resultaat zoals het moet zijn. Links - 2 vloeistoffen bij elkaar, rechts - nadat ik het flesje heb gekanteld. Normaal is de kleur van blondeer-verf altijd best donker, maar deze viel mij nog mee. Nu je klaar bent om te verven, trek wel een oud t-shirt/topje aan. Met deze foam colour zul je niet zo snel knoeien, maar je weet maar nooit. Het aanbrengen is heel makkelijk - je drukt het flesje in. Jaja, dus niet boven op het pompje met je vinger proberen in te drukken, maar gewoon het flesje zelf.

Dit is hoe mijn haar er eerst uitzag. Op twitter is mij geadviseerd om 2 verpakkingen verf te kopen en ik vond het nog best redelijk. Achteraf bleek dat 1 verpakking voor uitgroei meer dan voldoende is.

Sterker nog, ik heb zelfs mijn heel haar kunnen doen de eerste keer. Ik was te voorzichtig met het aanbrengen, waardoor er op het eind nog te veel schuim was overgebleven. Ik besloot dus om de rest van mijn haar ook mee te nemen om de kleur op te frissen. Ik heb 30 minuten gewachten, zoals ook op de verpakking wordt geadviseerd. Het resultaat - ik was aangenaam verrast. De kleur bleek heel zacht en natuurlijk te zijn. Het is natuurlijk niet zo licht als de rest van mijn haar, maar deze overgang vong ik erg mooi! Door de meegeleverde conditioner erna te gebruiken wordt je haar ook nog eens ontzettend zacht.

Een paar weken later werd het weer tijd om mijn uitgroei opnieuw bij te verven. Dit keer heb ik de schuim rijkelijk verdeeld. Volgens mij is dit ook de bedoeling. Je merkte dat mijn haar de kleur ook sneller pakte. Dat ik dit gelijk niet bedacht had ligt ook aan het verradelijke van de schuim. Je denkt dat alles goed bedekt is, maar een paar minuten later is schuim weggetrokken en je ziet toch wel die donkere uitgroei doorschijnen. Kortom, goed, rijkelijk verdelen is de juiste manier. Dit keer heb ik ook nog eens alleen mijn uitgroei gepakt. Een pakje was in dit geval ook meer dan genoeg.

Ik heb niet meer zo op de tijd gelet, ook al staat op de verpakking max 30 min. Ik heb gewoon gewacht tot mijn haar gewenste kleur had en daarna pas heb ik het uitgespoeld. Natuurlijk moet je hier geen uren mee blijven zitten, ik heb ongeveer 50 minuten gewacht. Het resultaat is precies wat ik ervan had verwacht. Het is nog steeds niet zo licht als de rest van mijn haar, maar het scheelt niet veel. Op de foto zie je met name de schaduw en daarom lijkt het donkerder dan in het echt. Kortom, het is simpel en het werkt! Je kunt dit opzich makkelijk in je eentje doen, ook de achterkant. Maar mijn vriend was zo lief om mij een beetje te helpen.

Ik ben heel tevreden over het resultaat. Natuurlijk is dit niet zo ontspannend als bij de kapper. Maar het feit dat mijn hoofdhuid goed op deze verf reageerde (jaja!) is voor mij belangrijker. En natuurlijk is dit ook goedkoper. Normaal kost deze foam colour 16 euro, ik heb hem in de aanbieding voor een tientje gekocht. Bij de kapper ben ik altijd minstens het dubbele kwijt... en dat eens in de 3 weken. Zodra mijn haar geen egale kleur meer heeft, ga ik wel weer naar de kapper. Maar voorlopig is dit een prima oplossing voor mij.

11 opmerkingen:

 1. Wat goed om te lezen! Ik heb ook lichtblond haar, maar mijn natuurlijke haarkleur is inmiddels flink donker geworden. Hoewel mijn kapster erg goed is, betaal ik me ook altijd helemaal scheel. Dit lijkt mij ook wel een goede oplossing, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik niet goed durf. Ik heb mijn haren vroeger nogal vaak verpest ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen! Ik zou graag mijn haar willen kleuren maar ik zit niet graag bij de kapper misschien dat ik het gewoon thuis doe wat bij jou ziet er echt gemakkelijk uit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijne review heb je geschreven! Ik ben zelf echt niet van het verven van van mijn haren, staat ook zeker niet op de planning, maar vind het wel fijn om zo'n review te lezen. Dit lichte blond staat je erg mooi trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er ook erg goed en natuurlijk uit, wat mij betreft zeker geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er heel goed uit! Misschien zelf maar eens proberen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. klinkt erg handig, ik vind je haarkleur er trouwens schitterend uitzien!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Linda: me too! Vroeger ging het alleen maar mis... :P maar nu laat ik het echt niet meer zover komen. Bij enig twijfel, gelijk weer naar de kapper.
  @MIss match: het is ook idd vrij makkelijk :) met een beetje hulp van een ander al helemaal ;)
  @Joyce: als je blij bent met je eigen haarkleur, zou ik het ook echt niet doen. Ik moet het steeds anders hebben :P
  @Peggy: dank je wel! :)
  @Silva: @Sofie: thnx, ladies! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heb paarse plukken net van de kapper gekomen ze zegt doorgeslagen het moest blond worden ik heb gelijk blond schampoo gekocht proberen maar om het paars eruit te krijgen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Anoniem: OMG, wat erg!!!! Erg veel succes/sterkte ermee, ik hoop dat het wel zal helpen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem12-08-11 17:41

  ik heb paarse plukken net van de kapper gekomen ze zegt doorgeslagen het moest blond worden ik heb gelijk blond schampoo gekocht proberen maar om het paars eruit te krijgen

  ****** Really?******** hahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahaha van blond shampoo wordt je haar ook paars bij overmatig gebruik hahaha oh dat gaat wat worden. Pics please! Zeg dat je kapper je niet deze tip heeft gegeven...anders is het natuurlijk niet zo raar dat je haar uberhaupt paars is geworden. ga nooit meer naar die kapper want een goede kapperszaak laat jou echt niet met paarse lokken vertrekken! Zelf werk ik bij Brainwash kappers en natuurlijk komen blunders wel eens voor maar wij fixen dat voordat de klant de deur uit gaat

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er heel mooi uit! zelf ben k 15 en heb ik mijn haar 2x geblondeerd maar het is oranje/goud uitgeslagen! bij de kapper willen ze er wel highlights inzetten voor 90 euro!! en ik moet dat dus ook bij gaan laten werken bij de kapper maar ik kan niet iedere 2 maanden 90 euro afrekenen....

  BeantwoordenVerwijderen