vrijdag 27 mei 2011

Zelfgemaakte scrub binnen 5 minuten

Afgelopen dinsdag ben ik even bij Linda geweest. Dit keer hebben wij besloten om "iets voor de site" te doen. Lin kwam dan ook met een geniaal idee: zelf scrub maken!

Normaal ben ik niet zo van homemade dingen, vind het altijd te veel gedoe. Maar dit was zo simpel om te maken dat ik het hartstikke leuk vond. Of kwam het doordat wij vooral keihard gelachen hebben in plaats van serieus bezig te zijn geweest...?

De ingrediënten volgens Linda's "recept":
* 1 kg. zout en suiker bij de supermarkt
* Arachide olie bij de supermarkt
* Olijfolie bij de supermarkt
* 2 Weckpotten bij Blokker
* Pot honing bij de supermarkt
* 2 potjes amandelolie bij de kruidvat

De verhoudingen? Tja, willekeurig. Een schepje van dit, een scheutje van dat, goed stampen met een lepel. Het is dan ook niet zo gek dat onze scrubs er zo anders uitzien! Die van Linda bleek heel stevig te zijn, met veel olie en een duidelijke gele kleur (lees: veeeeel honing én olie). Die van mij lijkt meer op natte sneeuw. Maar goed, het gaat uiteindelijk om de werking. Ik heb de mijne inmiddels heerlijk kunnen testen...

Je huid wordt goed onder handen genomen met deze scrub. De scrubdeeltjes zijn grof door suiker en zout - wat ik persoonlijk heerlijk vind (een slappe scrub die je nauwelijks voelt is echt niet mijn ding). Je voelt echt dat alle dode huidcellen plaats maken voor een extra zacht huidje. Door de oliën met de toevoeging van honing wordt mijn huid prima gehydrateerd. Zodra je uit de douche stapt (pas op, het kan nogal glad zijn!) voelt het niet alleen fris aan, mijn huid heeft eigenlijk geen extra hydratatie meer nodig. Tip: dit is ideaal bij het gebruik van de zelfbruiner - je hoeft je huid niet extra te verzorgen en de kleur verdeelt zich regelmatig. De geur is niet sterk, het is aangenaam zacht. Je kunt ook etherische oliën hieraan toevoegen, maar dat vond ik in dit geval niet per se nodig. De komende paar weken heb ik dus een verwennerij in de badkamer staan.

12 opmerkingen:

 1. Ik vind ze echt heel erg veel weg hebben van de scrubs van Sabon :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed, dat moet ik ook maar eens gaan maken! Veel goedkoper ook. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt heel fijn! Ik denk dat ik binnekort zelf ook weer een scrub ga maken. Maar dan doseer ik de olie/honing zodat die tussen die van jullie in zit :P
  Door de olie hoef je idd geen extra verzorging meer te gebruiken, wat ik heel fijn vind want ik heb nooit zin om me helemaal in te smeren!
  Ook vind ik van die kleine korrels niets. Vooral voor je lichaam moet het wel een grove korrel zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me erg fijn ik wil het eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, natte sneeuw :')

  Volgens mij hebben jullie heel veel lol gehad! En nu heb ik ook weer zin om een scrub te maken, dat doe ik soms ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jou scrub lijkt me heel fijn! Misschien moet ik het maar eens zelf proberen te maken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me een hele fijne scrub als ik zo naar de consistentie kijk, maar olie is toch niet hydraterend? Anyways het houdt wel vocht vast en dus een ultrazacht huidje. Ik ga hem zeker eens een keer uitproberen. Bedankt voor het 'recept' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet eruit om op te eten haha! :) Leuk dames!

  BeantwoordenVerwijderen