woensdag 25 mei 2011

Zomer musthave: Dream Matte Powder

Op YouTube en verschillende internationale blogs wordt Dream Matte Powder van Maybelline altijd als musthave genoemd. Ik geloofde niet dat het ook voor mij zo goed zou werken... totdat ik het zelf geprobeerd heb. En ja.. vanaf toen heb ik mij officieel bij de andere fans aangesloten. I love it!

In mijn voordelen-wekend shoplog heb ik gezegd dat ik deze poeder als meeneem-poeder ging gebruiken. Not, hij ligt nog steeds op mijn kaptafel en ik gebruik deze beauty elke ochtend. Als het buiten warmer wordt dan verandert namelijk ook mijn routine. Ik gebruik geen foundation meer, maar kies voor getinte dagcrème en een laagje matterende poeder er overheen.

Matteren kan dit schatje als geen ander! Ik begin met textuur. Die is namelijk erg zacht, satijn-zacht. Voor het aanbrengen gebruik ik altijd een grote kwast. Op mijn huid zie je het totaal niet zitten, ook op wat drogere wangen. Het lijkt echt of deze poeder met mijn huid versmelt en alleen een egale kleur overlaat. De dekking is licht tot medium. Je kunt het best goed opbouwen, maar ik zou voor de zekerheid toch een druppeltje concealer bij opvallende roodheden gebruiken. Het mooiste vind ik toch dat mijn huid bijna de hele dag mat blijft! Nou ja, bijna, met een matterende crème eronder blijft het ook echt de hele dag mat. En dat voor mijn extreem vette T-zone - I'm impressed! Alleen de kleur vind ik nog steeds een kwestie. Toen ik deze poeder in de winkel ging swatchen, leken enkele (lichte) kleuren veel op elkaar. Dat is best verwarrend.. maar toch heb ik gekozen voor #04 Vanilla Rose en die past perfect bij mijn huid. Ik heb het gevoel dat de kleur bijna doorzichtig is, terwijl mijn huidskleur met deze poeder veel mooier lijkt. Kortom, geen idee hoe dit werkt, maar ik ben fan!

13 opmerkingen:

 1. Klinkt goed! Ik denk dat ik deze ook een keer ga proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt hartstikke fijn! Ik test momenteel een product dat een voedende dagcreme en foundation in een is. Dat is ook echt een aanrader, komt binnenkort een artikeltje over.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat klinkt dat allemaal goed! Ben erg benieuwd om het ook eens te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er goed uit, alleen heb ik deze volgens mij al eens in mijn handen gehad en was de lichtste kleur nog net te donker voor me. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik gebruik dit poeder al jaren ^_^ <3 it, ik vind het ook heel grappig om te zien dat het nu ineens een hele hype aan het worden is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb er ook al zoveel goeds over gehoord, ben toch benieuwd! Ik heb alleen nog zoveel poeder... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb hem ook gehad, en hij is echt super fijn:)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hmm, misschien maar eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat ik deze ook eens ga halen.. !!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb wel de dream matte mousse, ik denk dat ik deze maar eens moet gaan proberen! Vooral voor in de zomer, dan vind ik het niets met foundation of teveel make up op mijn gezicht

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Klinkt erg fijn, ben benieuwd of ze een matchend kleurtje voor mij hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb dit poeder ook nog nooit gebruikt, misschien toch maar eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen