donderdag 9 juni 2011

Lavera Toner voor onzuivere huid

Lavera is een heel fijn Duits merk dat bekend staat om natuurlijke producten. Natuurlijk betekent hier: geschikt voor gevoelige huid, gemaakt met pure organische oliën, kruiden en bloemen extracten, vrij van parabenen, SLS, kunstmatige geuren... Cruelty Free, Gluten Free, GMO (Genetically Modified Organisms) Free. Kortom, fijn!

Deze tonic van Young Faces lijn heb ik een tijdje geleden in Duitsland gekocht. Het eerste wat mij opviel - wat is het flesje klein! Maar eigenlijk doe ik hier al best lang mee en hij is nu pas op de helft. Deze tonic gebruik ik namelijk (bewust) niet dagelijks. Mijn huid is dan wel onzuiver, maar het is ook gevoelig voor dehydratatie (uitdroging). Daarom gebruik ik deze tonic maar een paar keer per week om mijn huid te zuiveren. Dankzij de anti-bacteriële werking van munt, tea-tree en zink voelt mijn huid na gebruik fris en schoon aan. Het is toch wel anders dan bijvoorbeeld na een "simpele" lotion. Ook al droogt deze tonic helemaal niet uit, je voelt wel dat je huid hiermee extra schoon wordt. Alle aanwezige onzuiverheden krijgen een snelle antiseptic kuurtje en zullen daarom net iets makkelijker genezen. Ik zal nog zeker een keer een uitgebreid artikel over mijn face routine maken, ik ben heus niet de enige met zo'n huid. Deze tonic is nu een vast onderdeel van mijn routine geworden en verdient daarom zeker de aandacht. Hij ruikt ook nog eens heerlijk fris naar allerlei kruiden en natuurlijk mint himself.

Helaas is verkrijgbaarheid een nadeel. In Nederland kun je bij sommige drogisterijen een beperkt assortiment van Lavera vinden. In Duitsland kun je het bijna in elk drogist en zelfs bij apotheken kopen. Voor rond de 10 euro is dit daarom zeker een aanrader.

6 opmerkingen:

 1. Klinkt goed, spijtig dat je ze moeilijk kunt kopen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me erg fijn dit product :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit lijkt me erg fijn! De volgende keer dat ik in Duitsland ben, zoek ik hem :)
  In welke winkel had jij hem gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Silva: ik heb die van mij uit Kaufhoff! Maar ik heb ze laatst ook gewoon bij DM zien staan :)

  BeantwoordenVerwijderen