donderdag 30 juni 2011

Mousse kleuringen: L'oreal vs. John Frieda

Oké, ik ben dus nu officieel helemaal aan het do-it-yourself haarverven geslagen. Na mijn succesvolle ervaring met mousse-kleuring van John Frieda heb ik in de tussentijd ook een simpele crème-verf van Garnier geprobeerd... en toen begreep ik dat zodra je een mousse-kleuring probeert, je niet meer zonder kunt. Laatst was het weer zover - mijn uitgroei werd weer zichtbaar, dus tijd om een nieuw pakje verf uit te zoeken. Bij 't Kruidvat was toevallig de mousse-kleuring van L'oreal in de aanbieding. 10 euro voor een pak - genoeg reden om het mee te nemen.

Ik heb de aller lichtste kleur uitgekozen genaamd #90 Puur Lichtblond. Dat wordt voortaan ook mijn strategie: de lichtste kleur voor het lichtste resultaat. Qua gebruiksgemak - it's all the same. Het zijn twee potjes die je samen moet voegen. Bij de mousse van L'oreal zat ook een apart pompje bij en je kreeg er doorzichtige handschoentjes bij. Ik snap wel waarom het pakketje van John Frieda er chiquer uitziet: zwart is cooler, zwart is klassiek en zorgt een beetje voor dat salon-made-gevoel. Maar goed.. doorzichtig dus. Ook weer hier: zodra alles van het potje 2 in het potje 1 zit met het doseerpompje erop, moet je het een paar keer kantelen (niet schudden) en dan is het klaar voor gebruik.

Alleen moest je bij de mousse van John Frieda in het flesje knijpen, bij L'oreal moet je gewoon het pompje gebruiken zoals je het verwacht te gebruiken - erop drukken dus. Persoonlijk vind ik knijpen handiger en makkelijker, vooral met handschoenen aan. Maar eigenlijk is het no biggy. De structuur van beide mousses verschilt ontzettend van elkaar! Die van John Frieda was namelijk een stuk meer waterig, terwijl die van L'oreal behoorlijk stevig is. Ik was dol op dat laatste. Wat handig, je hebt echt een beetje het idee dat je een soort luchtige schuimende crème gebruikt. Waarschijnlijk was dit dan ook de reden waarom mousse van L'oreal sneller opging. Nou ja, goed verdelen dus en dan wachten maar.

Zoals ook de vorige keer met John Frieda ging ik ervan uit dat ik langer nodig had dan een halfuurtje... en terecht, want na 40 minuten zag ik nog geen verschil. Ik schrok me ook rot en begon al ramp-plannen te bedenken (straks snel naar de winkel rennen om een nieuw pakje maar dan van John Frieda te halen). Na ongeveer 50 minuten besloot ik dat het mooi is geweest. Met het idee "ik ga het meemaken" sprong ik onder de douche. Toen ik daarna een paar blonde plukjes bij me roots onder de handdoek, waar mijn haar in gewikkeld was, zag, gaf het hoop. Misschien lukt het toch nog...

Nou, het is toch wel aardig gelukt! Hoewel ik nog steeds het idee heb dat deze mousse meer moeite had met mijn donkere uitgroei. Als ik naar de foto's na gebruik John Frieda mousse kijk, dan is alles nog niet perfect licht, maar ik had dan ook niet de aller lichtste kleur gekozen. Toch had ik het idee dat alles soepel en perfect ging. Nu... tja.. nee, ik ben zeker niet teleurgesteld, maar het idee dat ik nog hier en daar oneffenheden zie achtervolgt mij nog steeds wel een beetje. Oké, even kijken hoe ik hier binnen een paar dagen over denk.

En dit is mijn mening van een paar dagen later...
Nou, ik weet het nu zeker... de kleur van mijn roots is toch echt donker-blond. Deze verf is dus zwakker dan bijvoorbeeld die van John Frieda. Ook vind ik deze minder zacht voor mijn hoofdhuid en dat is ook jammer. Als je niet zoals ik van donker naar blond gaat en geen gevoelige hoofdhuid hebt dan is dit echt een toppertje. Heel fijn in gebruik en op sommige punten zelfs iets beter dan John Frieda mousse. Maar het is toch het resultaat... geen re-buy voor mij helaas.

8 opmerkingen:

 1. Lijkt me op zich wel een fijn product:D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een keertje zo'n mouse geprobeerd, dit werkte bij mij niet heel goed. Dekt niet goed genoeg. Voor een tint donkerder zal het wel goed zijn, maar als je echt iets anders wilt: gewoon verf.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan zou ik eerder gaan voor die van John Frieda als ik mijn haar zou verven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik durf niet aan de slag te gaan met 'thuisverf' ik ben ooit eens volledig fout uit de verf gekomen na het gebruik van Henna en sinds toen durf ik gewoon niet meer...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het lijkt mij een fijn product! Jammer dat het toch niet zo gepakt hebt zoals je gehoopt had!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik wil m'n haren eens lichtbruin verven (:

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kun je met een mousse je haren ook lichter kleuren (van bruin naar blond ?)

  BeantwoordenVerwijderen