vrijdag 3 juni 2011

Tinted moisturizer: zomer-tip voor vette huid

Nooit gedacht dat een tinted moisturizer mij zo goed zou bevallen.. Het is een welbekend populair zomers product, waarvan ik altijd dacht dat het voor mijn huid totaal niet geschikt zou zijn. Want: vettig, grove poriën, oneffenheden. Oh ja, en ongelijke kleur/roodheden... maar dat is toch juist waar de tinted moisturizer mee kan helpen? En als je dan ook nog een hebt die niet vettig is en mijn huid lekker mat en egaal maakt? Ja hoor, die bestaat! Het is nu wel officieel: ik ben gek op Kiehl's Ultra Facial Tinted Moisturizer

Ik heb al eerder verteld dat, zodra het buiten warmer wordt, mijn dagelijkse gezichtsverzorging/make-up routine verandert. Ik ga voor luchtig, maar toch dekkend en mat. Voor het beste resultaat breng ik eerst een druppeltje Kiehl's Blue Herbal Moisturizer op mij voorhoofd en neus aan - als een soort serum, omdat ik de crème zelf niet genoeg hydraterend vind. Matteren doet hij als geen ander - de hele dag lang. Daarna breng ik deze Kiehl's tinted moisturizer aan. Het is namelijk niet alleen een hele goede hydraterende crème, het maakt mijn huid ook nog eens mooi egaal. De dekking zou ik licht tot midden noemen. Kleine oneffenheden verdwijnen met gemak. Maar het belangrijkste - de kleur van mijn huid wordt egaal en krijgt een prachtige natuurlijke kleur zonder vettige glans.

Het geheel poeder ik lichtjes af met Dream Matte Powder - that's it! Op de foto zie je het resultaat zonder al die "extra's", het kan dus allemaal nog matter :) Super makkelijk en snel. Mijn huid blijft bijna de hele dag fris en glans-vrij. Nou ja, misschien niet helemaal glans-vrij. Een gezond glansje vind ik namelijk niet erg. Alles ziet er wel de hele dag heel natuurlijk en mooi uit - love it! Zonder de Blue Herbal Moisturizer zou de glans iets sneller verschijnen, maar het ziet er dan niet té vettig uit. Nog een fijne bijkomstigheid - er zit SPF 15 in. Kortom, alles in één potje: foundation, concealer, verzorging. Voor dit potje betaal je wel ongeveer 20 euro, maar persoonlijk vind ik het wel de moeite waard, omdat dit de beste tinted moisturizer is die ik tot nu toe heb geprobeerd (Laura Mercier is hier niks bij). De kleurenkeuze kan wel een nadeel zijn: het is alleen verkrijgbaar in twee varianten light en medium. Laat je hierdoor niet afschrikken en test het gewoon in de winkel. Dit product is namelijk zeker een aanrader, vooral voor moeilijke huidjes zoals die van mij.

10 opmerkingen:

 1. Klinkt als een heel fijn product, helaas heb ik juist een redelijk droge huid dus niet voor mij geschikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt geweldig om mee te nemen op vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed! Kiehl's heeft altijd kwalitatieve producten, love them! Ik wil zelf de tinted moisturizer van Clinique gaan halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Joan: het is een hydraterende crème, dus geschikt ook voor drogere huid ;) Maar omdat hij geen vette glans achterlaat, vind ik hem ook ideaal voor de vette huid.
  @Miss matc: bijvoorbeeld ;)
  @BeautyLoves: klopt ja! Niet alles is goed, maar het meeste wel. Ik heb niet zo'n goede "relatie" met Clinique :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. klikt goed zeg! Ik vind je layout ook erg mooi.

  op mijn blog loopt nu een hele schattige winactie, doe jij ook mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik de Studio moisture tint van MAC :D ben ik ook heel tevreden mee! maar alleen in de zomer gebruik ik deze. En als mijn huid een beetje rustig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt heel fijn, en ook fijn dat 'ie zo matterend is!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat klinkt dit als een fijne tinted moisturizer! In de zomer wil ik namelijk ook niet veel op doen ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Naar deze review was ik dus echt benieuwd! Laura Mercier is er niks tegen, en da's nu net mijn favoriet dus ik moet nu echt deze Kiehl's hebben. Meid je hebt een slechte invloed op me :) Maar ik vind het wel leuk! Ziet er super mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziet er mooi uit, mara vind hem net te duur. Ook jammer dat er maar twee kleuren zijn.

  BeantwoordenVerwijderen