zaterdag 30 juli 2011

Alles over acrylnagels: mijn ervaring

Ik krijg zo veel complimentjes over mijn nagels, waarvoor ontzettend bedankt! In september is het alweer een jaar geleden dat ik aan acryl verslaafd ben geraakt. Het was mijn beste beslissing ooit. Lees hier nog even hoe ik tot deze beslissing was gekomen.

Aan het begin was het nog wel even twijfelen. Ik vond mijn lange nagels prachtig, maar ik moest er echt aan wennen. Hier had ik mijn belevingen beschreven kort nadat ik mijn nagels kreeg. Het moeilijkste vond ik nog wel het ritsen. Want ja, hoe werkt het nou als je topje van je vinger niet meer kunt gebruiken? En typpen dan (dat is wat mij moeder mij gelijk vroeg)? Het klinkt misschien stom, maar daar krijg je wel mee te maken als je je heel leven lang korte stompjes hebt gehad. Dat ik er aan begin mee zat, was ook niet zo raar: mijn nagels waren echt te lang. Nu weet ik precies wat voor mij de perfecte lengte is, maar ze moeten ook zeker niet te kort gevijld worden. Dit allemaal bespreek ik elke keer met mijn nagelstyliste. En even voor de duidelijkheid: simpele dingen, zoals typpen, gaan heel makkelijk ook met lange nagels ;)

Zo zien mij nagels eruit als ze net zijn gedaan. Altijd een fijn moment ^^

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen... wil je acrylnagels dan heb je een vast inkomen nodig. Om de 3 weken ga ik terug om mijn nagels op te laten vullen. Eigenlijk begin je al na 2 weken "uitgroei" te zien, maar elke 2 weken terugkomen gaat mij iets te ver. Soms laat ik het zelfs om de 4 weken doen, maar alleen uit nood.. zoals nu, omdat mijn nagelstyliste nog op vakantie is. Het opvullen kost mij 25 euro per keer. Persoonlijk vind ik het elk dubbeltje waard. Een bezoekje aan de kapper kost ook minstens hetzelfde, toch? Er zijn salons waar dit veel duurder is en er zijn ook kleine Aziatische salons waar je hetzelfde voor 10-15 euro kunt laten doen... maar ik ga dan toch liever naar mijn vaste nagelstyliste.

Een paar maanden geleden heb ik de hele set opnieuw laten zetten. Eigenlijk zou het eens in de 3-5 maanden moeten, maar ik heb het dus tot nu toe maar 1 keer gedaan (ongeveer 40 euro). Waarom moet dat? Ik zal maar eens bij het begin beginnen. Mijn eigen nagels waren altijd al zwak. Als je vrij sterke nagels hebt, dan kan acryl gewoon bovenop worden aangebracht als een soort versteviging (+ alle andere voordelen ervan). Bij mij wordt eerst voor ongeveer de helft van me nagel een kunstnagel aangebracht om de mooie lengte te creƫren. Daar overheen komt dan acryl. Die kunstnagel groeit natuurlijk op een gegeven moment uit. Je merkt er niks van, behalve dat de basis onder acryl zwakker wordt (zwakke randjes zullen je sneller opvallen). Daarom is het handig om eens in de zoveel tijd nieuwe basis/nagels te laten zetten.

Toen ik het liet doen zag ik voor de eerste keer sinds tijden weer mijn eigen nagels. Wow, wat een verschil! Mijn nagels zagen er nog hetzelfde uit als een paar maanden geleden: ze waren toch altijd al zwak. Maar ik zag wel een groot verschil: met acryl zijn mijn nagels veel voller en mooier! Mocht je toch na een tijdje terug willen naar je eigen nagels - dat kan, alleen zijn ze dan nog wel een stukje zwakker. Het komt niet zo zeer door acryl, maar door het vijlen. Je nagels worden namelijk grondig gevijld voordat je er iets op krijgt, de oppervlakte moet namelijk vlakker zijn dan normaal.

De middelste vinger - eigen nagel, de andere 2 - acryl. Toch een duidelijk verschil!

Ook handig om te weten: acrylnagels kunnen breken. Huh, wat? Acryl is toch sterk? Nou, het is mij al een paar keer gelukt. Het ging wel om aardige stootjes. Ook heb ik een paar keer meegemaakt dat een nagel losraakte... tja, zwakke basis heeft ook zulke nadelen. Maar dat gebeurt zelden. "Herstelwerkzaamheden" kosten zo'n 5 euro per nagel, dus dat is nog zeker te overzien. Ook zou ik oppassen met schoonmaakmiddelen. Sommige kunnen te agressief zijn voor acryl, waardoor er oneffenheden op de oppervlakte van je nagel kunnen verschijnen. Daarom zijn latex handschoenen geen overbodige luxe bij het schoonmaken (ook beter voor de huid van je handen, trouwens)

Helemaal aan het begin liet ik mij bang maken door de verhalen over groene aanslag op de kunstnagels en andere enge dingen. Toen ik het aan mijn nagelstyliste vroeg, deed zij er helemaal niet moeilijk over. Er kan namelijk altijd vochtigheid tussen je eigen nagel en acryl komen. Vochtigheid betekent kans op schimmeltjes. Erg is het niet. Er zijn speciale anti-schimmel druppeltjes of je kunt je nagel laten vervangen. De rust waarmee mijn nagelstyliste dit verteld verbaast mij wel en eerlijk gezegd zou ik dit nooit willen meemaken... tot nu toe dus gelukkig niet gebeurd.

Tot slot nog een verschil tussen acryl en gel. Mijn nagelstyliste heeft er bewust voor gekozen om niet met gelnagels te werken. De belangrijkste reden hiervoor: gelnagels kun je alleen verwijderen door hen helemaal eraf te vijlen. Wow, wat een klus! Acryl-nagels verwijder je veel makkelijker, het beste laten ze los in aceton (jep, dat betekent alleen aceton-vrije removers voor mij). Ook zien acryl-nagels er veel natuurlijker uit. Je kunt ervoor kiezen om voor french tips te gaan, maar zelf kies ik altijd voor natuurlijke nagels. Deze zijn namelijk voor mensen die hun nagels nog willen lakken (yaaay!), french tips kunnen te sterk doorschijnen.

Zoek 3 swatches op eigen nagels en 3 op acryl nagels... need I say more? :)

Het moge duidelijk zijn: ik ben erg blij met mijn nagels. Ze zijn veel sterker dan mijn eigen nagels, zien er voller uit, het geeft ook iets extra's / vrouwelijks aan je handen (check die kindernageltjes en stompjes, de zogenaamde "mijn eigen nagels"...). Sinds acryl ben ik pas echt aan nagellak verslaafd geraakt. Waarom? Elke kleur ziet er op deze nagels een stuk beter uit! Ook blijft mijn nagellak veel langer zitten. Op vakantie heb ik halverwege een nieuw kleurtje erop gedaan, omdat ik het anders te saai vond... ik was zo'n 10 dagen weg. Eigenlijk vind ik dat er geen nadelen zijn... nou ja, alles wordt gecompenseerd door hoe mijn nagels eruit zien. I love it! Mocht je het trouwens zelf willen en ben je opzoek naar een goede specialist in de provincie Utrecht, stuur mij een mailtje, dan geef ik je de naam van mijn nagelstyliste door. En mocht je nog vragen hebben, laat het mij uiteraard weten :)

21 opmerkingen:

 1. Ik zelf vind acryl nagels bij mij dan niks, heb het ook gehad op school, want toen gingen we leren acryl nagels zetten op de nagels van je klas genoten, mijn eigen nagels zijn hierdoor erg dun geworden en braken sneller af, maar gelukkig nu zijn ze weer als eerst, dus weer hard. Maar ik zal het nooit meer laten doen. Want heb van mijn zelf al lange nagels ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb al jaren gelnagels en ik zou niet zonder kunnen. Als je naar een goede nagelstyliste gaat heb je absoluut geen problemen van vieze nagels, dunne nagels, etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor mij is het momenteel veel te prijzig en ik vind het idee dat mijn eigen nagels er dunner door worden niet heel erg fijn. Daarbij zie je toch dat het niet je eigen nagels zijn, in mijn ogen. Maar ik snap best dat jij er erg blij mee bent! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb ook al erg lang acrylnagels, een dun laagje om ze langer en sterker te hebben. Ik vind het in elk geval verzorgder staan dan natuurlijke stompjes. :) En natuurlijk blijft nagellak langer zitten, heel erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind goedgezette acrylnagels zo mooi! kan het helaas zelf niet dragen vanwege mijn werk...heb nu geleerd vrede te sluiten met mijn eigen korte, zwakke nagels.
  groetjes LindaB

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superhandig artikel! ik vind jouw nagels ook zo mooi! Ik heb ook even hierover nagedacht, maar ik heb niet het budget om ze steeds weer bij te laten vullen. en ik vind het ook fijn om soms kortere nagels te hebben :) misschien dat ik dit in de toekomst nog wel eens ga doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb twee weken acyrlnagels gehad en mijn nagels zijn er echt dunner door geworden. Ik mag ze nu ook niet meer dragen in verband met werk, dus ik moet leren omgaan met mijn eigen korte stompjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb drie keer in mijn leven 'nepnagels' gehad en ik vond het zelf eerlijk gezegd erg onhandig, niets voor mij dus.
  Ergens wel jammer want ik heb ook niet echt schitterende nagels hihi.
  Jouw acryl nagels zijn trouwens prachtig, moet ik eerlijk zeggen en dus wel heel fijn dat jij ze wel prettig vind zitten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het ziet er inderdaad super uit. Helaas kan ik het niet vanwege mijn opleiding en mijn bijbaantje. Ik zou het aan de ene kant wel willen, alleen mijn eigen nagels worden nu wel een stuk mooi en zijn nu ook een stuk steviger. Wel vind ik acryl nagels er mooi uitblijven zien, het ziet er erg verzorgend uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb alles gehad, gel, acryl, soak off.. En ik slaag er iedere keer weer in om ze eraf te pulken. Dus ja, korte nagels voor mij, maar ik probeer ze wel te verzorgen. Die van jou zijn mooi ook van heel dichtbij! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je nagels maar ook je nagelriemen zien er fantastisch mooi en verzorgd uit! Helemaal niet onnatuurlijk want vaak valt het me direct op wanneer iemand acryl nagels heeft, maar bij jou dacht ik eerlijk gezegd dat je van jezelf zulke mooie nagels had ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. het ziet er wel mooi uit :D

  heb het zelf alleen niet nodig XD

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind het super mooi!! Ik wil het zelf ook graag, maja in de verpleging mag je niet met nepnagels werken helaas!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het verbaast me dat je acrylnagels hebt, ik dacht echt dat het je eigen nagels waren! Erg mooi gedaan inderdaad

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik heb het een paar keer gehad, maar eigenlijk heb ik hartstikke mooie nagels van mezelf en het dus helemaal niet nodig. je kan er ook absoluut je lenzen niet mee in doen, en aangezien ik nu iedere zaterdag post bezorg ga ik het voorlopig ook niet meer laten doen ook denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een fijn artikel, want ik zit de laatste tijd te twijfelen om acryl of gel nagels op te doen, maar ik heb me er nooit in verdiept. Ik twijfel ook heel erg vanwege het budget, want ik ben maar een student. Ik denk dat ik later dit wel eens ga uitproberen zodra ik een hoger inkomen heb. Ik vind je nagellengte trouwens ook prachtig! Niet te lang, maar zeker niet te kort ^_^

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ziet er heel erg mooi uit, ik zou het ook wel graag willen maar ik oefen nog regelmatig om al mijn technieken als schoonheidsspecialiste te onderhouden en dan is het afgereden om valse nagels te hebben (om diverse redenen).

  BeantwoordenVerwijderen
 18. mijn beste vriendin kan acrylnagels zetten dus ik ga het bij haar laten doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @Roos: oooh dat is wel lekker makkelijk! en scheelt geld ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. sinds ik klein ben en zelf mog beslissen of ik me nagels knipte of niet,
  wist ik al meteen dat ik nooit meer korte nagels wilde,
  ik vijlde ze altijd netjes en ze waaren mooi lang,
  maar af en toe braken ze waar ik me zo aan kan ergeren want ik kan gewoon niet zonder korte nagels,
  maar nu zet ik voortaan zelf ook acryl en dat gaat prima,
  want ik dacht voor dat geld kan ik het zelf ook wel toch? paar keer oefenen en nu lukt het!
  dus als het even tegen zit met me nageltjes en ze zijn korter dan dat ik wil ga ik lekker even zitten en heb ik binnen 2 uur 10 mooie lange nageltjes die ik er zelf kan af halen of bij werken (:

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuke blog, ik heb ook een blog over nagels lakken .

  BeantwoordenVerwijderen