zondag 17 juli 2011

Beauty-vraag: jouw volgorde van opmaken

In veel YouTube filmpjes zie je dat meiden eerst hun gezicht opmaken (foundation, poeder etc.) en dan pas met oogschaduw en mascara beginnen. Ik vroeg mij dus af hoe jullie dit doen?

Zelf vind ik het hartstikke onhandig om met mijn gezicht te beginnen. Maar misschien komt het ook doordat ik vaak felle kleuren oogschaduw, pigmenten en glitters gebruik (lees: meer fallout dan met natuurlijk tinten).

Zouden meiden eerst met hun gezicht beginnen omdat het "zo hoort", als een soort ongeschreven regel? Of is dit echt handig? Vertel mij hoe jij het doet en vooral waarom.

16 opmerkingen:

 1. Ik doe ook eerst mn ogen ivm fallout, ik vind dat veel handiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ligt er bij mij eigenlijk maar net aan wat voor oogschaduw (inderdaad ivm fall out) ik gebruik :)
  Maar de laatste tijd gebruik ik bijna helemaal geen foundation enzo meer, heb even een goeie periode haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe ook eerst de ogen! daarna pas mijn gezicht, idd door de fallout

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij mij ligt het er aan wat ik belangrijker vind. Richt ik me op de ooglook, dan doe ik dat eerst. Maar als ik me gewoon opmaak om ergens heen te gaan, en dan een beetje neutrale oogschaduw draag doe ik eerst mijn foundation enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik begin eigenlijk ook altijd met mijn gezicht en dan pas me ogen, maarja ik gebruik dan ook niet van die hele felle kleurtjes en lose pigment gebruik ik ook nioet vaak maar ik snap als je dat gebruikt dat beter is om daar eerst mee te beginnen en dan pas je gezicht

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe ook eerst mijn gezicht.
  1. dagcrème 2. groene concealer (sla ik soms over) 3. foundation 4. huiskleurige concealer 5. poeder 6. blush 7. oogmake-up (eerst oogpotlood, dan oogschaduw, dan mascara en dan wenkbrauwpotlood).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik gebruik niet echt felle kleuren van oogschaduw dus bij mij valt fallout dus ook helemaal zo hard niet op. Ik doe wel eerst mijn foundation, dan oogschaduw en dan consealer >.<

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als ik oogschaduw draag dan begin ik eerst met de oogschaduw en daarna met de rest, vooral voor de fallout. Maar gebruik ik geen oogschaduw dan doe ik eerst mijn gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het hangt ervan af. Meestal begin ik met mijn gezicht, en als ik tijd over heb (niet vaak) dan ga ik verder met oogschaduw. Maar als ik weet dat ik genoeg tijd heb, dan begin ik met oogschaduw.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik begin eigenlijk altijd met mijn gezicht, ook als ik fellere kleuren gebruik. Ik doe dat vooral omdat ik dan een "canvas" kan voorbereiden, ook met concealer onder mijn ogen enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn volgorde is: primer - foundation -highlighter - poeder (optioneel) - oogschaduw - mascara - oogpotlood - Medusa van Shiseido/Meteorieten van Guerlain om het af te maken. En oh ja! De lipgloss!
  Ik vind het gewoon leuk om het gezicht als een lege "canvas" te gebruiken, daarom doe ik de foundation als eerst. En oogpotlood gebruik ik als (bijna) laatst omdat ik het bijna altijd per ongeluk uitsmeer ^_^"""

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik doe vaak alleen maar mijn ogen omdat ik gewoonweg niet van foundation hou en het niet nodig heb ^^ en daarbij is het veel handiger om eerst je ogen te doen ivm fallout e.d. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mijn volgorde is: dagcréme, primer, foundation, poeder, blush, (oogschaduw), eyeliner, mascara, wenkbrauwen, lippen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bij mij ook verschillend, bij Naked kleurtjes gewoon de 'normale versie' bij hardere kleuren eerst de ogen. Als ik werk en het is voor een shoot bijna altijd eerst de ogen om te voorkomen dat je onder de ogen het 'crackle' effect krijgt door al di laagjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik doe eerst mijn gezicht dan mijn ogen,maar dat komt ook omdat ik geen oogschaduw gebruik maar wel mascara,eyeliner en oogpotlood dus ik hoef me geen zorgen te maken voor fall out .
  soms doe ik alleen mijn gezicht en sla ik mijn ogen over (met dank aan mij zwarte wimpers

  BeantwoordenVerwijderen