vrijdag 8 juli 2011

Mijn meest gebruikte oogkwasten van dit moment

Een hele lange tijd gebruikte ik voornamelijk twee kwasten: van kleine platte van Sephora en kleine fluffy van Estee Lauder. Natuurlijk gebruik ik meer kwasten, maar ik merkte dat ik elke keer in ieder geval deze twee pakte. Nu is het aantal vaste favorieten vedubbeld. Ik heb handigere kwasten gevonden die het aanbrengen/blenden een stuk makkelijker maken. Dit zijn mijn favorieten op dit moment:

Kwast van Districos en die van Urban Decay (diegene die tegenwoordig bij het Naked palette zit) zijn bijna gelijk. Beide zijn plat en zacht, maar ook zeker stevig genoeg. Deze kwasten gebruik ik voor het aanbrengen van oogschaduw op de bewegende ooglid. Zij pakken genoeg kleur op en verdelen het gelijkmatig. Ook gebruik ik ze voor het aanbrengen van mousse oogschaduws en pigmenten. Kortom, lekker veelzijdig. Mijn nieuwe favoriete blending brush is 6SS van Inglot. Ik heb een soortgelijk kwastje van Sigma, maar deze heeft een puntig uiteinde, waardoor het blenden preciezer gaat. Sigma SS219 is een pencil brush - altijd handig voor bijvoorbeeld de onderste wimperrand. Ook diepte in de arcadeboog kun je perfect met dit kwastje creƫren. Tot slot mijn ultieme favoriet, waar ik zeker niet meer zonder kan: MAC 217. Je kunt ook wel zien dat deze vaak gebruikt is. Het is niet alleen een perfecte blending kwast (niet zo precies als die van Inglot, maar ook zeker niet verkeerd), het is vooral een super kwast voor de crease. Kleur subtiel in en boven de crease vervagen - geen ander kwastje kan dit beter. Deze is ook nog eens smaller dan bijvoorbeeld Sigma SS217, waardoor je meer controle hebt hierover. Al deze kwasten hebben jullie misschien al in actie in een van mijn tutorials gezien. Dit zijn op dit moment dan ook mijn echte musthaves.

8 opmerkingen:

 1. Dat lijken me fijne kwasten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben zelf sinds kort wat meer kwasten gaan gebruiken dus dit artikel was wel even goed om te lezen, ben nog steeds op zoek naar de perfecte kwasten vandaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kwasten! De MAC 217 klinkt echt super, eens naar kijken als ik weer bij een counter ben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige kwasten! De bleding brush van Inglot ziet er erg fijn uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hele mooie kwasten idd! echt goeie kwaliteit. die Urban Decay is idd heel fijn! Gebruik ik ook heel veel

  BeantwoordenVerwijderen