zondag 21 augustus 2011

Getest: mascara van MAC en Lancome

Eigenlijk zou dit een soort battle moeten zijn. Maar aangezien beide mini´s zijn en vrij veel op elkaar lijken, vertel ik dit keer alleen mijn ervaring hiermee. En natuurlijk ook ever waarom ik de ene een tikje beter vind ;)

Zoom Lash mascara van MAC stond al best lang op me wishlist en uiteindelijk heb ik een mini ervan kunnen bemachtigen. Deze mascara wordt namelijk altijd gebruikt door een Youtube beauty-guru panacea81, dus was ik nieuwsgierig. Het resultaat vond ik eigenlijk nooit zo spectaculair, maar deze mascara gaf wel zichtbaar langere wimpers. I like! En ja hoor, na de eerste keer gebruiken was het resultaat bij mij precies hetzelfde: lange wimpers die niet te perfect gescheiden waren, maar die duidelijk opvielen. Het borsteltje heeft van die korte stomperige haartjes en zorgt prima voor extra lengte.

Ik dacht dus dat mijn MAC mascara mijn nieuwe favoriet was.. totdat ik de mini Precious Cells mascara van Lancôme had geprobeerd. Gelijk meer opvallende dikkere gits-zwarte wimpers! Waaaauw! Het borsteltje van Lancome ziet er ook heel anders uit. Het heeft twee kanten: dezelfde haartjes net als bij MAC plus een zijde met langere haartje die dicht bij elkaar geplaatst zijn. Ik merk ook dat deze mascara net iets beter scheidt en krult, hoewel het verschil eigenlijk nihil is als je de wimpers van dichtbij bekijkt.

Maar welke vind ik nou beter? Dat is een moeilijke, omdat ik ze beide toppertjes vind. Beide geven vooral veel lengte, dikkere wimpers (jeeeej voor opvallende wimpers!), maar niet zoveel volume. Beide houden de krul ook de hele dag. Met MAC zie ik al aan het eind van de middag een soort fallout op mijn wangen, met Lancôme gebeurt dit niet (zo snel). Ik vind ook dat Lancôme net iets beter scheidt, bij MAC moet ik mijn wimpers daarna veel meer extra gaan scheiden. Maar dat ligt vast aan de borsteltjes, aangezien die van Lancôme twee-in-een is. Geen false lash effect, maar ook zeker geen natuurlijk effect. Precies voor bij elke look.

15 opmerkingen:

 1. beide zien ze er inderdaad goed uit :D Als ik zal moeten kiezen zou ik toch voor Lancôme gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb die van Mac onlangs gekocht en ik vind hem supergoed, hoewel ik er mee moet opletten dat het niet klontert. Die van Lancôme lijkt ook heel erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. erg mooi! heb zelf een van lancome gehad en vond hem fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vind ze er beide wel goed uit zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog geen super ervaringen met MAC mascara's gehad, dus ik zou voor de Lancôme gaan. Ze geven inderdaad wel een gelijkaardig resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige mascara's! Vooral die Lancome vind ik super! Mag ik vragen hoe duur die is?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Kelly: ik heb eigenlijk geen idee, dit is een monstertje ;) maar ik denk zo rond de 20 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het zien er allebij prachtige mascara's uit maar als ik zou moeten kiezen zou ik voor die van Lancome gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je wimpers zien er inderdaad bij beide foto's heel mooi en lang uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die van Lancome ziet er goed uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook mij lijkt Lancôme me net wat beter

  BeantwoordenVerwijderen
 12. You know baby, ik ben niet weg te slaan van Helena Rubinstein!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind het resultaat van Lancome toch iets mooier. Ik ben zowieso fan van Lancome mascara. Voor mij de Rolls Royce onder de mascara. Ik vind ze alleen best prijzig en heb het er niet altijd voor over ;-) Goeie review!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind ze ook allebei er erg mooi uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen