maandag 15 augustus 2011

Inglot #84 - dupe van MAC Green Brown?

Ik heb al een paar keer geroepen dat #84 pigment van Inglot een dupe is van MAC's Green Brown pigment (o.a. in de tag van mijn favorieten). Laatste vroeg ik me af of dit echt zo is... en gelukkig heb ik nog steeds mijn sample van Green Brown.

Pigment Green Brown heeft een rode ondertoon met veel groenige shimmer. Dat heeft de pigment van Inglot ook. Toch is er een verschil tussen beide. Dat zie je in het potje, maar ook zeker als je ze opent.

Green Brown bevat duidelijk veel meer groene shimmer, terwijl pigment van Inglot vooral een groene gloed heeft met hier en daar een shimmertje. Maar dan de swatches!

Pigment van Inglot lijkt op deze manier meer aan de gouden kant, terwijl Green Brown nog steeds veel groene shimmer heeft. Oké, die van Inglot is niet echt goud, maar ook wel heel anders groen. Hij is wat rustiger en zelfs neutraler, terwijl Green Brown duidelijk groen is. Bij pigment van Inglot zie je veel meer van de rode ondertoon, terwijl het bij Green Brown precies andersom is - meer shimmer dan ondertoon. Tja, dus toch geen dupes. Het idee bij beide is hetzelfde, maar in de werkelijkheid blijken zij anders te zijn. Ik zal proberen mezelf in te houden als ik de volgende keer weer ga roepen dat #84 een dupe is van Green Brown :)

13 opmerkingen:

 1. Op de swatches vind ik "Green Brown" eigenlijk mooier *^_^*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind beide kleuren mooi met een lichte voorkeur voor Green Brown.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de MAC pigment mooier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. beiden kleuren zijn echt prachtig. Maar die van MAC vind ik net een tikkeltje mooier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beide kleuren vind ik prachtig maar, ik vind Inglot (die oogt wat warmer) toch het mooiste

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nou je had niet helemaal ongelijk hoor! volgens mij heb ik de inglot ook

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele mooie kleuren, die van Mac draagt toch mijn voorkeur weg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah, die zijn zo mooi! Ik wou die Inglot ook nemen, maar hij was uitverkocht helaas! So sad...

  Maar Mac Green brown lijkt nog meer groen te hebben idd, misschien dat ik die dan wel een keer koop :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beide kleuren vind ik erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die van Mac ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik snap wel dat je dacht dat het dupes waren. Ik vind persoonlijk die van MAC mooier!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Op de groene shimmers na zijn ze idd veel alike! Maar beide zijn toch erg mooi =)

  BeantwoordenVerwijderen