maandag 8 augustus 2011

Verzorging met het "mwah"-effect

Er zijn van die (verzorgings)producten die heel wat beloven of die door anderen super geliefd zijn, maar waarbij jij dan zelf denkt: "Mwah, had er eigenlijk meer van verwacht." Vaak vind ik het niet eens review-waardig, maar het leek mij leuk om enkele van zulke producten aan jullie te laten zien... en natuurlijk uit te leggen waar het "mwah"-effect uit bestaat. Ik wil vooraf zeggen dat ik absoluut niet ontevreden ben over al het onderstaande, maar het is hem gewoon net niet voor mij.

Onbewust had ik links budget producten geplaats en rechts iets duurdere. Wij beginnen dus met de cheap-ass-stuff. De nieuwe lijn van Gliss Kur genaamd Ultimate Repair had gelijk mijn aandacht... "liquid keratin"! Keratine haarbehandeling in een potje? Helaas. Mijn haar wordt hier wel zacht mee, maar niet veel zachter dan van een gemiddelde conditioner (in mijn video over haarverzorging konden jullie zien dat ik dit maskertje ook niet anders gebruik). Nog even een nadeel wat ik al helemaal niet van een "keratine" masker verwacht had - mijn haar gaat hier best snel mee pluizen. Hmmmm, keratine....?

Facial Self Tan van #7 (Boots) had ik om twee simpele redenen gekocht: het is een zelfbruiner voor het gezicht (altijd handig) en het bevat ook nog eens SPF. Oh ja, en het was cheap. Oké, dat er SPF15 in zit werkt misschien nog wel, maar zelfbruiner? Crème op zichzelf is gewoon wit en ik zie echt geen kleurtje daarna op mijn gezicht. Erg jammer, dan maar gebruiken als een gewone dagcrème (iets te dikke structuur, maar het gaat wel). Nivea Natural Oil was een van me laatste aankopen. Olie die schuimt onder de douche - dat leek mij wel wat! New Perfume? Hmmm, heerlijke geur van een warme olie... not! Oh, dit stinkt zo erg op mijn huid! Ik ruik zelfs rotte vis! Bah... oké, hydratatie daarna is wel goed (hoewel ook niet perfect), maar die geur slaat eigenlijk alles. Or is this just mee?

Op naar de duurdere producten. Cupcake Organic staat bekend om verzorgende natuurlijke ingridiënten. Cooling Day Cream is speciaal voor vettere huid - that's mine! Vettere huid kan geen extra glansje gebruiken en dat is wel datgene wat ik met deze crème merk. Ook al breng ik een mini-hoeveelheid aan (altijd eigenlijk, omdat er zoveel oliën in zitten), dan nog - geen spoor van matte huid. Het is niet zo dat mijn huid enorm glimt, maar het is gewoon niet mat. En dat kunnen andere crèmes beter. Verder vind ik de geur iets te bitter (wel natuurlijk) en cooling...? Niks gemerkt. Kortom, een prima dagcrème, maar bij mij doet deze niets bijzonders.

Beauty Serum van #7 (Boots) is een hele bekende, vooral in YouTube-land. Ik heb er zoveel positiefs over gehoord, dat ik deze vrij snel had aangeschaft toen ik een Boots in de buurt had ontdekt. Wij zijn nu ongeveer een jaar verder... Ik heb geprobeerd om deze serum regelmatig te gebruiken, maar na enkele weken stop ik gewoon omdat ik merk dat het niets voor mij doet. Het serum is wel fijn en je huid wordt er rustiger mee, maar kleinere poriën en egalere kleur? Nee, niet gemerkt. Tot slot nog een Apple Toning Cider van L'occitane. Best een leuke naam, toch? Dat was ook een van de redenen waarom ik deze gekocht had! Hij belooft je poriën te verkleinen en dat doet hij... de eerste paar seconden. Mijn huid voelt daarna ook nog een beetje trekkerig aan, maar niet heel vervelend. Ik vind het dus ook niet erg dat deze nu uit het assortiment is. Opzich een fijne lotion, maar... mwah...

Natuurlijk werkt alles voor iedereen anders. Gelukkig maar, want anders haddeb=b wij met z'n allen dezelfde holy grail! Daarom ben ik juist benieuwd of een van deze producten voor jou juist perfect werkt? Of heb je misschien zelf van die mwah-producten in je stash?

16 opmerkingen:

 1. Ik heb dat met de Eyeko glow cream. Doet gewoon niets voor mij, het is geen slecht product maar toch gewoontjes, een beetje het mwah gevoel zoals jij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, die titel :')
  Ik zelf heb een dag- en nachtcrème van Nivea voor de droge en gevoelige huid. Die lijken gewoon niets te doen, niets goeds, niets slechts. Ze voelden zo overbodig dat ik ze heb weggegooid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die Nivea Natural Oil stinkt inderdaad vreselijk! De andere versie ruikt wel lekker gelukkig. :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel! <3
  Was benieuwd naar de Gliss kur UP... nu dus niet meer zo :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb geen ervaring met bovenstaande producten, maar ik herken het mwuah effect zeker wel! Ik heb dat o.a. met het Mint Julep Masque van Queen Helene. Hij is fijn, maar ik had er meer van verwacht. En zo zijn er vast nog wel meer producten waar ik nu even niet op kan komen..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hèhè, leuke titel! Ja, dat komt wel voor hè, dat iedereen er lovend over is, maar het voor jou niet zo super werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed artikel! Altijd jammer als producten toch best tegenvallen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. super leuk artikel! Altijd jammer als producten zo erg tegenvallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Interessant artikel. Fijn om te weten welke spulletjes ook niet zo geweldig zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb dat gevoel altijd met gosh oogschaduw. Het is niet slecht ofzo maar het pigment van bv sleek is beter... Oh en het Trind systeem.. De balsem vind ik nog wel fijn. Maar om nou te zeggen dat mijn nagels door het trind systeem langer en sterker van worden, nee..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ken deze producten niet maar ken het gevoel wel. Zo vind ik de beauty flash balm v clarins echt niets speciaals...

  Oh en hierboven, ik vind Trind wel helemaal geweldig, mijn nagels zijn er zoveel beter uitgekomen :). Ach ja, het is inderdaad goed dat we niet allemaal hetzelfde zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een goed artikel! Ik heb ook heeeel erg veel mwah artikelen in mijn stash. Waar anderen echt helemaal wild over zijn, en waarvan ik zo graag had gewild dat ze ook echt hét voor mij zijn, maar het gewoon niet zo aankwam.. Veel bodywashes, lotions en vooral haarproducten - maar dat is omdat mijn haar gewoon echt moeilijk is :P

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk artikel om te lezen! Ik vind het altijd interessant om te weten wat niet werkte voor iemand.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk artikel! Ik heb zat producten die een mwah effect hebben in mijn geval. Eigenlijk pluist mijn haar van alle shampoos dus het maakt eigenlijk niets uit wat ik er voor gebruik. Ik heb de blauwe variant van organic cupcake en die is voor de normale huid, maar toch nog veel te vol waardoor hij niet goed intrekt. als nachtcreme werkt hij wel goed en zo kan ik nog wel ff doorgaan hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik denk dat dit vooral komt om de verwachtingen die andere van producten scheppen. Zo verwachtte ik veel meer van Rosebud Salve, Eyeko cream en meer van die overrated producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gliss Kur heeft siliconen dus iets goed voor je haar zal het niet doen, kijk maar in de ingredientenlijst zwaare siliconen zijn: dimethicone, amodimethicone en dimethiconol.
  Ligte siliconen eindigen op -xane.

  Marielle

  BeantwoordenVerwijderen