maandag 15 augustus 2011

Wees eerlijk: wat vind je mooi aan jezelf?

Jullie hebben het vast al op meerdere blogs gemerkt: naar aanleiding van het onderzoek van Dove is gebleken dat wij het liefst complimentjes geven aan anderen, terwijl wij onszelf niet echt heel mooi vinden. Maar 1% kon het over zichzelf zeggen! Wow....

Ook op de site van Linda heb ik dit gelezen... alleen even een klein detail niet gezien. Lin gaf een paar complimentjes weg aan enkele bloggers, waaronder ik dus! En dat ging zo: "PF heeft hele mooie lange benen en ze maakt het op hakken lopen eruit zien alsof ze op gympies chilt." Super lief, toch? :D Dit maakt mijn dag in ieder geval goed!Ik ga geen complimentjes verspreiden alleen al omdat ik dan echt even bezig ben. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen veel moois bezit, ook absoluut wat uiterlijk betreft! Ik bedoel... wij zijn toch fans van make-up, wij zijn er constant mee bezig, niet om iets te verbergen, maar juist om iets moois te accentueren. Toch? En daarom daag ik jullie uit om even op te noemen wat jullie zo mooi aan jezelf vinden! Zoiets als alleen "mijn ogen" ligt wel heel erg voor de hand. Als je het toch noemt, probeer dan nog iets te bedenken :)

14 opmerkingen:

 1. Van mijn lief moest ik afgelopen weekend 3 dingen proberen op te noemen die ik écht mooi vind aan mezelf, ook omdat ik dat normaal niet van mezelf zou zeggen. Want ik vind dat niet echt...

  Maar oké wat vind ik wel mooi:
  - Mijn ogen, ja het klinkt afgezaagd ik weet het. Maar die vind ik écht mooi! Mijn ogen vind ik mooi, omdat het goed weerspiegelt hoe ik me voel. Als ik me *PIEP* voel, maar ik zeg dat ik me prima voel kan je aan mijn ogen zien dat ik me helemaal niet goed voel. Sommigen die ik ken zeggen dan ook: 'Prima? Ik zie aan je ogen dat het niet goed gaat...'
  - Mijn lippen, ik ben gezegend met een paar volle/zachte lippen. Ik hoef niet de hele dag met vaseline o.i.d. te lopen smeren, want mijn lippen drogen bijna niet uit én bijna geen losse velletjes!
  - Mijn haren, ik heb een mooie volle bos haar. Ik moet het dan ook altijd laten uitdunnen, anders is het veel te zwaar.

  Verder dan deze drie dingen wat ik qua uiterlijk mooi aan mezelf vind kom ik nu even niet hihi ;)
  Blijft altijd best wel lastig vind ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben blij met dat ik mezelf geaccepteerd heb in de loop der jaren.. gewoon blij zijn met wat je van nature hebt, en omarm ook je imperfecties want die maken je speciaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn ogen, ik vind de kleur er de grote erg mooi (:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou das een moeilijke. Ik vind het altijd vreemd om van mezelf te zeggen wat ik mooi vind. Maar, here goes :

  1. de klassieker : mijn ogen, omdat je dan altijd ziet aan mij hoe ik me voel, vooral mijn vriend heeft het al gauw door.

  2. mijn benen : ik voel me altijd mooi met een leuk rokje of kleedje en een paar killer heels.

  3. Niets fysiek : dat ik altijd zeg waar het op staat. Ik draai niet graag rond de pot, mss trap ik daarmee wel eens op mensen hun tenen, maar ik kan niet 'fake' doen en dat vind ik een mooie gewoonte.

  Leuk dat je zoiets vraagt, we staan denk ik niet genoeg stil bij onszelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha sorry maar ik kom toch ook met mijn ogen. ik heb ogen die met het weer mee kleuren is het heel erg warm dan worden ze meer grijs is het een stuk kouder dan worden ze donker blauw en is het normaal weer dan is het gewoon blauw. haha dat vind ik wel erg mooi aan mezelf.

  enne wat nog meer.. dat is even diep nadenken hoor. me sproetjes haha ik vind het wel erg leuk dat ik lichte sproetjes heb bij me neus! ben niet snel tevreden over mezelf dus vind dit wel erg moeilijk om nog iets anders te bedenken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Moet het uiterlijk zijn?

  Ik vind vooral mijn veelzijdigheid leuk, ik wil overal iets van weten.
  Uiterlijk... Mijn magerheid. Hoeveel ik ook snoep, hoeveel ik ook eet ... ik kom nooit bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is wel echt een moeilijke! Ik vind dat ik een mooie huid heb in mijn gezicht en mooie ogen heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ehmm eens even denken.

  - Mijn ogen; Oké dit zegt iedereen maar ik vind ze echt mooi. Ze zijn heel mooi diep blauw met nog wat lichtblauw ertussen en vaak maken mensen ook een complimentje over mijn ogen.
  - Mijn haar; Mijn mooie bos blonde haar. Er zit een mooie krul/slag in en er zitten veel verschillende kleuren blond in. En dan heb ik het niet geverft.
  - Mijn figuur/lange benen; Ik ben best lang en heb een mooi slank lichaam, and i'm proud of it (:

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh my, dit kan ik gewoon echt niet, haha :) op zich ben ik wel redelijk tevreden met hoe ik er uit zie, al kan ik wel sneller minder mooie dingen noemen haha!

  Nou, oke dan wat vind ik mooi? *denkt heel erg lang na* ik denk dan mijn wenkbrauwen (als ze bewerkt zijn), meer weet ik niet te noemen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is echt grote onzin wat Dove zegt. Maar 1% kan het zeggen over zichzelf? Natuurlijk kan het beter maar 1%? Nee, geloof er niks van. Ik durf het wel van mezelf te zeggen:

  - ik vind mijn lippen mooi, ze zijn vol en mooi gevormd
  - mijn billen, mooi gevormd en rond :P
  - mijn voeten, ook mooi vrouwelijk en verzorgd
  - mijn haren, dik haar met glanzende krullen :)
  - mijn huidskleur

  En ik kan wel even door gaan. Natuurlijk zijn er dingen die ik best anders zou willen, maar daar hebben we een hometrainer voor :P

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn ogen, mond, boobies en stem :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is echt meoilijk, zeker als het op het uiterlijke aankomt... Dus wat vind ik mooi aan mezelf: mijn spontaniteit, hulpvaardigheid, vrijgevigheid en gastvrijheid. En ik denk dat die dingen me ook mooi maken vanbuiten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Poeh, dat is inderdaad nog best moeilijk! Ik denk dat ik wel tevreden ben met mijn benen, lang en slank

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Eigenlijk heel raar dat dat een moeilijke klus is. Ik ga voor mijn lippen, ze zijn vol en lipstick zie je duidelijk. Niets geen kleine iele lipjes. Verder ben ik blij met mijn lange blonden lokken, ik zou ze voor geen goud afknippen.

  BeantwoordenVerwijderen