donderdag 15 september 2011

Full Repair van John Frieda

In Duitsland en Oostenrijk viel mij gelijk de nieuwe lijn van John Frieda op. Full Repair belooft namelijk niet alleen verzorging voor droog haar, maar ook meer volume. "Yeah, right..." - dacht ik toen. Toch ben ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe producten, vooral verzorging voor droog haar.

Zoals jullie in mijn shoplog hebben gehoord was ik aan het begin niet eens van plan om de hele lijn te kopen. Maar goed, toch nog gekocht. Dit is trouwens nog niet eens alles, er zat namelijk ook nog een soort finishing serum in. Aangezien ik genoeg sera nog heb staan, vond ik het een beetje overbodig. Ik heb er totaal geen spijt van gehad dat ik deze lijn heb aangeschaft. Dit is misschien de fijnste lijn van John Frieda die ik ooit heb geprobeerd.

De shampoo bleek heel mild te zijn en dat vind ik altijd heel belangrijk. Hij schuimt ook wel redelijk, maar gelukkig niet overdreven veel (hoewel sls er toch wel in te vinden is). Conditioner maakt mijn haar heerlijk zacht en prima doorkambaar. In combinatie met de spray merk ik pas echt wat ze met full repair bedoelen. Ik gebruik deze spray bijna altijd als ik zowel shampoo als conditioner gebruikt heb. Ik spray het op vochtig of handdoek-droog haar. Het resultaat: voller zacht haar. Voller? Ja, serieus. Mijn haar heeft meer body gekregen. Het is niet het effect wat je met een stevige mousse krijgt, maar het is gewoon voelbaar en zichtbaar voller. Heel apart! Niet onbelangrijk: mijn haar is vrij dik, maar daardoor ook weer snel te zwaar/slap. Maar deze middeltjes maken mijn haar luchtiger en toch steviger... snappen jullie hem nog? :) Ik ben weg van dit effect. Ik breng deze spray ook aan als ik een andere shampoo/condtioner heb gebruikt, maar toch is het effect mooier in combinatie met deze hele lijn. Ik weet dus niet in hoeverre deze producten voor alle haartypes werken, maar voor mijn haar is dit dus erg geschikt. Ik ben er ontzettend blij mee.

Deze producten kostten ongeveer 10 euro per stuk, wat natuurlijk geen koopje is, maar daar stond John Frieda ook niet om bekend ;) Maar laten we eerlijk zijn, je krijgt er dan ook genoeg inhoud voor (250ml shampoo/conditioner en 75ml spray). Jullie zijn ook vast benieuwd of deze lijn ooit naar Nederland komt... ik ook! Helaas krijg ik maar geen reactie van JF hierop.. beetje jammer. Maar ik blijf het hopen en anders maar de volgende keer weer uit Duitsland meenemen.

2 opmerkingen:

  1. Klinkt niet verkeerd! Ik heb zelf echt een beetje een haat/liefde verhouding met JF. Naast dat de producten natuurlijk niet supergoedkoop zijn, lijken ze soms mijn haar wel glans te geven maar ook dor te maken :( Maar hun curl-around shampoo brengt dan juist weer mooie definitie aan in mijn krullen. Dus die gebruik ik dan in combinatie met meer voedende conditioner/serum. Maar aangezien ik van mezelf al meer volume heb dan een mens ooit moet willen (Diana Ross is er niks bij, LOL) is deze lijn denk ik sowieso niet geschikt voor mij, maar hij klinkt fijn voor de niet-van-zichzelf-Very-Big-Hair-hebbende mensheid ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. DalaLuz, da is normaal de producten van John Frieda zitten vol van de siliconen! Kijk maar op je flesjes, zwaare siliconen zijn: dimethicone, amodimethicone en dimethiconol.

    Ik gebruik liever een spot goedkoop product zoals Eoroprofit die mijn haar levendig maakt dan een heel duur product vol met troep!
    Marielle

    BeantwoordenVerwijderen