woensdag 7 september 2011

Hey, bruinoog! (Hema kleurlenzen)

Mijn eerste ervaring met kleurlenzen was een paar jaar geleden. Helder grijs, dat wilde ik hebben (prachtig bij donker haar en dat had ik toen "toevallig" ook). Ik kocht bij Pearl van die echte merk-lenzen. 20 euro, maar oké, ik zou er plezier van hebben! Ging ook prima, totdat ik ontdekt had dat mijn oogbal geen standaard vorm had en dus pasten de normale lenzen mij niet. Wilde ik iets op maat gemaakt hebben, dan zou het een grapje van 90 euro zijn... laat maar.

Die lenzen had ik toen een paar keer (thuis) gedragen.. tja, wat zonde van het geld. Een tijdje geleden zag ik bij de Hema ook opeens kleurlenzen liggen. Zo rond 10-13 euro had ik er wel voor over. Alleen al voor andere looks op mijn blog ;) Ik kocht hazelnoot-kleurige lenzen en een lenzendoosje (lenzenvloeistof "gejat" van mijn vriend).

Dat is toch wel altijd spannend... lenzen. Ik draag normaal dus geen lenzen en het was een hele klus om ze erin te krijgen. Man, man, man, ik was minstens een halfuur bezig. Op een gegeven moment voelden ze ook wat droog aan, hoeveel vloeistof ik er ook bij deed. Het was echt even ploeteren, maar ik heb begrepen dat het een kwestie van oefenen is.

Het resultaat was mooi. Zeker voor een budget alternatief. Van heel dichtbij zie je van die puntjes in de lenzen en ook duidelijk dat mijn oog bij de iris een hele andere kleur heeft. Maar van een afstand valt het allemaal niet zo op. Nou ja, het kleurverschil zorgt voor een apart effect.

Zelfs met me afwijkende vorm zaten ze eigenlijk prima. Vooral aan een oog, ik voelde het nauwelijks. Het was toch even wennen en ik ben er verder niet mee buiten geweest (ook wel een beetje opgelucht toen ik ze eruit deed), maar waarschijnlijk zal het de volgende keer beter gaan en zal ik ze langer kunnen dragen. Dit zijn maandlenzen, dus voorlopig zitten ze veilig in hun doosje, wachten tot ik er weer een look mee ga maken.

23 opmerkingen:

 1. ik wist niet dat ze dat bij de hema hadden
  ziet er wel vet uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze zien er erg mooi uit! Wist niet dat ze het bij HEMA ook verkochten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb helaas een slechte ervaring met de lenzen van de Hema. Ik had de groene kleurlenzen gekocht en binnen 1,5 uur had ik allemaal groene prut in mijn ooghoeken zitten en toen ik de lenzen eruit haalde waren die verkleurd naar heel doorzichtig bruin geen stipje groen meer te bekennen heel vreemd. Ben ermee terug gegaan en kon kiezen of ik een nieuw paar wou en mijn geld terug heb maar voor het laatste gekozen durfde het eigenlijk niet aan om een nieuw paar te proberen.
  Ik hoop dat jou ervaring er een stuk beter mee zal zijn want ze zijn voor die prijs echt wel mooi en als je het een beetje gewend bent is het in en uit halen een koud kunstje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Staan je super! En ik zou het doodeng vinden lenzen te gebruiken. Erin doen zou denk ik nog wel gaan, maar mijn god hoe krijg je ze er weer uit!?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ziet er mooi uit! Ik wil ook weer bruine halen, had ze vroeger ook!
  Is idd leuk voor de afwisseling <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lookin good :D Ga deze denk ik ook eens halen, ik ben zo benieuwd naar hoe bruine ogen mij zouden staan.
  Fijn trouwens dat deze je wel goed passen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wist dat ze bij de hema waren maar ik vind het maar enge dingen, haha, het staat je wel erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik vind ze echt gaaf maar kan zelf geen lenzen in doen >.<

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb ook wel eens kleurlenzen willen proberen, maar heb het nog nooit gedaan. Nu ik echte lenzen heb zal het ook wel wat lastiger worden (hoewel mijn afwijking erg klein is).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hou het op mijn gewone lenzen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bruine ogen staan je ook erg mooi! Ik heb zelf een keer gekleurde lenzen gehad, maar durfde het toch niet aan ze te dragen. Ik draag normaal ook geen lenzen en vind het een eng idee om iets in mijn oog te doen.. Ben bang dat ik ze in de paniek er niet meer uit krijg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, wist niet dat hema ze ook verkocht, staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het resultaat vind ik geslaagd, en eigenlijk niet anders maar toch weer heel anders, als je me kan volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het staat je wel heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ziet er heeeeel mooi uit! ^_^ ik heb de 2 andere kleuren, groen en blauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. hmm, ik zou graag groen of blauw willen hebben. Maar het lijkt me zo eng! Hoe krijg je die dingen er fatsoenlijk in en uit? Ik heb zelf nog nooit lenzen gehad. Je kan het zeker niet door iemand anders laten doen ofwel hahah :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha dat had ik ook :P daarom was ik er de eerste keer ook echt lang mee bezig :P maar misschien heb je er meer aanleg voor dan ik ;) gewoon blijven oefenen!

   Verwijderen
 17. Ik heb ze zelf ook gekocht, maar ik krijg het maar niet voor elkaar! Ik vind het opzich niet zo eng om ze op mijn oog te ´duwen´, maar ze blijven maar niet plakken! Hoe doe je dat= Het voelt alsof ik een miskoop heb gedaan, haha :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het zou ook aan de vorm van je oog kunnen liggen. ik heb daar ook problemen mee, daarom kan ik ze ook niet de hele dag dragen. deze lenzen zijn geschikt voor een standaard oog, dus als die van jou iets platter is of juist iets boller dan blijft het moeilijker zitten. of probeer misschien iets meer lenzenvloeistof te gebruiken, hopelijk helpt dit een beetje.

   Verwijderen
 18. Ik voel als ik mijn lens in heb een beetje die bolling van die lens, is dat normaal? Alsi k naar links en rechts kijk voel je een beetje dat randje, maar verder heb ik er eigg gene last van :) Prima kwaliteit :3

  BeantwoordenVerwijderen