zaterdag 17 september 2011

Hoe te combineren roze/rode oogschaduw

Toen ik laatst mijn nieuwe oogschaduw van Urban Decay, Last Call, liet zien, werden meerdere van jullie benieuwd hoe je nou zo'n kleur kunt combineren. Roze (vooral shimmery roze) is niet de makkelijkste kleur wat dat betreft. Ik besloot om even uit te leggen hoe ik het doe. Maar toen bedacht ik mij dat hetzelfde eigenlijk ook wel voor rode tinten geldt... met een uitzondering: roze kun je makkelijker langs je onderste wimperrand aanbrengen, terwijl dat met rood sneller een ziekelijke look geeft.

De oogschaduws hierboven zijn beide welbekende kleuren van Catrice. De linkere kleur lijkt een beetje op Last Call en bevat ook weer shimmer. Shimmery kleuren roze/rood zijn lastiger in gebruik. Ik breng roze/rood namelijk bijna altijd net boven mijn crease aan, en matte kleuren zijn hier iets meer geschikt voor. Ik gebruik dan een klein beetje kleur voor een heel subtiel effect. Sinds ik dit doe is vooral rood een echte favoriet van mij geworden. Roze vind ik het mooist bij koelere kleuren.

Wil je geen huilogen-effect, gebruik zulke kleuren nooit bij je wimperanzet. Dus als je deze kleur op je ooglid wilt aanbrengen, gebruik voor de zekerheid nog een andere (donkerdere) kleur langs je wimperrand. Ook is het altijd mooi om je binnenste ooghoek lichter te maken. Als je binnenste ooghoek roze/rode kleur heeft, dan ziet het er ook vaak minder fris uit. Als je twijfelt - ga voor wit. Wit in de binnenste ooghoek past bijna bij elke look en bij elke felle/"onbruikbare" kleur. Deze combinatie is bijvoorbeeld ook te zien in mjn look Frozen Cranberries on a Hot Day (overigens dé favoriete look van Enchantra herself ;)). Het is dus heel simpel! Ga vooral met zulke kleuren experimenteren en je komt er zelf wel achter wat wel en niet mooi staat.

15 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig mooie look, ik ben zelf ook gek op de Catrice kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige look en idd handige tip !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie look heb je ermee gemaakt! Zelf blijf ik toch liever van de rood- en roze kleuren af voor op mijn oogleden. :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooie look heb je inderdaad gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige look heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige look! Ik vind roze oogschaduw wel leuk maar wel alleen als het gecombineerd is met een andere kleur. Ik zou roze oogschaduw denk ik niet zo snel op zichzelf dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank je wel voor de tips! Heel handig voor de mensen die geen roze durven te dragen. Deze kleuren staan je supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige look! Ik vind last call trouwens een prachtige kleur

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, die look is echt supermooi! Ik heb nu ook de UD Last Call, die is zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige look! Je kunt zo goed blenden. Welke eyeliner heb je gebruikt? Hij lijkt veel op Lust van Urban Decay (24/7 glide on)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Deb: thnx! Die heb ik niet :( Ik had liquid eyeliner van Catrice gebruikt.
  @IEDEREEN: thnx, ladies!

  BeantwoordenVerwijderen