maandag 12 september 2011

Louis Widmer Skin Appeal

Van Peggy kreeg ik een tijdje geleden drie producten van het merk Louis Widmer om te testen. Het merk zelf heb ik eerder al gezien, het was geen onbekende. Maar volgens mij was dit de eerste keer dat ik een product ervan daadwerkelijk gebruikt heb. Ik kreeg twee concealer potloodjes (een donkerdere #02 en een lichtere #01) en een reinigingsmousse. Alles uit de lijn genaamd Skin Appeal (speciaal voor huid met onzuiverheden).

Coverstick verbergt niet alleen puistjes en zwarte puntjes, hij biedt ook de anti-bacteriële verzorging. Dit zou betekenen dat hij de puistjes zou moeten helpen uit te drogen. Eerlijk gezegd heb ik dit niet gemerkt. Maar hij heeft er ook niet voor gezorgd dat de boel groter/erger werd en dat is altijd fijn. De sticks zijn niet romig, maar vrij hard (hoewel het aanbrengen best makkelijk gaat). De dekking viel eerst een beetje tegen, maar je kunt ze wel goed opbouwen. Zoals bij vele concealers blijft deze niet zo goed zitten op mijn vet huidje. Ik moet het altijd mixen met foundation of een andere longlasting concealer én afpoederen. In dat geval wordt het beter.

De verpakking is trouwens best leuk. Het is dun en dus heel compact. De sticks hebben een draai-systeem, maar ik kreeg er al vrij snel ruzie mee (het zal vast weer aan mij liggen). Qua kleuren: #01 is echt heel licht, #02 is wel iets donkerder, maar niet geschikt voor een getinte huid. Persoonlijk vind ik dat #02 sneller zich aan mijn huidskleur aanpast, maar #01 komt nog zeker in de winter van pas. Ik heb geprobeerd om swatches hiervan te maken, maar helaas, het was heel slecht te zien.

Lipo Sol Mousse is een reinigingsmousse zonder alcohol die voor grondige reiniging zorgt. Hij bevat o.a. salicylzuur en dat is voor mij altijd een pluspunt (want: ideaal om onzuiverheden te bestrijden). Ik ben over het algemeen een grote fan van reiniging in de mousse-vorm, maar deze bleek ook nog eens enorm zacht te zijn. In tegenstelling tot mijn Konad mousse reiniger heeft deze geen geur. Dat kan op een gegeven moment een beetje vervelen, maar bewijst nogmaals dat extra geur-maker ontbreken (=mild). Tijdens mijn zonvakantie heb ik deze ook gebruikt toen mijn gezicht een beetje verbrand was.. geen irritatie, maar heel zacht en diep gereinigde huid. Super! Je hebt maar ook een beetje schuim nodig, 1-2 pompjes voor je heel gezicht. En dat betekent dat je met een verpakking echt heel lang gaat doen.

Kortom, ik ben vooral erg te spreken over de reinigingsmousse. Maar eigenlijk ben ik sowieso onder de indruk geraakt van dit merk. In deze lijn zitten nog andere producten die op hun website te bekijken zijn. Ik ben wel heel nieuwsgierig naar de rest geworden. De producten van Louis Widmer zijn ook best betaalbaar. Als ik mij niet vergis, kost alles rond 10-15 euro per stuk. Voor zo'n kwaliteit is het wel een prima deal.

3 opmerkingen:

  1. Ik gebruik zelf een gezichtscreme van Louis Widmer. Kreeg hiervoor het advies van mijn Dermatoloog. Louis Widmer is zo goed als parfumvrij en dat komt goed uit met mijn parfumallergie...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ken het ook! ik heb bij de DA gewerkt! een super merk is het!
    x Manon

    BeantwoordenVerwijderen