zondag 11 september 2011

Vloek van de beautyblogger: kleding shoppen

Kleding kopen... Nooit heb ik zoveel problemen en frustraties met beautywinkels als met kledingwinkels. In een beautywinkel kan ik gerust een uur doorbrengen en ben ik blij als een kind als ik weer naar buiten loop. Bij kledingwinkels is het anders. Misschien heb ik een lastige pasvorm, misschien is het soms een kwestie van een maatje groter uitproberen (hell no..), maar op een of andere manier past het nooit... Of anders staat het gewoon niet. Dan kies ik toch liever voor iets veiligs en vaak is het een vorm die ik al in me kledingkast heb hangen, maar dan in een andere kleur en met een ander motiefje. Voor mijn werk moet ik ook zakelijke kleding hebben...en dat is dus helemaal een drama. De laatste keer dat ik mooie bloesjes en een pak heb gekocht was volgens mij aan het begin van mijn carrière. Nu koop ik liever een t-shirt met een leuke print, omdat het toch altijd past en leuk staat.


Door de jaren heen heb ik wel gemerkt dat ik toch nog favoriete kledingwinkels en merken heb. H&M en Vero Moda hebben soms wel leuke dingen. De rest van mijn favoriete merken is niet zo makkelijk verkrijgbaar, want: Vila en River Island (hier moet ik voor naar Amsterdam), Pull&Bear en Stradivarius (niet in Nederland te koop). Dezelfde favoriet Pull&Bear heeft overigens niet mijn broeken pasvorm: zelfs bij een maatje groter waren broekspijpen te smal en achterkant sloot totaal niet aan (sorry dat ik een kont hebt). Hallo frustratie, weg zin om meer kleding te kopen. Tja, dat maakt de boel niet makkelijker...

Ook bij (beter verkrijgbare) Steps, SPS Superstar en V&D (met o.a. Monsoon en New Look) ga ik altijd wel even naar binnen. Alleen dan wordt het weer een andere kwestie: "60 euro voor een vestje? No way! Ik wacht wel tot de uitverkoop." Wat er natuurlijk nooit meer van komt, waardoor ik eigenlijk bijna altijd met lege handen weer naar buiten loop. Overigens die 60 euro geeft ik blijkbaar liever uit bij de Sephora..minstens zelfs.


Zou dat nou zijn omdat kleding passen/kopen te veel gedoe is? Eigen onzekerheid (terwijl ik toch best wel een zelfverzekerd persoon ben)? Ik bekijk wel eens fashionblogs en ik herken mezelf er echt niet in. Wat deze bloggers (en soms zelfs beautybloggers - er zijn altijd uitzonderingen) met kleding kunnen doen is zo cool en gevarieerd...dit kan ik niet. Dit printje bij dat printje, op het eerste gezicht aparte kleurcombinaties en gewaagde vormen....geef mij maar gewoon een t-shirt. Kortom, ik ben een echte noob op het gebied van kleding.

Op een gegeven moment was ik zelfs op het punt beland dat ik kleding moest kopen, want anders had ik alleen nog dingen van een paar jaar geleden. Mezelf dwingen en opzoek gaan naar iets nieuws werkt ook niet. Vaak zijn dit de zogenaamde "slechte dagen". Tijdens de "goede dagen" kom ik terug met een paar zakken vol. Soms zitten er ook wel verrassende stukken tussen, maar over het algemeen dus veilige keuzes. Zulke dagen heb ik maar eens in de zoveel maanden. En er zit nog steeds altijd een nieuwe nagellak of een lipgloss tussen. Kleding kopen blijft dus voor mij een issue. Sinds ik blog is mijn liefde voor beauty groter geworden en voor kleding... Andere prioriteiten noemen we dat. Maar ik kan me natuurlijk moeilijk onder me stash bedekken (het zou wat zijn....bodyart). Ik vraag me dan ook af hoeveel mensen zich hierin herkennen.

Edit: in de comments kreeg ik tips dat Pull & Bear sinds kort toch wel al in Nederland zit. Er is een vestiging in Den Haag (Spuistraat 23), Tilburg (Heuvelstraat 32) en er verschijnt binnenkort een hele grote flagship store in Rotterdam!

Foto's van weheartit.com

18 opmerkingen:

 1. Ik herken je gevoel, hoewel dat bij mij zo met momenten is. Ik weet altijd welke make up op te doen maar qua kleren, met riempjes en ditjes en datjes, ja dat kan soms wel een ramp zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaaa, dat herken ik wel! Ik vind meestal wel leuke kleding, maar inderdaad lekker veilig. Ik zie er dan ook altijd gewoon 'standaard' uit, en kijk met enige jaloezie naar de mensen die een toffe, hippe, moderne kledingkeuze hebben en mooi kunnen combineren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herken dit VOLLEDIG8 Ik koop de laatste jaren steeds minder en minder kleding, en als ik dan een shrt of bloesje vind dat me echt gaat, dan koop ik het meteen in 2 of 3 kleuren! En bij broeken, het grote rampgebied, als het dan eindelijk eens lukt koop ik ze gewoon dubbel! En dan hoef ik weer een tijdje geen kleding meer te shoppen! Heb dus ook bijna altijd hetzelfde aan...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik haat kleding shoppen. Ten eerste omdat ik plus size ben kan ik niet bij die leuke winkeltjes shoppen, zelfs de HEMA is niet plus size vriendelijk!, en ten tweede plus size kleding is vaak ook niet flatterend en je ziet er uit alsof je hobbezakken aan hebt... Broeken zijn trouwens de grootste ramp, ik heb twee lange broeken, die te groot zijn en dus afzakken, en wat korte broeken maar het liefste draag ik gewoon een rokje met een legging want dat is lekker veilig. Shirtjes zijn ook vreselijk want als het maar iets te strak is zie je gelijk mijn buik(je). Als ik 1 ding aan me kon veranderen wist ik het wel hoor. Dan had ik het figuur van een mannequin, dan past alles je tenminste.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik herken dat ook heel erg. De laatste keer dat ik kleding nodig had heb ik gewoon eerst een foto of 20 opgeslagen van fashion bloggers en ben ik die outfits maar gaan namaken. Flauw maar door die outfits te ontleden ontdekte ik wel dingen die ik anders niet zou dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pull & Bear zit wel in nederland, in Tilburg zit namelijk een winkel sinds een paar maanden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor dit artikel! Je bent niet alleen! Ik kan ook heel gefrustreerd raken van winkelen voor kleding (met name broeken). Volgens mij gaan winkels uit van bepaalde verhoudingen.. Ik ben klein maar heb brede heupen en stevige bovenbenen, dus als ik een grotere maat pak, kom ik altijd thuis met broeken die veel te lange pijpen hebben. Ook herken ik het 'bij veilige keuzes' blijven, maar daar probeer ik langzaam verandering in te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik herken me hier helemaal in! Make-up is lekker makkelijk om te kopen, kleding (vooral spijkerbroeken, die draag ik nu gewoon niet meer) is soms echt een hel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik herken het op zich wel maar ik kijk nooit zo naar merken of namen van winkels.. als ik ergens iets leuks zie maakt het me niet uit of er H&M of C&A op staat XD

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik herken me hier best wel in en ik wil blijven door gaan met het uitzoeken van mijn kledingkast. Ik ben nu bezig met spullen in te slaan die misschien wel simpel zijn, maar door het materiaal of de kleuren me toch ook een chique gevoel geven. Wat niet betekent dat ik qua merken het hogerop zoek of zo, tenzij ik een kledingstuk gewoon erg mooi vind.

  Ik denk dat ik uit het 'simpel shirtje met jeans' systeem ben gegroeid, al voelt dat wel erg vertrouwd aan.

  Afgelopen vrijdag ben ik het centrum afgestruind op zoek naar het perfecte shirtje, maar ze hadden het gewoon niet - zwaar irritant!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik herken mijzelf helemaal niet in jouw verhaal, ik blog over beauty én fashion en plaats ook wel een outfit foto's. Sommige dingen zie je in de winkel en denk je pfff.. maar dan moet je het even aanzien, in je hoofd combineren en dan kan het heel leuk zijn.
  Ik koop trouwens geen hele dure spullen, ik geef alleen meer geld uit aan een goeie blazer, die is gewoon met erg veel te combineren en tijdloos.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. We hadden het vroeger niet al te breed, dus ik maakte er wel een sport van om de raarste dingen die ik tegenkwam leuk met elkaar te combineren (tweedehands, vrijmarkt, laatste dagen uitverkoop, afdragertjes uit de familie of van vriendinnen, maar ook uit de kledingkast van mijn opa). Lekker kleurig, een beetje een soort van boheme-stijl en dan weer lekker over-the-top truttig met een twist.

  Maar de afgelopen jaren ben ik zo veel zwaarder geworden dat echt niks meer lekker zit of goed staat en ik niet meer in de beschikbare afdragertjes pas. Heel frustrerend...

  Dus ja, nu is het allemaal meer basic, zolang het maar een beetje comfortabel zit. En ik koop eerder online dan in winkels want ik word doodmoe van het steeds weer moeten passen... Zeker broeken, mijn god, wat een ellende! Maar echt superblij ermee ben ik tegenwoordig zelden, het is meer een 'het kan ermee door'...

  Gelukkig past een leuke oogschaduw of een lekker cremetje echt ALTIJD ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb dat ook! Stamp me binnen in een ICI Paris, je krijgt me er amper buiten... maar kleren? Hate it. Alleen al dat passen, in te kleine en slecht verlichte/verluchte pashokjes! Kleren shoppen doe ik alleen als het echt nodig is, wanneer er niks meer past of een broek bijna uit elkaar valt. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha, gelukkig zijn er meerdere mensen met hetzelfde probleem ;) Ik hou ook niet van kleding-shopping, terwijl ik uren naar verschillende make-up spulletjes bij Sephora kan blijven staren. Hou gewoon niet zo van mensenmassa's en van kleding passen, dus ben gewoon overgestapt naar winkelen op internet ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 15. P.S. Ze hebben tegenwoordig Pull&Bear in Den Haag! =)))

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Helemaal mee eens! Kledingshoppen doe ik ook niet echt voor mijn plezier, meestal bestel ik gewoon wat online, en kijk ik of het past. In de winkel kledingshoppen vind ik meestal niet zo leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel herkenbaar, kleding shoppen is soms echt een ramp

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik herken dit echt helemaal! Ik kan echt nooit iets leuks vinden en kom altijd met dezelfde dingen (zwart) thuis. Ik vind het ook niet leuk om kleding te shoppen en dan vooral broeken. Wat een ramp! Ik heb op het moment dan ook maar twee jeans waar ik me buiten mee kan vertonen. En inderdaad, wat je zegt: kleding lijkt al snel zo duur. Dertig euro voor een simpel T-shirt is te duur, maar een Chanel nagellak van 20 euro? Met liefde! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen