zaterdag 10 september 2011

Wenkbrauwen shapen - mijn hulpmiddeltjes

Vooral sinds het mij gelukt is om mijn wenkbrauwen iets lichter te maken, besteed ik er dan ook extra aandacht aan. De vorm ervan (lees: dun en rond) is al sowieso niet \makkelijk, maar toch vergeet ik ze tegenwoordig minder vaak dan vroeger. Dit zijn de producten die mij erbij helpen.

Natuurlijk had ik bijna gelijk de welbekende potlood van de Hema gekocht. De lichtste kleur en een handig borsteltje aan het eind. De kleur is mat en een beetje grijzig. Hij is perfect voor licht haar. Dit potloodje is niet heel zacht, maar brengt toch nog gemakkelijk aan. In Duitsland had ik nog een potlood gekocht, maar dan van P2. Deze bleek een stuk romiger te zijn (ook goed te zien aan de swatch hieronder - links P2, rechts Hema) en ook wel meer bruin. Op mijn wenkbrauwen vind ik hem soms zelfs iets donkerder dan die van de Hema, maar hij geeft ook meer definitie. Het borsteltje van P2 vind ik trouwens niet heel bijzonder, daarom grijp ik ook steeds naar die van de Hema.

Ook heb ik de wenkbrauwpoeder van Make-up Store. Deze bestaat uit twee delen: hele lichte en rood-achtige kleur. Dat rood is ook echt rood. Ik gebruik altijd de lichte kleur met een mini hoeveelheid rood er doorheen. Dat zorgt voor warmte en een hele natuurlijke en zachte wenkbrauwen kleur. Maar pas echt op met dat rood (tenzij je zelf een readhead bent natuurlijk). Volgens mij is dit ook het enige duo van dit merk. Ze hebben nog een wenkbrauw setje met drie kleuren erin, maar deze was echt een stuk donkerder.

Tot slot nog twee fixeer-producten: wax van Smashbox en gel van Kiko. Beide zijn erg fijn. Kiko gebruik ik voor als ik snel de haartjes wil fixeren. Met wax heb ik het gevoel dat mijn wenkbrauwen langer in vorm blijven (maar dan moet ik weer een apart kwastje pakken... *luiheid* Kiko is wat dat betreft makkelijker). Maar nogmaals, beide zijn prima in gebruik. Eigenlijk ben ik tevreden over al deze producten. Hoewel een hele lichte kleur voor de wenkbrauwen niet makkelijk is om te vinden, zijn dit toch wel mijn reddertjes.

3 opmerkingen:

  1. ik moet nog steeds dat potlood zien te scoren, vergeet het elke keer als ik in de hema ben >.<

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik ook altijd het beruchte hema potlood en een wenkrbauwpoeder!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om te weten wat jij gebruikt voor je brows! Ik gebruik zelf een e/s van MAC om mijn wenkbrauwen mee bij te tekenen afgewisseld met 'n Benefit Instant brow pencil en een wenkbrauw gel voor het fixeren. Nu ik net bij de Brow Bar ben geweest hoef ik er in feite eigenlijk niks aan te doen.. maar zijn we een weekje of 2 verder dan is het echt weer nodig er wat aan te doen.

    BeantwoordenVerwijderen