zondag 16 oktober 2011

Blogger vraag: commenten om te commenten?

Laat ik voorop stellen: ik blog om mensen te informeren en soms ook wel te inspireren, om mijn ervaring, blijheid en zelfs knulligheid te delen. Ik stop tijd en energie in het artikel (ik vind het heerlijk, anders had ik het ook niet gedaan) en dan zitten er af en toe van die partypoopers tussen waar ik een beetje moedeloos van wordt. Mensen die alleen commenten om te commenten. Dit zijn mensen die de indruk wekken alsof ze totaal geen interesse voor je blog hebben, alleen even snel alle plaatjes bekijken, korte comment plaatsen (vaak met als doel: de website in hun linkje te achterlaten) en ze gaan daarna weer net zo vrolijk verder met de volgende blog. Herkenbaar? In de comments van mijn laatste review hadden een paar meiden het over een glitter gloss... pardon? Glitter liner, en dat zouden ze weten als ze langer naar de plaatjes hadden gekeken (want - staat op z'n huls) of het artikel hadden gelezen. Het toppunt blijft toch wel een comment op een video van een tijdje geleden. De eerste comment: leuke video. De tweede comment: ik kan hem niet zien, hij staat nog steeds op privé. Tja...


Ik moet zeggen, zulke mensen herken je gelijk aan hun comment. Het is vaak standaard als "leuke gloss/oogschaduw/kleur" of ze beginnen opeens met een soort gerelateerd feit/voorkeur over zichzelf te vertellen. Beide - niks mis mee, er zullen ook zeker mensen tussen zitten die het wel hadden gelezen. Maar "commenten om te commenten" zijn wel herkenbaar. Vaak zijn het ook dezelfde mensen en ook op mijn blog weet ik precies wie dat zijn. Kijk, iedereen moet vooral doen wat ie niet laten kan, maar persoonlijk vind ik het een beetje respectloos (of sla ik hiermee een beetje door?).

Nu ben ik natuurlijk wel heel benieuwd wat jullie hiervan vinden. En vooral - hoe gaan jullie hiermee om? Wat is het doel/idee hierachter, denken jullie? Let me know!

Picture by weheartit.com

40 opmerkingen:

 1. Mijn comments zijn ook vaak ook niet heel lang, maar dit komt puur doordat ik 's morgens vroeg zit te reageren, dan heb ik gewoon haast, maar wil ik diegene van het blog wel laten weten dat ik het heb gelezen en een mening over het artikel heb...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap je volkomen. Ik merk idd vaak op dat er op veel blogs echt domme reacties komen. Ik ben dan weer niet zo een commenter en laat vaak niks achter. Maar dat blijkt dan vaak ook niet goed te zijn want veel bloggers vragen constant om toch een kleine reactie te geven. Ik denk dat dat ook wel wat die comments van "leuk", "heb ik ook" of het ergste... "eerste!" uitlokt. Mensen willen dan miss tonen dat ze het artikel (deels)gelezen hebben? Ik vind het nu wel leuk dat jij aangeeft dat je liever geen comment krijgt, dan zoiets als het voorgaande (als ik dit tenminste uit je artikel mag besluiten he).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb persoonlijk een verdomde hekel aan mensen die hun linkje achterlaten in hun comment, kan ik helemaal nt tegen.
  En voorts reageer ik niet altijd bij jou en vaak best wel kort maar ik laat toch altijd graag ff weten dat ik het heb gelezen en je blog apprecieer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap het helemaal! Meestal lees ik een artikel eerst even vluchtig door en als ik het leuk vind of heel interresant ga ik alles goed lezen, als ik alles goed gelezen heb laat ik pas een reactie achter.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is altijd leuk om een comment te krijgen op iets dat je geschreven hebt en waar je dus tijd in gestoken hebt. Korte comments vind ik niet erg, ik maak er ook niet altijd een heel epistel van.
  Maar het is natuurlijk wel jammer als ze een vraag stellen en dat gewoon in het artikel zelf staat. Dan denk ik ook wel eens: "Heb jij dat wel gelezen?" Niets aan te doen, probeer je er niet in op te jagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mijn comments zijn persoonlijk ook niet lang! hou het meestal ook gewoon kort, dit simpel weg omdat ik best moeite heb om mijn woorden en gedachte te beschrijven op papier. dus als ik iets mooi vind, leuk vind en of knap gedaan vind dan zeg ik dat ook gewoon. Lekker duidelijk en recht voor z'n raap.

  ik let sta er nooit zo bij stil als mensen zo op me artikels reageren maar heb dan ook niet zo vaak comments ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zelf reageer ik lang niet altijd overal op. Juist omdat ik wil dat een comment een beetje inhoud heeft. Al zal ik zelf ook vast wel eens gewoon 'mooi/leuk/interessant!' achterlaten.

  Maar ik snap het heel goed. Op mijn eigen blog krijg ik ook van sommige ('mooie glitter gloss' ehh nee!) personen haast dagelijks dezelfde reacties. Alsof ze met 'mooi/pretty/leuk' onder ctrl+v door bloglovin heen razen om overal hun klikbare naam te hebben staan. Het is een klein select groepje, maar het valt me heel erg op.. en als je kijkt naar hun blogs, worden ze er blijkbaar niet populairder op :')

  Niet dat ik korte comments krijgen zo erg vind, maar diezelfde personen, maanden achter elkaar, altijd hetzelfde.. indeed, commenten om te commenten (en om te zelf-promoten waarschijnlijk).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Manon: is ook helemaal niet erg, ik ben sowieso niet tegen korte comments. Maar sommigen zijn gewoon tegenstrijdig met de inhoud van het artikel of zijn gewoon raar... nou ja, je snapt vast wat ik bedoel :)
  @Melissa: natuurlijk vind ik het leuk om comments te krijgen. Maar ik vind het veel leuker als mensen iets aan het artikel hebben gehad dan dat ze zomaar "leuk" in de comments hebben achtergelaten zonder het echt te lezen. En dat je dan niet zo'n commenter bent is absoluut niet erg. Maar het is wel super leuk dat je nu hierop reageert :) Dan weet ik in ieder geval ook hoe het zit.
  @IEDEREEN: super bedankt voor jullie reacties. Erg interessant om te lezen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mja, ik snap je probleem wel een beetje. Ik kan me daar ook soms om irriteren. Niet dat ze altijd onzinnige reacties achterlaten wat niet overeenkomt met het artikel, maar wel van die mega korte reacties als "leuk" of "dat lijkt me wel erg fijn" etc etc. Soms denk ik dan ook of ze wel altijd het artikel lezen. Ik vind niet perse dat het dan respectloos is, maar ik heb wel liever meer inhoudelijke reacties op mijn blog. Ach het is eerder een luxe "probleem" :P

  Zelf reageer ik meestal alleen op artikelen die ik echt volledig heb gelezen. Soms kan dit kort zijn, maar meestal zit er ook een vraag bij :P Ik vind het altijd leuk om wat interactie te krijgen met de blogger ^_^

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ow ja! Ik wou er nog iets aan toevoegen: sommige artikelen hebben eenmaal weinig inhoud (zoals notd's). Dan verwacht ik ook geen inhoudelijke reacties. Deze reacties vind ik dan wel leuk om te lezen :P

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha ik moest wel een beetje grinniken tijdens het lezen van je post, want dat is iets wat mij toch ook wel opvalt. Zowel bij mezelf als bij andere bloggers zie ik wel eens van die comments waarvan ik denk 'volgens mij heb jij nauwelijks de post gelezen'. En sommige personen vallen daarmee wel heel erg op ja!
  Zelf lees ik vaak posts, maar reageer lang niet op alles. Vooral niet doordeweeks, omdat ik dan zo druk ben. En ook ik laat wel eens korte reacties achter, maar net zo goed uitgebreidere. Het ligt er maar net aan hoeveel ik erover kan/wil zeggen.
  Het maakt me trouwens niet echt veel uit dat er zulke mensen zijn, dat hou je toch wel. Al denk ik soms wel 'oh daar heb je haar weer met haar standaard reacties van twee woordjes'. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik snap wat je bedoelt; helemaal als mensen rare reacties geven die niet overeenkomen met je artikel. Dat vind ik eig echt niet kunnen; je leest het verhaal toch wel?! Maar ook ik reageer niet altijd en vaak heel kort ;vooral omdat m'n bloglovin lijst uitpuilt omdat ik vaak dagen geen tijd heb om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik maak er eerlijk gezegd nooit zo'n probleem van, maar wat ik wel vervelend vind is mensen die alleen het woord 'Leuk' achterlaten met daaronder 'Hey, volg je me ook op mijn blog?', want dat gaat me toch wat te ver. Maar korte comments als 'Leuk product, ik heb zelf ook zoiets en daar ben ik heel blij mee' vind ik geen probleem, ik snap het idee van commenten om te commenten ook wel weer..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik weet zelf precies wat je bedoeld en vind het ook heel erg herkenbaar. Ik weet precies wie een filmpje of artikel met plezier heeft bekeken en wie niet en enkel zijn of haar site promoot. Ik heb zelf zoiets van: Ik hoop dat ik iemand blij maak met het achterlaten van een reactie en soms kan ik gewoon geen heel verhaal verzinnen n.a.v. het artikel, maar laat geen reactie achter als je geen idee hebt waar het over gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik denk dat het meeste al gezegd is. Op een site met voornamelijk beauty valt er ook weinig te lezen, of is dat wat geschreven staat minder van waarde dan de foto's. Korte reacties daarop geef ik vaak, omdat er niet meer woorden voor mij nodig zijn (ben dan ook geen 'beauty' meisje). In die gevallen snap ik ook wel dat mensen niet een volledig artikel lezen.

  Spijtig want ik ben zelf ook van het uitgebreid schrijven en dan komen er ook af en toe reacties die ik niet helemaal kan plaatsen. Als iets me echt niet kan schelen reageer ik ook gewoon niet.

  Het is mij overigens ook wel eens overkomen dat ik een vraag stelde die al beantwoord werd in het artikel, dat terwijl ik het artikel grotendeels of helemaal gelezen had (ik lees vaak screenend om te zien of ik geïnteresseerd ben in de gehele inhoud). De verontwaardigde reactie van die blogger op twitter snapte ik ergens wel, al had ik er toen echt gewoon over heen gelezen - dat gebeurt ook.

  Een groot probleem is dat er teveel blogs zijn die mensen bij willen houden. Ik ben daar zelf vanaf gestapt hoe lastig ik dat ook vond, maar het geeft me de tijd om meer inhoudelijk op artikelen in te gaan die mij wel boeien.

  Verder is het denk ik menselijk dat je in de beginfase van je eigen blog een beetje aan promotie doet, ik vind dat helemaal niet erg, als er maar ook iets in het comment zit wat op mijn/ons blog slaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wij maken er hier thuis al een paar jaar grappen over... "mooi kleurtje" dat is wat ze zeggen en hup hun link staat weer ergens.

  Ik zie het bij mij ook, ik herken precies wat je zegt. En nee ik vind je niet overdreven reageren. Je zegt precies wat iedereen die blogt en er last van heeft eigenlijk denkt.

  Persoonlijk comment ik maar weinig, en als dan vaker zonder link dan met link.
  Ik hecht meer waarde aan mijn integriteit dan aan mijn populariteit. Dat commerciële gedoe om jezelf op de kaart te krijgen, het iedereen door de strot te duwen, stuit me ontzettend tegen de borst.
  Dan maar niet groot en bekend, maar wel eerlijk en oprecht :D

  Goed stuk meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik herken het wel. Ik zie ook wel eens reacties, niet alleen bij mijn blog, langs komen waarbij ik ernstig twijfel of de persoon in kwestie het stukje heeft gelezen. Ik twijfel soms wel eens aan of mensen lange posts lezen, de meeste scannen een artikel en kijken plaatjes. Jammer want je steekt toch veel tijd in zo'n stukje. Iemand die dan echt reageert op zo'n stuk kan dan meestal ook mijn dag maken ;) Ik vind het trouwens persoonlijk erg zonde als ze dat bij reviews doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Aahh, ik begrijp het helemaal! echt een goed artikel! hihi, wat zullen sommige mensen zich aangesproken voelen.. ;P

  Als ik heel hard gewerkt heb voor een artikel en er dan alleen maar "mooie kleur" of "leuk artikel" op krijg dan weet ik gewoon dat die persoon niks geeft om het artikel en er alleen maar uit is op dat mensen op hun naam klikken! dat voelt gewoon echt naar, alsof je het artikel gewoon voor niks hebt gemaakt... Ik comment ook echt alleen maar als ik het artikel echt gelezen heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik zie ook vaak reacties op andere blogs waarin ze vragen stellen over het artikel. mijn comments zijn vaak ook kort, gewoon omdat ik over een video review niet een hele tekst kan neerschrijven. Dan schrijf ik bv. goede review, ben zelf benieuw naar het product. Ik comment niet als ik het niet lees, best wel logisch eigenlijk. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ik heb reageer wel vaker met alleen leuke kleur! of iets anders, want soms weet ik gewoon niet wat ik nog meer moet zeggen. En ik weet dat mensen het leuk vinden om comments te krijgen, ik lees wel alles, maar ik soms gewoon niet echt wat ik nog meer erbij moet zeggen..

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Haha heel herkenbaar! Ik krijg ook vaker comments als: 'leuk', of 'leuk artikel'.. Tsja daar heb je inderdaad niet heel veel aan. Maar dit hou je toch niet tegen! Je kunt moeilijk op je blog erbij zetten: alleen commenten als je het artikel ECHT hebt gelezen! xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Begrijp goed wat je bedoeld, zulke reacties krijg ik namelijk ook regelmatig op artikelen.

  Toch maak ik me er ook soms schuldig aan om een niet zo'n uitgebreide reactie achter te laten. Niet om m'n site te vermelden, maar juist om toch even mijn waardering te laten zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. hmm... als ik eerlijk ben... waarschijnlijk ben ik één van de weinige bloggers die het een probleem vind. laat ik voor mezelf spreken, ik vind het gewoon niet zo'n probleem. als in: ik weet dat je er niets aan doet, en dat er zóveel blogs zijn, zoveel te lezen is, dat er zoveel te doen is überhaupt. ik snap echt wel dat niet iedereen alles op mijn blog leest, en ik vind het wél leuk als mensen een comment achterlaten. dan weet ik tenminste dat ze zijn geweest! zelf scan ik ook vaak de boel, en bepaal per keer wat ik wil lezen en wat niet. en omdat ik dat zelf ook prettig vind, probeer ik ook altijd even een comment achter te laten om te laten merken dat ik ben geweest. de ene keer wat uitgebreider, de andere keer simpel.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Eigenlijk vind ik het niet zo erg als mensen korte comments achterlaten, doe ik zelf ook best vaak. Ik heb soms niets meer te zeggen dan 'die wil ik' of 'supermooie kleur' maar dat wil zeker niet zeggen dat ik het artikel niet lees. Als ik comment, heb ik het artikel gelezen.

  Een link in een comment achterlaten vind ik overbodig maar als iemand het bij mij toch doet, word ik er niet gek van. Vaak ga ik zelfs een kijkje nemen.

  Ik snap zeker wat je zegt, maar zoals je in veel comments op dit artikel leest zijn niet alle korte reacties van mensen die de artikels niet eens lezen. Het is gewoon een teken van 'Hé ik lees je artikels en ik apprecieer wat je doet'maar soms heb je niet veel te zeggen of heb je niet veel tijd. Ik zou me niet te druk maken in mensen die comments achterlaten uit eigenbelang. Er zijn duidelijk genoeg mensen die commenten omdat ze je posts/blog gewoon heel leuk vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik heb er ook zo'n hekel aan. Je ziet aan de comments of iemand je artikel gelezen heeft. Reacties als 'leuk hoor', 'klinkt goed' en dan op 3 artikelen achter elkaar of ergens op in gaan terwijl ik het daar niet eens over heb... Zo had ik eens een artikeltje over welke kledingstijl ik leuk vind, maar dat ik niet veel van die kleding heb omdat...blabla heel verhaal. Krijg ik een reactie; 'als dat je stijl ik wil ik wel ootd's zien van je!..... -_- Ik reageer steeds minder op blogs, maar ALS ik reageer wil ik vaak wel een goede reactie achter laten. Het hoeft geen heel verhaal te zijn (als ik nailart mooi vind, kan ik daar nu eenmaal geen heel verhaal van maken :P) maar er zijn echt mensen die maar commenten in de hoop dat je dan weer bij hun reageert ofzo. Heel erg irritant.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Weet niet of mijn mening na dit alles nog belangrijk is maar bon :) Ik comment uit principe al enkel op blogs die ik graag lees en niet gwn om m'n eigen link te verspreiden. Niet altijd heel lang, maar wel meestal gericht naar iets uit het artikel wat mij ook echt aansprak. Mss niet lang genoeg of origineel genoeg maar je kan er vanop aan dat ik alles lees en echt oprecht graag wil doorgeven met mijn reactie dat ik je blog leuk vind :)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik was erg nieuwsgierig geworden door je geheimzinnige getwitter gisteren, en ik moest al lachen toen ik net de titel van je blogpost las. Geweldig dat je hierover schrijft, het blijkt dat veel bloggers hier een mening over hebben ;-)

  Ik ken het ook, maar zie het niet per se als een probleem. Als iemand op mijn blog een "copy-paste-comment" plaatst, vind ik dat ergens jammer (want: diegene heeft mijn artikel blijkbaar niet goed gelezen/wil haar eigen blog indirect spammen), maar aan de andere kant nemen ze blijkbaar toch de moeite om een comment aan te maken en bezoeken ze je blog.

  Ik zie het gewoon als iets positiefs, tenzij ze echt overduidelijk spammen. Meaning: Hun bloglink te pas en onpas vermelden (buiten het daarvoor bestemde vakje :P)

  Toegegeven: Zelf reageer ik niet bijster veel en als ik het doe, dan heb ik het artikel echt helemaal gelezen. En toegegeven, mijn comments zijn meestal ook niet langer dan tien woorden. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik het artikel niet waardeer!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wow! Duidelijk een geslaagd artikel en ik deel de meningen van de comments maar voeg nog iets toe: ik ben dankbaar voor ieder comment en het is idd minder leuk als men reageert met een standaard zinnetje waarin duidelijk wordt dat niet alles gelezen werd. En ook ik maak me soms schuldig aan het niet volledig lezen van een post maar de mensen die bij mij een commetn achterlaten krijgen er regelmatig eentje terug, gewoon uit respect en een beetje uit dankbaarheid, tenslotte word mij blog dznkzij de lezers en de commetns dag na dag een beetje 'groter' en toegankelijker. En dat apprecieer ik enorm! Geweldig artikel meisje, ik vind het super dat je het aanhaalt!.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Leuk jurkje! Waar heb je hem gekocht? :)

  Haha grapje. Ik comment eigenlijk nooit, lees indd veel van die ''doelloze'' commentjes. Denk dat je beter niks kunt sturen dan iets waar iemand anders toch niks aan heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik moet er soms wel om lachen, krijgt een product een behoorlijk negatieve review in een artikel, lees je 'klinkt goed!' :D

  Al kan het natuurlijk best zijn dat degene met dat comment eigenlijk een onbewuste hekel aan zichzelf heeft, en daarom vind dat ze alleen heel slecht presterende producten verdiend. Hoe slechter, hoe beter! Da's spiegeloogisch snap je ;)

  Et moi? Soms ouweneel ik een uur in de wind, soms zwijg ik, soms klop ik er een ultrakorte comment uit als teken van leven, soms scan en/of skip ik een artikel en soms lees ik ergens overheen *duh*, maar gelukkig heb ik niks te promoten en lees ik lekker luxe alleen blogs omdat ik het zo leuk vind :D

  Leuk stukje hoor, zoals je ziet kaart je wel wat aan. Maar het leven is veel te leuk om je er aan te ergeren hoor, probeer het positief te zien: iemand vind kennelijk bloggen net als jij zo leuk dat ze er toch aardig wat tijd in steekt om het te promoten, alleen doen ze het helaas net op een onhandige manier, zodat het averechts werkt. Dus volgend artikeltje tips & pointers voor het promoten van je blog?

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik reageer op onwijs veel blogs, puur omdat ik het leuk vind. Andermans artikels te bekijken, wat is er nieuw op de markt, benieuwd naar andere producten. En mijn comments zijn heel vaak kort, omdat ik er niet zoveel over te zeggen heb. Als ik schrijf: Wat een mooie lipgloss! Dan schrijf ik dat omdat ik dat ook echt vind. Ik lees niet alle artikelen helemaal. Maar stukjes, die mij het meeste opvallen.

  Promoten kun je op zoveel manieren doen, waarom zou je dat op deze manier doen? Ik geniet gewoon lekker van het bloggen en let er verder niet zoveel op.

  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik snap best wat je wil zeggen, denk dat elke blog wel van die comments krijgt waar je soms bij denkt 'huh? hebben ze er wel iets van gelezen? maarja daar is niks aan te doen. Mij stoort het in ieder geval niet tenzij er ook nog spam naar hun blog bij komt. Ik lees om de dag wel zo'n 30 blogs denk ik en dan schiet het er soms ook aan te kort om een lang en leuk berichtje achter te laten, dan durf ik ook wel eens 'mooie kleur lipgloss!' ofzo te posten, niks mis mee vind ik? Ik lees wel bijna altijd alles en heb de blogs die ik standaart bezoek allemaal in mijn favorieten staan. Voelde me trouwens wel wat aangesproken omdat je zegt 'ze beginnen opeens met een soort gerelateerd feit/voorkeur over zichzelf te vertellen' want ik liet achter dat ik roze oogschaduw bv. niet zo leuk bij mezelf vind staan, raar als je die comments ook al vervelend vind

  BeantwoordenVerwijderen
 33. @Tessa: nee joh, moet je niet doen :) Jij laat ook zeker leuke comments achter!
  @IEDEREEN: ladies, wat fijn allemaal om te lezen!!! (mijn dank is ook al in het vervolg-artikel uitgesproken, maar hierbij alsnog!) En mocht iemand nog iets kwijt willen - ga vooral je gang!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. ik vind dat je een beetje zeurt.
  maar dat is mijn mening

  liefs Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 35. @Hannah: zonder je mening te onderbouwen klinkt het wel een beetje bot, vind je niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik heb zelf geen blog dus als ik comment ergens is het gewoon omdat ik graag wil commenten :) Als ik dan eens langs de eerdere reacties scrol en van die vreemde of domme opmerkingen zie dan kan ik me daar echt dood aan ergeren... Ik kan me haast niet voorstellen hoe irritant het moet zijn als je dan het artikel zelf met veel moeite hebt zitten schrijven. Dus petje af ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik heb zelf ook een blog en ik weet wat je bedoeld. Zelf merk ik ook dat ik af en toe een korte comment achter laat maar als je veel blogs leest via bijvoorbeeld bloglovin dan heb je al gauw de neiging om snel door te klikken. Terwijl je wel een enorm leuk artikel heb geschreven!
  Maar als mensen een totaal andere comment achter laten over je artikel terwijl het onderwerp heel anders is, dat vindt ik ook erg irritant.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ik snap wel wat je bedoelt. Ik zie heel veel bloggers die comments geven en ik dacht laatst 'komen er ook nog wel gewone lezers langs?' Het lijkt wel alsof iedereen een blog heeft en soms lijkt het inderdaad alsof grotendeeld comments worden achter gelaten om te promoten. Ik lees enkele blogs heel trouw en geef een comment die (denk ik) iets toevoegt. Als ik er niets over te zeggen heb, dan skip ik ook een comment geven. Ik lees eigenlijk wel altijd de artikelen, het komt weinig voor dat ik niet alles heb gelezen wanneer ik een comment achter laat. Waarom zou ik een comment achter laten wanneer ik niet het hele stuk heb gelezen? Alleen als ik tijdnood heb is het wel eens voorgekomen dat ik wat over de tekst heen las maar toch iets wilde schrijven in de comments over het onderwerp. Leuk dat je dit onderwerp aankaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. @Nathalie: super leuk, dank je wel :)
  @Mariel: tuurlijk, klopt ook wel, bloglovin is wat dat betreft ook wel een valkuil.
  @fleursbeautytips: echt hé, zo denk ik dus soms ook :P nou ja,ik ga er daarom altijd vanuit dat mensen zonder blog ook minder vaak commenten maar wel lezen, vind ik ook prima :) en dat van tijdsnood - ook erg herkenbaar, dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Weet je wat het wel is. Niet iedereen die korte comments plaatst is zo iemand. Soms plaats ik ook wel eens korte reacties zoals: mooie kleur! Ik meen het dan wel echt en lees het artikel wel helemaal. Als iemand een nagellak swatcht ofzo en ik vind hem mooi wil ik graag laten weten dat ik hem mooi vindt en soms heb ik daar niet meer woorden voor dan: hij is echt mooi.
  Maar ik snap wel waar je het over hebt hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen