zondag 9 oktober 2011

Blogger vraag: drukte en schrijven - hoe ga je ermee om?


"Ik heb het te druk, dus vandaag geen update" - ik hoop NOOIT zo'n bericht te hoeven plaatsen. Aan het begin van mijn blog plaatste ik niet dagelijks een artikel. Maar toen er steeds meer bezoeksters kwamen, besloot ik om het wel te doen. De enige optie was dan ook: vooruit schrijven. 's Weekends en 1 of 2 avonden per week. Dat is wel te doen. Totdat de avonden wegvallen. Naast mijn blog werk ik fulltime. Nou ja, vooral laatste paar maanden is het bij ons elk jaar zo druk dat 40 uur werken als "rustig" wordt beschouwen. Vroeg opstaan, laat thuis, de dag is zo voorbij. Het is tot nu toe een keer voorgekomen dat ik 's avonds (om een uur of 8) in de auto naar huis zat en tegen me vriend aan de telefoon zei: "En ik heb nog geen artikel voor morgen!" En daarna: "Kun jij niet iets voor me schrijven? Wat je van mijn beauty verslaving vindt of zo?" Het resultaat hebben jullie in dit artikel kunnen lezen. Best goed opgelost, toch? :) Kortom, ik moet het nu echt van de weekenden hebben en dan ook soms een avond per week. Maar dat moet lukken, dat weet ik zeker. Anders voelt het alsof je faalt en that's not my style.

Ik was benieuwd of jullie nog andere creatieve oplossingen weten? Hoe gaan bloggende dames hiermee om? Of nog andere leuke idee├źn? Let me know!

Photo by weheartit.com

14 opmerkingen:

 1. Ik ken het gevoel en probeer ook wat vooruit te schrijven, soms gaat dat erg goed en barst ik van creativiteit en andere momenten gaat het iets minder. Ik probeer 5daags/week te updaten. Meestal lukt dat, soms niet maar ik ben van mening dat ik liever een deftig artikel lever dan iets wat vlug in elkaar is geflatst om toch maar een artikel te hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik probeer vooral vooruit te schrijven. Meestal krijg ik opeens veel inspiratie en schrijf ik iig alvast de introductie van een aantal artikelen. Ook foto's maken doe ik voor meerdere artikelen tegelijkertijd. Scheelt me ook veel in tijd en ik heb nog altijd twee collega's die eventueel met me kunnen wisselen als ik echt eens een keer niet uitkom met de tijd :P Genoeg back-ups dus meestal!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik schrijf als ik inspiratie heb en vaak schrijf ik dan meteen veel.. soms wel genoeg voor twee artikels per dag een maand lang XD

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik schrijf meestal een aantal artikels per keer, zodat ik wat reserve heb. Mijn foto's maak ik dan in het weekend, veel tegelijk, want tegen de tijd dat ik 's avonds thuis ben, is er geen bruikbaar licht meer. Plus ik maak er geen probleem van om niet dagelijks te updaten, dan is daar ook geen druk van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Soms gaat het bij mij heel makkelijk, vooral wanneer ik veel inspiratie heb en wanneer ik er de tijd voor heb. Ik merk wanneer ik een drukke week of een druk weekend heb gehad het allemaal wat minder snel en makkelijk gaat. Ik wou eerst altijd minstens 1 update per dag, maar dat lukt nu gewoon niet. Nu zet ik gewoon een update online wanneer ik daar ook zin in heb, stel ik heb vandaag geen zin om voor morgen een artikel te schrijven. Dan wacht het maar, dat geeft mij veel meer rust waardoor ik het schrijven weer erg leuk vind :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo herkenbaar. Zelfstandig werken - extra cursussen - huishoudshizzle... en dan nog eens proberen bloggen. Niet altijd een supercombo hier.
  Zondagmiddag is mijn middag over het algemeen. Foto's maken als een gek, die bewerken, uploaden en dan hopen dat de tekst uit m'n vingers vloeit. Meestal lukt dat, maar als het een keertje niet lukt: ik ben geen pro blogger. Ik denk niet dat lezeressen jou of je site minder leuk gaan vinden omdat je 't een keertje te druk hebt om een nieuw artikel te posten. Of ja... daar ga ik toch van uit. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mij lukt het niet altijd om elke dag een update te plaatsen maar dat vind ik op zich niet zo erg. Het is mijn blog, mijn hobby en als het mij ff niet lukt dan is dat maar zo :-) Ik heb ook liever een degelijk artikel ipv snel snel iets samen te rapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik schrijf op woensdag en in het weekend vooruit, op de andere dagen heb ik eigenlijk nooit tijd. Wel bedenk ik doordeweeks artikels.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik schrijf een vaste dag in de week voor een week vooruit. Verder plan ik alles gewoon heel goed. Goed plannen!
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve schat, volgens mij hebben wij een zeer sterke vorm van telepathie tussen ons!
  Ik ken het gevoel volledig! Ik moet heel vaak last-minute bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik blog vaak last minute en probeer in het weekend wat vooruit te schrijven. Alleen als ik ziek ben of, zoals afgelopen week het geval was, heel erg druk en ik echt geen kans zie om uitgebreid een post te schrijven dan meld ik het gewoon even op m'n blog waarom ik even niet kan posten. En dat gevoel van falen heb ik dan net wat minder :')

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goed dat je hierover begint want voor mij is het nu best een actueel issue geworden. Elke dag schrijven zou ik willen, maar het is gewoon niet altijd haalbaar. Ik heb nu een nieuwe baan en dat kost ongelooflijk veel energie, maar ik ben ook meer tijd kwijt mer reizen, mijn dochtertje van 2 en partner willen natuurlijk ook de nodige aandacht en ik sport 2x per week. Druk druk druk. Vooruit schrijven is niks voor mij omdat het te geforceerd is. Ik merk dat ik er minder lol in heb en dat zie ik ook terug in de comments.. veel minder dan normaal. Dus dat hebben mijn lezers ook door dat ik minder fun erin heb..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Petje af dat je dat nog altijd vol houdt naast een full-time job, pittg hoor! Zelf vind ik het niet erg als iemand niet elke dag een artikel plaatst, met Bloglovin hoef je zelf niet meer te gaan kijken of er een nieuw artikel geplaatst is. Dus neem gerust eens een dagje vrij :) Kun je gelijk met ons delen hoe lastig het is om als perfectionist een tandje terug te zetten. al is het maar uit balorigheid ;) Ik ken het uit ervaring... lastig, maar het is wel een heel belangrijke vaardigheid, en geen falen! Je hebt juist een beetje ademruimte, zelfs verveling nodig om je creativiteit weer op scherp te zetten. Goede diepte-investering toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @DalaLuz: je hebt helemaal gelijk. Het is ook echt een valkuil, heb er zakelijk ook af en toe moeite mee. Maar toch, ik probeer het vol te houden. Op een of andere manier vind ik schrijven juist heel relaxt terwijl het toch ook wel energie kost. Een vreemde manier van ontspannen dus :P

  BeantwoordenVerwijderen