maandag 17 oktober 2011

Dus... commenten om te commenten? Conclusies!

OMG... ladies, jullie hebben mij aangenaam verrast door zoveel leuke reacties op het artikel van zondag achter te laten. "Blogger vraag: commenten om te commenten" bleek een succesvolle discussie te zijn (en ik nog maar denken dat ik er geen enkele reactie op zou krijgen). Ik merkte wel dat het artikel sommige meiden een beetje in verwarring heeft gebracht. Vandaar dat ik besloten heb om een korte samenvatting met jullie citaten te maken.

Een boodschap is in ieder geval duidelijk. Korte comments betekenen lang niet altijd dat je het artikel niet gelezen hebt. Samantha: "...hou het meestal ook gewoon kort, dit simpel weg omdat ik best moeite heb om mijn woorden en gedachte te beschrijven op papier. dus als ik iets mooi vind, leuk vind en of knap gedaan vind dan zeg ik dat ook gewoon. Lekker duidelijk en recht voor z'n raap." Weinig tijd, geen inspiratie voor een uitgebreidere comment en over bepaalde dingen kun je ook niet meer zeggen - helemaal begrijpelijk. Van sommige mensen weet je ook zeker dat ook al zijn hun comments kort, het artikel hebben zij wel gelezen. Geloof me, ik ben totaal niet tegen korte comments. Er zijn gewoon van die mensen waarvan je weet dat ze niet anders doen dan op dezelfde manier reageren (zelfs op verschillende blogs). Amber: "Je ziet aan de comments of iemand je artikel gelezen heeft. Reacties als 'leuk hoor', 'klinkt goed' en dan op 3 artikelen achter elkaar of ergens op in gaan terwijl ik het daar niet eens over heb... "

Natascha: "Ik twijfel soms wel eens aan of mensen lange posts lezen, de meeste scannen een artikel en kijken plaatjes. Jammer want je steekt toch veel tijd in zo'n stukje. Iemand die dan echt reageert op zo'n stuk kan dan meestal ook mijn dag maken ;)" Dit heb ik ook! Ik heb alle reactie van dat artikel met een glimlach gelezen, erg interessant en opent in bepaalde opzichten je ogen. Dus mocht je nog niet alles hebben gezien, klik dan snel hier.

Kortom, ik ben blij dat jullie zoveel fijne reacties hebben achtergelaten. Het artikel was bedoeld om mijn visie daarop met jullie te delen en gebleken is dat het toch wel erg herkenbaar was. Caroline: "...Ik zie het bij mij ook, ik herken precies wat je zegt. En nee ik vind je niet overdreven reageren. Je zegt precies wat iedereen die blogt en er last van heeft eigenlijk denkt." Zelfs mensen die niet zulke commenters zijn hebben hun mening gedeeld en dat is toch fijn om te weten hoe ook zij hierover denken. Door op dat artikel te reageren hebben jullie laten zien dat het jullie niet koud laat, dit betekent veel voor mij. En sterker nog... de grootste "boosdoeners" (nou ja, klinkt groot, maar het zijn diegene die ik voor mijn ogen had) hebben niet eens een reactie op dat artikel achter gelaten... hmmmm, aangesproken gevoeld of was het te veel tekst? ;) :P

14 opmerkingen:

 1. Ik vond het wel een hele goede discussie. Er zijn veel reactie's op gekomen. Ik zag ze straks toen ik op dat artikel reageerde. Leuk dat je nog even een conclusie hebt geschreven en reactie's van andere terug haalt.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk dat je dit hebt aangekaart. Het is inderdaad iets wat behoorlijk opvallend is op veel blogs. Interessant om eens te lezen hoe iedereen daarover denkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik laat niet vaak een reactie achter op blogs, alleen als het artikel echt iets in mij losmaakt of als ik er echt iets over kwijt wil. De comments van artikelen lees ik daarentegen vaak wel (ik vind het leuk om te zien wat andere mensen er over te zeggen hebben) en toen ik zondag jouw artikel online zag komen, popten er direct wat namen/bloggers in me op die mij echt opvallen als het om die comments-om-te-commenten gaat. En net als jij zegt...heb even gekeken en die hebben inderdaad nu juist niet op dat artikel (en ik denk ook niet op deze haha) gereageerd. Erg grappig! Verder leuke discussie om te volgen, ook al heb ik zelf niks met bloggen van doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha typisch dan hé, dat juist die mensen niet op die post hebben gereageerd. ;) Ik wist ook wel dat je niet de enige was die dit opviel, maar wel heel leuk dat er zoveel anderen hebben gereageerd met dezelfde gedachtes erover.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind altijd dat als je niets zinnigs te zeggen hebt je beter gewoon geen comment plaatst... Jammer dat ik zelf niet echt vaak iets zinnigs te zeggen heb XD
  Ik vond het wel een leuke discussie om te lezen, alleen jammer dat ik een beetje laat was XD

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben blij dat je zo veel leuke reacties kreeg. Ben wel licht getraumatiseerd door je post lol Ik merk van mezelf dat ik bij korte en weinigzeggende comments altijd denk: Straks denkt ze dat ik haar artikel niet gelezen heb :p
  Maar inderdaad ik denk dat elke blogger die bepaalde soort comments wel herkend..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. *ik bedoel dus als ik een korte comment op een blog ga achterlaten..want mijn zin is niet echt duidelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Sofie: haha vind het zo lief :D Nee joh, gewoon blijven commenten. Ik merk heus wel dat je het echt leest :)
  @JolienM: super tof dat je nu dit even laat weten! Goed om te weten, dank je wel!
  @IEDEREEN: girls, you're the best! Echt ontzettend bedankt ook weer voor deze comments. Ben blij dat zo'n samenvatting ook al nuttig bleek te zijn ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik laat ook altijd korte comments achter. ik bezoek veel blogs en heb geen tijd om hele verhalen achter te laten. In ieder geval een erg leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik volg ook de discussie, kreeg alleen gister dus het idee dat het meer voor medebloggers was bedoeld. Aangezien het ook veelal ging over mensen die een comment achterlaten om zo een link achter te laten. Ik volg zelf veel blogs (heb er zelf geen één) en het valt mij dus ook op dat veel dezelfde mensen overal hetzelde neerzetten. Beetje jammer. Zelf reageer ik soms kort en krachtig omdat er tig keer hetzelfde is gezegd en ik meer woorden niets toe vind voegen. En ik comment alleen als ik het artikel daadwerkelijk heb gelezen.
  Maar ik waardeer zeker de tijd en moeite die jij (en vele andere medeblogsters) in hun artikelen steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De anoniem was ik dus, LindaB, heb het per ongeluk weggeklikt zonder naam en mij inloggen met google werkt dus op de één of andere manier niet.
  groetjes LindaB

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Helaas heb ik de discussie een beetje gemist. Ik was namelijk geveld door een griepje..
  Ik laat niet altijd een comment achter bij jou of wie dan ook, simpelweg omdat ik daarvoor niet altijd de tijd kan vinden of gewoon niets zinnigs erop te zeggen heb ;-) Ik ben denk ik iemand die soms wat uitgebreider reageert en soms kort of helemaal niet. Net wat de tijd me toelaat en in wat voor bui ik ben ;-) Ik vind het goed dat je de discussie hebt geopend hierover. Ik houd er wel van als mensen lekker direct zijn en geef je groot gelijk! Goed dat je zoveel reacties hebt gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @LindaB: nee joh, het artikel was niet alleen voor bloggers bedoeld. Jouw mening waardeer ik ook zeker, omdat je ook dit soort dingen ziet ook al heb je geen blog. En nogmaals: een comment hoeft niet uitgebreid te zijn, maar (zoals je zelf zegt) valt het bij sommige mensen gewoon op dat ze overal hetzelfde op reageren.
  @pretty beauty land: dank je wel :)
  @Deb: aaah erg lief, dank je wel! Helemaal begrijpelijk, dat heb ik ook wel eens, hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben zelf meer een lurker. Ik heb gewoonweg niet de tijd om constant overal te commenten. En als ik dan iets comment wil ik vaak wel iets meer commenten dan "mooie look" of "gaaf kleurtje". Begrijp me goed ik vind het helemaal niet erg als ik zulke comments krijg, ben alleen al blij dat mensen de tijd nemen om een comment neer te pennen. Ik weet zelf namelijk dat ik inspiratie en informatie uit comments haal. Zo zijn, als ik af ga op comments, shoplogs over het algemeen favoriet en nieuws over nieuwe producten of collecties wat minder.

  BeantwoordenVerwijderen