dinsdag 25 oktober 2011

Fris & Fruitig met Fresh Line

In de shoplog van Berlijn heb ik al verklapt hoe blij ik was toen wij een winkeltje van Fresh Line tegenkwamen. Arme Peggy heeft op een gegeven moment maar een bankje opgezocht en bleef op mij wachten... Over dit merk heb ik al eerder gelezen en het gekke was - het was alleen maar positief. Natuurlijk kun je een vergelijking met Lush maken, maar dat kun je wel met alle winkels doen die zeepjes en dergelijke verkopen. Niet doen dus. Dit is toch wel anders. Het concept is zelfs anders. Bij Fresh Line heb je gelijk het idee alsof je bij een bakker of een apotheek staat. De winkel heeft de gezelligheid van een bakker, maar het meisje erachter heeft een witte jas aan en zo'n ouderwetse weegschaal waar ze zeepjes in weegt. De sfeer is echt geweldig, moeilijk te omschrijven. Maar ik kon die producten dus absoluut niet weerstaan... met dit als resultaat.

Het was liefde op het eerste gezicht toen ik Melon Mint Soap rook. Weten jullie hoe een sappige frisse meloen ruikt? Eentje waar je je tanden zo in kunt zetten? Je waant je in een tropisch paradijs met een meloenen cocktail in je hand en felle zon boven je hoofd. Dat is precies hoe dit zeepje ruikt. Mijn hele badkamer rook vooral de eerste paar dagen naar deze geur. Nu is het iets subtieler geworden, maar nog steeds heerlijk. Het zeepje schuimt makkelijk en is zacht voor mijn huid.

Ik heb ook nog twee verzorgingsproducten voor mijn gezicht gekocht. Dit zijn de kleinere varianten, ik wilde het eerst uitproberen. Maar als het nu aan mij laag, dan ging ik gelijk de fullsize (ongeveer 2x zo groot) halen. I love it! Naar Foam Oil Face Wash was ik het meest benieuwd. Ooit gelezen dat dit een hele fijne reinigingsolie was vooral (!!!) voor een vettig huidje. Zal heel tegenstrijdig klinken, maar man man man.. wat is dit een heerlijk product. Mijn huid voelt ontzettend zacht en fris aan. Geen verstopte poriën, geen olie-laagje, alleen een heerlijk gevoel tijdens en na het gebruik. Deze olie schuimt een beetje, waardoor het aanbrengen super makkelijk gaat. Tot slot nog een fijne Lemon and Seaweed Face Toner - ook al zo fijn. Deze toner voelt heel fris aan en mijn huid krijgt zelfs een kleine tinteling daarna. Hij is mild en laat toch mijn poriën schoon achter. Deze twee vormen een hele goede duo. Ik probeer hier wel een beetje zuinig mee te doen, omdat het echte toppers zijn (en ja, spijt dat ik geen fullsizes heb gekocht... vooral van die olie).

Het goede nieuws is: voor alles bij elkaar heb ik 16 euro betaald (probeer nu maar een Lush-vergelijking te doen.. :P). Het slechte nieuws: verkrijgbaarheid. Fresh Line is verkrijgbaar in Turkije, Rusland, Griekenland etc. Het enige land in de buurt is Duitsland en toevallig die ene shop in Berlijn is het enige verkooppunt. Dus.. Ze hebben dan wel een webshop op hun website, maar ze verzenden alleen binnen Duitsland. Maar goed, met al mijn liefde voor Berlijn ga ik nog zeker een paar keer terug.

11 opmerkingen:

 1. Arme Peggy...mijn voeten deden zo'n zeer en zij maar gaan! De winkel is inderdaad heel mooi! En ik ben blij dat je zo tevreden bent van je producten, het was dus de moeite om nog even af te zien! :) *ik zie het nog voor me...de hele weg snuffelend aan haar zeepje*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit klinkt echt geweldig en ik zou het zo proberen na het lezen van deze review. Echt ontzettend jammer dat het niet in NL verkrijgbaar is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed en helemaal niet duur. Lush vind ik toch net iets te prijzig om daar veel te kopen, het blijft uiteindelijk maar zeep. Als ik eens ga naar Berlijn, stop ik zeker bij Fresh Line !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, ziet er wel goed uit, en klinkt vooral heel goed :) Jammer dat het alleen in Berlijn in Duitsland zit! Ik zou het ook wel eens willen proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ik ga zeker eens kijken als ik er weer eens ben! In welke buurt zijn ze te vinden? Ik zou het erg leuk vinden als je binnenkort weer eens een beschrijving van je gezichtsverzorging schrijft; ik heb ook een heel vette (ieuw) huid en gebruik op t moment teatree van TBS maar echt geweldig is dat ook weer niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik ga volgende week vrijdag naar berlijn! dus daar ga ik zeker even kijken! nog meer 'berlijn' winkel tips?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Gabriëlla: het is in het midden, shoppingcenter Alexa heet dat. Volgens mij best wel een bekende in Berlijn. En wat een goed idee, dank je wel! Ik was het al een tijdje van plan, maar vroeg me af of iemand het wilde lezen :P
  @Pretty Beauty Land: cool! DM natuurlijk :) En check anders onze Berlijn vlog en shoplog.
  @IEDEREEN: thnx voor jullie leuke reacties, ladies! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat verschrikkelijk jammer dat het niet in Nederland verkrijgbaar is. Je hebt me zó nieuwsgierig gemaakt naar als die geuren en de sfeer in het winkeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt heel fijn! Jammer dat ze hier niet te koop zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Klinkt op zich zo gek nog niet hoor dat die olie je bevalt. Olie bindt olie dus haalt vettigheid weg, het is wel wat tegenstrijdig met verstoppingen inderdaad.

  Ik was heel positief totdat ik las dat het 'maar' 16 euro kostte (valt nog mee, though no low budget either). Vervolgens noem je vier landen waarvan voor drie landen 16 euro toch een redelijke aanslag is op het maandsalaris voor mensen met een modaal inkomen ...

  Positieve er aan is dat het in die landen dus wel wat goedkoper zal zijn dan in Duitsland en ik mijn ogen open houd als ik mij weer eens in Oost-Europa bevind.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Maccia: vind je 16 euro voor 3 producten veel? Hmm, dat kan, maar het is maar hoe je het bekijkt. Ik heb geen idee of in de andere landen prijzen gelijk zijn, maar ik denk dat je in dat opzicht een land als Rusland onderschat (geloof me).
  @Joany: @Marijke: echt hé, ik baal er ook van... maar het is nog meer reden om weer eens naar Berlijn te gaan ^^

  BeantwoordenVerwijderen