dinsdag 11 oktober 2011

MMC pigmenten: Sunset Oranje & Iriserend Blauw

Weten jullie nog hoe ik kennis heb gemaakt met de prachtige winkel Backstage in Amsterdam? Ik kocht daar ook deze twee prachtige pigmenten die ik aan jullie wil laten zien.

Maria Magdalena Cosmetics was voor mij een onbekend merk. Lang leve Google. Het blijkt dus een Nederlands merk te zijn, waarbij edelstenen in producten worden verwerkt.
"In 2002 is Maria Magdalena Cosmetics in Hollywood uitgeroepen tot één van de
"Three Hottest Fashion Items for the Oscars". MMC gooit hoge ogen in Hollywood door vermalen edelstenen te verwerken in de producten. Parelpoeder, gemalen jade en diamant worden sinds jaar en dag in de natuurgeneeswijze gebruikt om huidproblemen op te lossen en ter bevordering van de schoonheid van de huid."
Check hun website voor meer info. Maar goed, nu op naar mijn nieuwe aanwinsten!

Bij Backstage heb ik toen gebruik kunnen maken van de aanbieding, waardoor ik deze pigmenten volgens mij voor 10 euro per stuk heb gekocht. Wat mij betreft niet duur voor pigment, en al helemaal wetende welke ingridiënten eraan toegevoegd zijn. Ik stond echt heel lang te twijfelen tussen verschillende kleur. Ze hebben namelijk zoveel bijzondere glanzende tinten, maar ook prachtige matte kleuren en zelfs glitters. Kortom, watertand-momentje (of het werd eigenlijk een halfuurtje). Uiteindelijk heb ik voor deze twee kleuren gekozen.

Alle namen van kleuren zijn (min of meer) in het Nederlands en beschrijven perfect het effect. Zo is Sunset Oranje een prachtige oranje kleur met koraal/roze shimmer er doorheen. Iriserend Blauw heeft een witte basis en blauwe shimmer... OMG, koraal en blauw - ik blijf ervan houden. Beide pigmenten zijn makkelijk in gebruik (want: niet grof). Ik heb ze zowel nat als droog geprobeerd te gebruiken en het werkt eigenlijk even goed. Ik gebruik het liever droog, dan zie je nog steeds die subtiele maar prachtige shimmer. Helaas is het mij niet gelukt om op de foto de schoonheid van beide kleuren weer te geven, in het echt zijn ze veel mooier. Maar toch is het denk ik wel een beetje te zien hoe bijzonder beide kleuren zijn. Deze pigmenten hebben wel een nadeel(tje) en dat is de verpakking. Die vierkante dop open draaien was even oefenen, maar ik had hem op een gegeven moment wel door. Ach ja, het is wel anders dan anders ;)

12 opmerkingen:

 1. Prachtige pigmenten als je het mij vraagt! Ohhh...ik wil ook glans en glitter kunnen dragen, zal ik toch maar een afspraak maken met de plastisch chirurg :)?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige kleuren <3
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauwiee, mooie kleuren hoor! Ik zelf zou geel niet zo snel gebruiken, maar ik ga ook eerder voor de aardetinten :)

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Omg, die shimmers! Supermooi! ik wil nu ook heel graag naar backstage! :) wel grappig, nederlandse namen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hele mooi pigments. en die shimmers love it

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele mooie kleuren! Maar zijn die pigments niet vrij duur, als er edelstenen in verwerkt zitten?

  BeantwoordenVerwijderen