zondag 27 november 2011

Blabla Talk: moeders & social media

We hebben de beauty talk, blogger talk en nu ook blabla talk (dus alles wat niet met beauty of bloggen te maken heeft :P). En die is dit keer geïnspireerd door mijn eigen moeder.Ik denk dat mijn moeder sinds een jaar (of twee) heel actief is op het Internet. Zij volgde al een hele tijd verschillende blogs en online magazines, maar sinds kort is zij mega actief op Facebook (die drie keer dat ik mijn status veranderd heb, heeft zij binnen no time geliked!) en zij blogt. Ha! Dat zit zeker in onze bloed. Nee, zij is geen beauty-freak, maar zij schrijft artikelen op een Internationale website. Het gaat over Nederland, Nederlandse typische dingen en nationale feesten... je noemt het maar, zij weet er alles van (zij graaft heel diep voor haar research). Informatief en met duizenden foto's. En dat gaat allemaal zo snel op die roze netbook van haar (die volgens mijn pa een "velenging van haar armen is geworden"). Met uitzondering van bezoekjes aan schoonheidsspecialiste en die lekkere smeerseltjes en mooi lippenstiften die zij met feestdagen van mij krijgt, heeft mijn moeder niks met beauty. Maar toch leest zij soms stiekem mijn blog en kijkt zelfs mijn filmpjes. Als ze dan opeens iets noemt wat ik heb geschreven of wat ze laatst zei "Je gaat binnenkort toch in Rotterdam shoppen", dan begin ik helemaal te glimlachen - mijn ma volgt mij ook digitaal :D Alleen krijg ik haar dus maar niet op Twitter, maar oké :P Kortom, mijn moeder is soms meer van deze tijd dan ik, als het social media betreft. Hoe zit het bij jullie dan?

P.S. Ja, ma, ik weet dat je het leest. Laat maar later weten wat je ervan vond ;)

15 opmerkingen:

 1. haha super leuk dat je moeder dit doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha zo tof ! Mijn moeder kan net haar emails openen en emails sturen, voor bijlagen heeft ze alweer mijn hulp nodig. Dus mijn moeder en social media zijn geen zo'n dikke vrienden :d !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat onwijs leuk dat je moeder ook zo verknocht is aan alles op en rondom het internet, dan zit het zeker in je bloed! Mijn opa's en oma's volgen zelfs mijn blog. Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat mijn opa in paniektoestand mijn vader opbelde, dat hij 'zijn kleindochter op internet had 'gevonden''.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, wat grappig dat je moeder er zo begaan mee is. En zelfs blogt! Wauw! Dat vind ik best knap voor iemand die er (hoogstwaarschijnlijk) totaal niet mee is opgegroeid.
  Mijn moeder is er zo slecht mee.. Ze heeft wel Facebook en Hyves, maar ik krijg regelmatig telefoontjes over hoe ze iemands berichtje moet beantwoorden of hoe ze foto's erop kan zetten. Die stappenplannen heb ik al honderden keren uitgelegd en het blijft maar niet hangen.. Ze volgt wel m'n blog, vooral sinds ik uitlegde dat mijn artikelen wel meer inhoud hebben en er een 'lees meer' link onderstaat :')

  BeantwoordenVerwijderen
 5. super zo moeder haha, mijn moeder zit ook wel op internet maar niet op die manier, ze doet beetje hyves en spelletjes de mail en dat is het dan ook

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk! Heb je een linkje naar haar blog? Mijn moeder is niet zo internetsavy, ze speelt vooral spelletjes op haar laptop, maar mijn vader heeft zich er met hard en ziel ingestort. Hij was al een omgevallen boekenkast, en nu heeft hij een heel internet vol feitjes en weetjes, achtergronden en gedetailleerde geschiedenis, dus elke vraag die je kunt stellen wordt super grondig geresearched :D Echt heel leuk (en lief, als je weer zo'n verzameling speciaal voor jou uitgezochte artikeltjes krijgt)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat leuk zeg , mijn moeder heeft sinds een tijdje nu een email en dat is het:P

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw wat goed van je moeder zeg. Mijn ouders zijn allebei begin 50 en willen de computer wel zoveel mogelijk gebruiken maar vele dingen kunnen ze gewoon niet. Een aantal keer per dag worden "de mailtjes" gechecked, maar tabellen invoegen in word? Nee, daar moet ik voor gaan helpen... Net zoals bij foutmeldingen en meer van die dingen waarvoor ik altijd moet opdraven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bloggen doet mijn moeder niet,maar ze wordt wel steeds actiever.Af en toe komt er dan uit 'oh ja dat had ik op je blog gezien'. Wel geinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk! Mijn moeder is helemaal niet zo actief op internet. Ze heeft een e-mail maar daar is dan ook alles wel mee gezegd haha. Maar ze volgt mijn blog wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hahahaha, wat leuk van je moeder. Een echte facebook fan dus. Zelf zijn mijn ouders niet zo actief op het internet.
  Lief,s xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, wat een progressieve moeder! ^___^
  Mijn moeder zit wel op Facebook, maar we zijn geen "vrienden", sommige dingen kan ze maar beter niet zien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik denk dat mijn moeder zelfs de knop van de PC niet kan vinden...is dan ook een andere generatie. Zij doet aan kruiswoordraadsels :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk om te lezen dat je moeder zo actief is op het internet! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 15. leuk! Mijn mama begint in januari ook met haar blog! They should be followers. De hare zal een kookblogje worden :)

  BeantwoordenVerwijderen