maandag 21 november 2011

Let me introduce you... Louise Young Brushes

Met Louise Young heb ik kennis kunnen maken tijdens haar workshop waar ik als Peggy's model mee naar toe mocht. Behalve dat het een schat van een mens is, heeft zij natuurlijk mega veel ervaring in het visagie-wereldje. Al meer dan 20 jaar voor TV en fashion industrie werken is niet niks.De naam van Louise Young zal misschien niet veel mensen hier in Nederland iets zeggen. Maar in Engeland is zij zeker een begrip. Men kent haar ook als de oprichster van Louise Young Cosmetics, waar vooral de kwasten het paradepaardje zijn. En wow, wat zijn ze goed! Je verwacht het ook niet anders van zo iemand. Louise werkt namelijk ook met haar eigen kwasten. Maar toch, ze zijn zo fijn!Van links naar rechts. LY39 is handig voor het aanbrengen van all-over oogschaduw. Ik vind hem iets te zacht voor sommige (minder gepigmenteerde) soorten oogschaduw, maar toch is hij fijn in gebruik. LY46 is een shadow blender, maar ik vind het vooral perfect voor het aanbrengen van highlighter (penseel is vrij groot en zacht). LY24 is een hele dunne kwast die je vooral kunt gebruiken voor het bijtekenen van wenkbrauwen. Louise heeft mij deze kwast tijdens de workshop al geadviseerd, omdat zij zag dat mijn wenkbrauwen extra haartjes konden gebruiken ;) Het normaal bijtekenen lukt mij prima, alleen ik moet nog even oefenen met het verlengen ervan aan de voorkant. LY38B heb ik al vaker bij mijn looks genoemd - de ideale kwasten voor het aanbrengen van donkere kleuren in de crease. Hij maakt alles zo subtiel en hij zorgt ervoor dat je veel meer grip op de hoeveelheid kleur hebt. Een echte favoriet! Ook is hij goed voor het uitblenden, maar hiervoor gebruik ik toch vaker een iets hardere kwast. LY17 is ook al zo'n favoriet. Dit kwastje gebruik ik altijd voor het smudgen van kleur langs de onderste wimpers. Ook het smudgen van gelliner of oogpotlood gaat met deze perfect. Normaal zijn zulke kwastjes net iets te hard, maar deze absoluut niet.

De kwasten kosten rond 15 pond (ongeveer 20-25 euro?). Ze zijn online te bestellen via
de website van Louise Young Cosmetics. Mocht je een keer in Londen zijn, dan kun je de kwastjes zelf zien (en voelen!) op Knightsbridge 109-125. Check hier meer verkopppunten.

7 opmerkingen:

 1. ziet er goed uit! ze lijken me allemaal erg fijn! vooral de LY39

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had er al heel wat over gehoord op YouTube, lijken me wel goede kwasten en wil ze dus zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De LY24 lijkt mij wel heel handig, die heb ik nog niet. Het lijken mij ook echt fijne kwasten.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zien er alleszinds erg goed uit, de prijzen vallen op zich ook wel mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeh, dat ziet er goed uit! Lijken me allemaal erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze zien er stuk voor stuk geweldig uit, reden te meer om een tripje naar London te plannen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze zijn echt allemaal goed en fijn in gebruik, een echte aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen