woensdag 9 november 2011

Let me introduce you... Youngblood Mineral Cosmetics

Het merk Youngblood leerde ik tijdens The Makeup Show kennen. Het viel op door de strakke verpakkingen en prachtige producten die leken speciaal gemaakt te zijn voor een jonge moderne vrouw. Nog een voordeel - het zijn minerale producten. En voor de verandering: dit prachtig merk is "gewoon" te koop in Nederland.Wat dachten jullie trouwens van de naam... Youngblood. En dan maar te bedenken dat het gewoon een achternaam is. Dit merk is namelijk vernoemd naar Pauline Youngblood die op zoek was naar producten die de huid mooier zouden maken, zonder plastische chirurgie. Door hoogwaardige ingridiƫnten te gebruiken is dit merk uitgegroeit tot een van de grotere in dit segment. Vooral de minerale foundations zijn de musthaves om de egale huid te creƫren.Op de beurs kreeg ik een kleine probeer-kit met daarin enkele kleuren foundations, rijstpoeder, hi-def poeder en vloeibare minerale primer. Zo'n probeer-kit is er ook in het groot (klein potje in de kit rechts is precies de grootte/vorm van de potjes in de kleine kit links). Daar zitten minder veel kleuren foundations in, maar in principe hoeft het ook niet. Wat ik heb gemerkt is dat je met een kleur niet snel naast kunt zitten. Bij vloeibare foundations is het vaak heel lastig om de juiste kleur te vinden. Bij minerale foundations is het verschil tussen kleuren bijna nihil. Het is natuurlijk niet zo dat als ik mij helemaal opmaak met kleur Toffee dat ik er dan nog steeds heel licht uitzie. Maar het verschil is dan niet extreem. Het lijkt of de kleur zich aanpast aan je huidskleur.Even iets grappigs. Op de beurs kocht ik minerale blush in de kleur Sherbet. In de grote kit zat toevallig een blush met dezelfde naam. Dat was ook zonde! Totdat ik de kleuren naast elkaar legde... ik zie toch een verschilletje. Ze zijn beide prachtig, maar de kleur in de kit is meer koraal, terwijl de kleur die ik al had meer een highlighter is. Misschien ligt het aan mij, maar ach, wat de kleur ook moet zijn - het is in ieder geval super mooi. Op de foto hieronder zie je rechts onder swatches van beide: linker kant - blush uit de kit, rechts daarvan - blush die ik al had.


Niet schrikken! Links - naked face. Daarnaast - opgemaakt met Youngblood. Swatches van kleine kit en blushes.

Maar dan de werking. Ik moet zeggen, het was een beetje wennen en kijken wat de beste manier van aanbrengen is. De vloeibare minerale primer was, ondanks zijn zijden textuur, gelijk niet mijn ding. Mijn vette huid heeft behoefte aan iets wat heel erg goed matteert, dus dan maar mijn eigen primers gebruiken. In het boekje van de grote kit stond dat je rijstpoeder ook als primer kon gebruiken. Dat was even verrassend, omdat ik altijd al wist dat rijstpoeder een soort settingpowder was en ideaal zou zijn voor vette huid. Maar de handleiding bleek gelijk te hebben. Rijspoeder is toch echt perfect voor onder de minerale foundation (en over matterende basis dus - het versterkt het effect en maakt voor minerale foundation een fijne "ondergrond"). Bij minerale foundation heb ik een les geleerd - het is een kunst om vooral niet te veel aan te brengen. Voor het aanbrengen gebruik ik mijn Jacks kwast. Je kunt eerst een beetje foundation in het deksel doen en dan met je kwast op je gezicht. Maar ik doe eerst nog te veel foundation op mijn hand voorzichtig afdeppen (dus een beetje foundation in de deksel - kwast erin - met een kwast langs bovenkant van je hand). Dit werkt toch wel het beste, je hoeft namelijk echt een heel klein beetje van de foundation te gebruiken om een mooi egaal resultaat te bereiken. Om mijn t-zone nog beter tegen het glimmen te beschermen voeg ik daar nog een beetje hi-def poeder aan toe. Blush als finishing touch en klaar.

Meer informatie over dit merk vind je op hun Nederlandse website. Mocht je een keer in de buurt van Amstelveen zijn, loopt zeker een keer naar binnen bij French House Cosmetics, exclusief leverancier van Youngblood Minerale Make-up aan de Nederlandse en Belgische markt (te vinden op Spinnerij 77-81 in Amstelveen). Wisten jullie dat er in Nederland eigenlijk bijna 100 verkooppunten van dit prachtig merk zijn? Door French House Cosmetics kun je eventueel doorverwezen worden naar eentje bij jou in de buurt.

10 opmerkingen:

 1. Ik kende het nog niet nee
  maar het ziet er wel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik las er pas ook ergens over en ben eigenlijk wel benieuwd geworden, het resultaat op je foto is in ieder geval mooi! Maar wat is de prijs?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er in ieder geval erg mooi uit op de foto. Voordeel van minerale make-up^is dat het er mooi natuurlijk uitziet en ook ideaal is voor de rijpere huid! Grappig van de blush/highlighter!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt echt als een fijn merk. Ik kende het nog niet. Wat grappig dat die Sherbet er twee keer anders uit leek te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit ziet er erg goed uit! Ik was er ook nog niet bekend mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ken het nog niet, maar het ziet er wel prachtig uit bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super mooi! Ik kende het niet.
  Leuke blog, ik volg je!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Elly: zo rond de 15 euro per product, afhankelijk van wat het is natuurlijk.
  @IEDEREEN: dank jullie wel voor jullie comments! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Echt prachtige producten, wel grappig dat het vernoemt is naar een achternaam.
  Liefs, xxxx

  BeantwoordenVerwijderen