vrijdag 4 november 2011

Mijn Z-palettes (oktober/november 2011)

Z-palettes zijn een begrip in beauty-land. Zij zien er niet alleen geweldig uit, je kunt ermee een eigen palette samenstellen en daarmee een heleboel ruimte besparen. Om maar te zwijgen over hoe verslavend het depotten (mono oogschaduws ontdoen van hun verpakking) en het (her)inrichten van deze palettes is.

Z-palettes zijn er in twee maten, beide heb ik. De kleine heb ik gekocht omdat ik dacht dat het handig zou zijn voor op reis. Maar nu kom ik ruimte te kort in mijn Z-palettes en dus gebruik ik hem voor blushes en bronzer. Ik moet eerlijk zeggen, ik schrok wel een beetje toen ik ging kijken voor een nieuwe grote Z-palette. Het is toch wel 18 euro voor een lege palette. Uiteindelijk is het natuurlijk gewoon een musthave, zo heb je ook veel meer plezier van je losse oogschaduw kleurtjes. Maar toch... binnenkort maar een stap zetten en toch de grote palette voor face colours (blushes en bronzers dus :P) kopen. Kijk hier voor de verkooppunten.


Daar is die dan, mijn oogschaduw Z-palette (met een verdwaalde blush van The Body Shop). Mijn trots en plaatje om naar te kijken. Helemaal rechts en aan de onderkant heb ik allemaal Catrice oogschaduws, waaronder een paar LE's zoals twee nieuwe kleuren, En Vogue en Mirror Mirror. Van de vierkante oogschaduws zijn er drie uitzonderingen: rechts onder is een highlighter van The Body Shop, lichte beige kleur met een textuurtje is van Esprit en felle geel-groene kleur is van Inglot (jaja, diegene die ik dubbel heb). Tussen de blush en gouden oogschaduw is het een ronde oogschaduw van Sinful Colors (prachtige groenig bruine kleur die ik best vaak gebruik). De halvjes links onder zijn van Estee Lauder. De donkere grijze kleur met en zwarte rand is van IsaDora. Maar wat zijn nou die kleine ronde kleurtjes? Ik wed dat jullie dit nooit zullen raden. Al een hele tijd geleden had ik mijn prachtige Glamour Revolution palette van Too Faced laten zien. Werkelijk een plaatje om naar te kijken, maar... groot, ondandig, lomp. Ik heb hem nu bijna twee jaar en ik liep hier steeds tegenaan. De enige oplossing: depotten (lees: slopen). Dan maar geen mooie verpakking, maar wel veel meer plezier van de oogschaduws. En ik moet zeggen: ik ben er nu zoooo happy mee! Het staat ook nog eens zo leuk in mijn Z-palette. :)


In mijn kleine palette zitten ook de blush en de bronzer uit dezelfde Too Faced palette. Beide hebben die heerlijke zoete geur, waardoor het nog steeds een feest is om hen te gebruiken. De half-ronde blush is van Golden Rose (#303). Hij blijft erg mooi en fijn in gebruik. Nu ben ik ook nog eens lekker die verpakking van dit merk kwijt, ik ben er echt geen fan van. Dat was hem dan! De indeling van mijn palettes blijft veranderen. Maar het leek mij toch leuk om hem nu even te laten zien. Ik kan mij echt uren bezig houden met het herindelen van deze palettes, vooral als ik weer een nieuwe kleur gedepot heb. Hetzelfde geldt voor het herindelen van je stash.... wat een verslavende bezigheid... :P

12 opmerkingen:

 1. Het ziet er super uit! Dat je er het geduld voor kan opbrengen vind ik op zich al bewonderenswaardig. Man, ik ben dus echt lui!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er gaaf uit! Ik vind persoonlijk de z-palette aan de dure kant en ik vind de verpakking niet zo heel erg mooi, maar ik denk dat ik een SMH freedom palette ga kopen binnenkort! Ik heb me een best een aantal mono's liggen waar ik maar niets mee doe ^_^"

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb zelf ook een zpalette heb daar mijn catrice mono's in

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie collectie heb jij daar! Ik zou dat eigenlijk beter ook eens kopen, maar het zo'n gedoe om ze dan allemaal te depotten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. die palettes lijken me zo handig om alle catrice mono's e.d. in te doen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op zich is het wel erg handig, aangezien je gewoon een stuk meer ruimte hebt. Maar ik vind het altijd zo leuk om mijn oogschaduw's in de oorspronkelijke verpakking te hebben. Daar heb ik gewoon iets mee :P

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie collectie. Toch zou ik het zelf niet zo snel kopen. Ik vind het niet echt een lust voor het oog. En zie zelfs losse mono's liever ook als losse mono's, vooral van Catrice. I love hun clean en simple verpakking.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me heel erg handig ! Ik ga binnenkort ook es zoiets aanschaffen voor mijn Catrice e/s, ik heb er een beetje teveel en ze liggen in de weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ze zijn inderdaad prijzig voor een lege palette. Maar toch heel handig, je hebt er leuke kleuren ingedaan.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De prijs chrikt mij ook terug, en de dierenprintjes spreken me ook minder aan. Maar verder zou ik heel graag al mijn mono's omzetten naar een palette. Het is niet dat ik mijn mono's niet gebruik, maar ik heb er niet zo'n overzicht van.

  Ik ben namelijk dol op palettes, het zien van zo'n hoeveelheid kleurtjes inspireert me gelijk tot nieuwe looks.

  En ik ben dan wel zo'n mierenneuker dat ik alleen dezelfde formaat in een palette wil stoppen, vierkant en rond naast elkaar vind ik het net niet... Dus dan heb ik aan 1 palette natuurlijk ook niet genoeg...

  Maar ja, zoveel geld voor lege palettes en dan nog zoveel tijd en potentiele rampen, daar blijf ik tegenaan hikken! Maar anders was ik er gelijk aan begonnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ze hebben 3 maten.. Ze hebben ook nog een PRO versie, maar bijna niemand weet dat haha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. heel handig zulke pallete, ga er zelf ook een aantal aanschaffen kan ik weer ruimte maken in me kasten

  BeantwoordenVerwijderen