woensdag 23 november 2011

Nostalgie: My first MAC lipstick

Mijn liefde voor MAC begon al heel vroeg. Toen bekend werd dat MAC bij Douglas-filialen verkocht zou worden, stond ik erom te springen. Natuurlijk is mijn liefde nu veranderd. Ik hou nog steeds van dit merk, maar ik ben stukken kritischer geworden. Nu ga ik erheen bijna alleen maar om Limited Editions te bekijken, lekker rond neuzen. Vroegah ging ik erheen om geholpen te worden, omdat ik één specifieke kleur nodig had. Zo ging het eigenlijk ook met deze lipstick. Ik hield enorm van lichte nude kleuren, dus de oplossing zou vast bij MAC te vinden zijn...Ik wilde een hele lichte beige nude hebben. Geen rozige ondertoon, zoals bij mijn eerste nude lipstick ever, die van YSL... (tja, dat krijg je als je altijd al bijbaantjes hebt gehad ;)) Het was ergens begin 2008 en toevallig was dit ook een onderdeel van een LE van toen - N Collection. Deze collectie stond natuurlijk voor N kleuren van MAC, huidskleuren dus. De kleur die ik heb gekozen heette 2N en was een van de lichtste kleuren uit deze collectie. Voor diegene die een beetje het nostalgie-gevoel krijgen, hier kun je deze oude LE nog eens bekijken.Zoals jullie kunnen zien, is deze lipstick bijna aan zijn einde toe. Maar eigenlijk gebruik ik hem ook niet zo vaak meer. Waarom is wel een beetje duidelijk, denk ik. De kleur is namelijk te licht. Vroeger hield ik hiervan, maar nu ben ik niet meer zo'n fan van beige nudes. Het mag van mij iets roziger en vrolijker zijn. En dit.. het is wel goed om deze kleur met andere kleuren te mengen om een mooi resultaat te bereiken. Ik vond de textuur ook altijd aan de drogere kant, hoewel hij wel vrij romig smeert. Nou ja, zoals ik al zei, ik ben nu echt stukken kritischer geworden. :)

10 opmerkingen:

 1. ik vind de kleur echt heel mooi! maar voor mij is hij denk ik te licht

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De limited editions van MAC vind ik ook geweldig. Echt iets om naar uit te kijken en als je dan iets heb weten te bemachtigen, dan ben je zo blij als een kind in de snoepwinkel. Deze kleur vind ik ook niet heel erg mooi bij je staan, gelukkig zal je hem nu niet meer uitkiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn eerste MAC lipstick was Angel! Net als jij ga ik nu vooral voor de LE naar MAC..hoewel ik soms ook gewoon tussen de vaste collectie ga rondkijken hoor. Het grootste probleem bij MAC (voor mij dan) is de overvloed aan producten.. Ik weet niet goed waar kijken of wat nemen. Vaak als ik iets van de vaste collectie wil, weet ik al op voorhand wat ik ga kopen. Ik bekijk dan vooraf blogs en filmpjes. In de winkel vraag ik dan naar het product en bekijk ik nog eens of het bij mij wel staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kleur. Ik heb eigenlijk nog nooit een mac lipstick gehad. Ben zelf ook best wel kritisch als het op mac aankomt, ik hol niet metéén naar de winkel als er wat nieuws is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmmm...Mac bij Douglas...ik vind het nog steeds niets :) Ik doe ook meestal de LE maar ook wel een aantal vaste items zoals de brush cleanser haal ik er.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze is echt prachtig, je nude kleur die je graag wilde heb je gekregen.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @beautyforgirls: hmmm nou... dat was niet helemaal de bedoeling van dit artikel :P
  @IEDEREEN: super bedankt voor jullie reacties ^^ diegene die de kleur mooi vonden - raar, maar oké :P misschien een kwestie van verschillende smaken ;)

  BeantwoordenVerwijderen