maandag 28 november 2011

Op zoek naar exclusieve geur: Serge Lutens parfum

Om erachter te komen wie nou Serge Lutens, de man achter het merk van mijn nieuwste parfum, is, ben ik even de wereldwijde web ingedoken. En ja hoor, hij staat zelfs op wikipedia ;) Serge Lutens is niet zomaar een Franse parfumeur. Hij is vooral groot geworden dankzij zijn fotografie kunsten (maar hij is ook nog filmmaker, haarstylist en fashion designer.. die man kan alles!). In het jaar 2000 ontstond het merk "Parfums-Beaute Serge Lutens" met daaronder een aantal heerlijke exclusieve geuren.Ik heb al eerder ergens gelezen over parfums van Serge Lutens. Het is een niche-merk en is daarom exclusiever dan datgene wat je bij een gemiddelde parfumerie aantreft. Maar ook aan de geur kun je merken dat het geen standaard parfum is - hij is net iets unieker en meer puur te noemen. Puur omdat je de hoofd-ingridiƫnten gelijk kunt ruiken. Je moet er misschien van houden, en het zijn sowieso geen geuren voor hele jonge meiden. Maar als je opzoek bent naar wat exclusievere niet-standaard geuren, dan zul je bij dit merk vast een goede match vinden.Un bois vanille is een overheerlijke warme vanille geur. Ik ben van het zoete en het warme, ook vanille vind ik lekker ruiken, maar ik heb nooit gedacht dat ik zo verslaafd zou zijn aan deze geur. De zoete geur van vanille is versterkt met een vleugje bittere amandel. Op een Amerikaanse website kwam ik nog deze smakelijke beschrijving tegen:
"There is the tantalizing aspect of something caramelizing – not caramel candy, this is not a candy sort of scent - but the far more mysterious fragrance of sweetness morphing and evolving as it is licked by flame; the indescribable lusciousness of something almost, but not quite, burning. Complex, smoky and warm, this is a vanilla with a definite edge, suitable for grown-ups of all sorts. Dangerously delicious."
Absoluut, volledig, helemaal waar! Een verleidelijke geur met een randje. In de verpakking zit de verstuiver er apart bij. De ronde dop moet je hiermee vervangen. Dat is toch best wel chique te noemen. :)

Ik ben nu zo verschrikkelijk voorzichtig met deze parfum aan het doen, dat ik zelfs gedacht heb om hier een backup van te kopen. De geur blijft heel lang zitten, dus vaak sprayen hoeft niet eens, maar toch.. Zoals ik in mijn Skins verslag aangaf, gaat dit merk helaas uit het assortiment van Skins. Hierdoor kun je hem nu wel voor maar 50 euro aanschaffen en dat is dus ongeveer 30 euro korting. Online is deze geur ook zeker te vinden, zoals bijvoorbeeld bij deze Nederlandse webshop.

6 opmerkingen:

 1. Lijkt me een heerlijk parfum! Ziet er goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lijkt me dit een heerlijk, lekker geurtje! Ik ben echt van de vanille, tonka, musk en caramel, dus dit zou zomaar mijn hart kunnen stelen. Gelukkig is de Skins winkel op een hele veilige afstand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooooooooooooh, zoet-zoet-zoet! Ik denk dat "Un bois vanille" perfect bij je past =))))))))


  Serge Lutens is god, hehehe ;) Ik heb zelf een van zijn boeken (een paar scans hier http://mit-chin.blogspot.com/2010/10/lespirit-serge-lutens-spirit-of-beauty.html) en zijn artwork is zoooooooooooooooooo mooi *___*

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind ik ook super, ik heb 'un lys' van hem en die is ook zalig... Koop ik zeker nog meer van, vanille staat ook op het verlanglijstje. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen