dinsdag 1 november 2011

Style Driven: what happened, MAC?

Normaal áls ik al iets van een MAC collectie koop, dan schrijf ik al snel een artikel daarover. Maar in geval van Style Driven loop ik dus wel achter. Achteraf is het niet erg, omdat vele producten uit deze collectie aan het vaste assortiment toegevoegd zullen worden.

Ik keek heel erg uit naar deze collectie. Felle kleuren en heel veel long wear producten - een hemel voor een beauty-liefhebber! Ik stond daar... te swatchen... wat een verschrikkelijke teleurstelling. Ik hou van MAC en van zijn bijzondere LE's, maar op een of andere manier viel het een beetje tegen.

Om met de long wear oogschaduws te beginnen. Ik stond daar dus te swatchen en kon mijn ogen niet geloven: wat een slechte pigmentatie! Ik zei tegen de verkoopster dat ik hoopte dat het aanbrengen met een kwast beter zou gaan... waarop zij mij begon uit te leggen dat ik eerst een plattere kwast moest gebruiken, zodat er meer kleur op komt, en dan pas blenden.... euh, thanks voor de tip, ik zal wel tussen mijn 1001 kwast naar dit "bijzonder" kwastje gaan zoeken... duh. Maar goed, het bleek hem niet in het aanbrengen te zitten, maar in de primer daaronder. Hierdoor leefde de prachtige groene kleur die ik kocht Fresh Flare helemaal op. Zie ook op de swatches: met een vinger, met een kwast, met primer eronder.

Ik kocht ook nog een long lasting lipstick ik de kleur To The Future! Een van de weinige nude kleuren uit deze collectie. Mooie peachy-achtige kleur, maar door zijn vorm is hij moeilijk om zomaar aan te brengen. Tja, ik ben nou eenmaal iemand die een lippenstift gewoon uit zijn hulsje gebruikt. Maar met deze vorm is het onhandig, het resultaat met een penseel is dan ook stukken mooier. En wat dat long lasting betreft - een turkse pizza heeft deze in ieder geval niet overleefd. Een drankje of twee gaat misschien nog wel, maar ik ken long lasting exemplaren die het beter zouden doen. Het voordeel van deze blijft toch wel zijn romige textuur, lekkere geur en fijne feeling. Maar goed, het is dus ook een kwestie van wennen (sorry, MAC).

13 opmerkingen:

 1. Zonde he, als je je helemaal verheugd op een bepaald product en het dan zo tegenvalt. .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer van de kleur, mij spraken ze niet zo aan in de winkel. De lipstick is wel een erg mooie kleur. Kan me wel inbeelden datie niet zo eenvoudig aan te brengen is met zo'n vorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb inmiddels ook al twee keer ervoor gestaan maar iedere keer niks gekocht... Niet zo'n spectaculaire collectie vind ik (ook niet heel erg wb portemonnee haha!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gek. Ik heb twee lipsticks en die houden echt tot na de lunch. Ok. Dan zit ie ook echt wel in de lijntjes. Maar, je mag er dus geen primer onder gebruiken! Dat deed ik eerst en dan hield ie niet lang. Ik doe nu eerst het potlood van Mac (ook uit die collectie) en daarover de lipstick. En dan houdt het eigenlijk best wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weird. Ik heb ook 2 oogschaduwen gekocht en bij mij komt geweldige pigmentatie uit. En zonder primer of wat.
  Of misschien komen niet alle producten uit dezelfde fabriek? Of zijn ze allemaal niet gelijk geproducerd? I don't know...
  Maar ik vind het wel jammer van die van jouw, je ziet echt dat de pigmentatie heel vaag is :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig dat hij met een primer er onder wel prachtig is! Ik heb zelf niet zoveel van MAC, maar ik heb eens twee kleuren oogschaduw overgenomen van iemand die me wat pigmentatie en staying power betreft behoorlijk tegenvielen. Zo zie je maar weer wat het per product toch kan schelen. Wel jammer hoor :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt raar, maar met die primer heb je echt het gewenste effect. Wel jammer dat de collectie toch een beetje tegenviel.
  Leuke dingen.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die lipkleur is echt super mooi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig dat een primer de uitkomst bood want je hebt gelijk, zonder is de pigmentatie echt om te huilen. Ik vind de lipstick kleur echt heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jammer dat de producten zo tegen vielen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer dat de pigmentatie slecht is! Ikzelf zou deze kleur niet zo snel kiezen. Wel vind ik de lip kleur heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. oei, ik heb to the future ook, maar de oogschaduws heb ik nog niet zelf bekeken. wat jammer zeg!

  BeantwoordenVerwijderen