vrijdag 16 december 2011

Beauty talk: verzorging voor als je geen 20 meer bent

Nou ja, 20... Ik vond het niet leuk om 26 te worden, totdat een collega van mij zei: "Maar je bent nog wel 30-". Oké, positive thinking dus. Ik weet dan ook wel een en ander over de verzorgingsproducten voor "mijn" leeftijdscategorie. Maar wat nou als je 30 of 40 gepasseerd bent... Let op: deze vraag kwam van mijn moeder *yaaay voor mama*.


Sinds kort gebruikt zij een nachtcrème van Sephora die ik haar had gegeven. Eindelijk begonnen met smeren en dat is altijd goed. Alleen een probleem: haar wangen blijven nog wel een beetje droog. Geen rimpels, maar wel droogte en zo nu en dan onregelmatige kleur. De behoeftes van een huidje op een bepaalde leeftijd zijn natuurlijk anders dan als je "30- bent". Dus vroeg ik mij af (of eigenlijk was het haar idee.. nog een keer yaay!) wat jullie ervaring of die van jullie moeders hiermee is? Toen ik aan ma vroeg wat ze nu dan 's ochtends doet, zei ze alleen "reinigen", maar ik vermoed dat dit alleen met een plons water gebeurt. Dus... vertel! Met welke producten zal ik ma beginnen met (beauty)opvoeden? :)

Foto van weheartit.com

8 opmerkingen:

 1. mijn moeder gebruikt nooit anti verouderingscremes of wat dan ook en is nu 57 terwijl ze er veel jonger uit ziet ^^ less is more geld bij ons in de familie XD

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou je daar niet mee kunnen helpen. Mijn moeder/tantes houden zich daar echt helemaal niet mee bezig. Ik ben wel erg benieuwd naar je bevindingen, misschien kan ik mijn moeder dan ook een beetje heropvoeden wat betreft beauty. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. AAAAARGHHH!! Mijn berichtje was gewist =(((
  Erm, maar wat wou ik zeggen? Oh ja! Mijn moeder gebruikt reinigingsmelk ipv gel en Clarins heeft een goede 30+ verzoringslijn =)))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel, ik, geen moeder :) gebruik een hele hoop producten, volledig reiniging, anti-rimpel toestanden en sinds de nieuwe 3 die een 4 is ook een liftende crème :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor mij geld echt precies hetzelfde als voor Femke. Ik zie dan ook geen enkele goede reden om mijn moeders routine daarin te veranderen.

  Als je moeder echter het zelf aangeeft, zou ik gewoon eens samen gaan rondneuzen naar een voedende dagcrème voor de rijpere huid. Van vroeger (mijn moeder smeert een dag iets op en is het dan zat voor jaren) herinner ik me de Yves Rocher producten voor de rijpere huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi, beauty opvoeden! Mijn moeder gebruikt een créme van yves rocher en heeft hier geen last van. Verder reinigt ze elke ochtend haar huid. Waarschijnlijk ook met een plons water. Ik ben haar langzaam aan het bijbrengen. Maar yves rocher producten zijn voor mijn mams echt de beste uitkomst.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn moeder gebruikt allerlei Estée Lauder anti rimpel producten. Als het helpt, dat is wat anders .. Volgens mij is ze te laat begonnen met smeren en zij reinigt ook maar haar huid met een plons water, ondanks dat zij wel altijd full face make up op heeft. Ik zeg haar telkens dat ze een degelijke make up remover moet gebruiken maar het wil maar niet doordringen. Voor jouw moeder : ik zou zeggen kijk es uit naar een milde gezichtsreiniger en een rijke dagcrème en gooi er terwijl maar een anti-rimpel oogcrème bij. Baat het niet dan schaadt het niet ! Ik ben 23 en al flink begonnen met smeren, beware wrinkles !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn moeder reinigt haar huid goed met clinique producten en een lekker vochtinbrengende creme van biodermal want hoe vetter de huid hoe minder snel je rimpels krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen