donderdag 22 december 2011

EOTD (X-mas special): Green is in the Mistletoe and Red is in the Holly

Het was liefde op het eerste gezicht: mijn rode Nouba eyeliner. Ik was blij toen ik hem kocht en dan is het wachten op het moment dat je weet hoe je hem daadwerkelijk gaat gebruiken.. en wachten, en wachten.. Bij de "how to: dubbele glitter eyeliner" konden jullie al een variant zien. Maar ik wilde ook een volledige look maken met deze beauty. Rood kan altijd bij zwart, dus eerst dacht ik aan een heftige zwarte smokey met een rood lijntje. Maar mijn favoriete blue-brown-achtige oogschaduws hebben ook al zo'n rode ondertoon... idee! En laat rood nou ook eens dé Kerst-kleur zijn... ;)Het idee was dus best simpel: kleur met rode ondertoon en blauwe shimmer als basis (Wet 'n Wild in dit geval, maar ik ga nog een artikel maken over alle dupes). Lichtere kleur, bijna wit, in de binnenste ooghoek. Goed blenden met de basis-kleur en eventueel een beetje rode kleur toevoegen. In de buitenste ooghoek en in de crease zwarte oogschaduw voor een sterker effect. Deze heb ik ook een beetje met de basis-kleur gemengd, zodat de mooie shimmer ook hoger in de crease zou komen.Langs mijn bovenste wimperrand had ik eerst een zwarte eyeliner aangebracht en dan pas de rode. Ik vind het nog steeds mooier om het zo dubbel te doen. Zo voorkom je het ongewenste effect van de rode kleur. Verder heb ik mijn gezicht simpel en neutraal gehouden. Niet eens een highlighter boven mijn wangen toegevoegd. Met zulke ogen moet je vooral niet overdrijven ;) Ik had laatst in een tijdschrift gelezen dat je juist met Kerst zoiets als smokey eye gewoon moet durven... oké, dit is misschien een beetje heel erg veel durven, maar misschien toch ook wel een leuk idee.

11 opmerkingen:

 1. Deze look staat jou fantastisch! Ik kijk nu al uit naar jouw Sprookjesbos look! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een prachtige look, staat je erg mooi;D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Héél mooi, ik zou zelf nooit denken aan een rode liner maar het staat je fantastisch !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rood past inderdaad prachtig blij zwart. Heel mooi gedaan, een echte zwarte smokey eye.
  Liefs, xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, deze kleurencombi is echt supermooi! Wat een prachtige eyeliner kleur zeg :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow wat een mooie look vooral met dat rode er zo in verwerkt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is zeker heel veel durven, maar ik vind het je wel erg mooi staan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ahh super mooi!! echt een hoog kwijl gehalte heeft die eyeliner ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om eens zo'n gedurfde kerstlook te zien, ik vind hem echt heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, wat een prachtige look.
  Staat je erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen