maandag 26 december 2011

My Xmas look: Happy Warm Christmas

Afgelopen weken hebben jullie een aantal X-mas specials voorbij zien komen, waarin ik looks liet zien voor de feestdagen. Wat ik zelf nou echt zou dragen wist ik tot op het laatste moment niet. Ik wilde wel iets bijzonders, met glitter en al, maar op een gegeven moment dacht ik zelfs aan matte kleuren... weer eens wat anders? Toen ik afgelopen zaterdag aan mijn look begon, wist ik het nog niet. Maar misschien was het goed ook, ik ben namelijk blij met het resultaat.Eigenlijk vind ik het niet genoeg Kerstmis-achtig... maar ja, er zit rood is en dat is op zich ook wel prima. Deze look heb ik in de omgekeerde volgorde gedaan dan hoe ik me normaal opmaak. Ik ben namelijk begonnen met een highlighter. In mijn binnenste ooghoek en onder de wenkbrauw heb ik witte pigment van Maria Magdalena aangebracht. Tussen mijn crease en wenkbrauw heb ik Expensive Pink van MAC ingeblend. Deze heb ik uiteindelijk best hoog aangebracht. In de crease heb ik Lavender Smoke van Senna gebruikt - de enige echt matte kleur in deze look, ik hou van zijn smoke-effect.En toen was het tijd voor de bewegende ooglid... Eigenlijk is dit helemaal geen gekke manier van opmaken. Ik zie geblende crease en highlighter als een soort basis, en als die goed is dan komen de kleuren op de bewegende ooglid er nog beter uit. Aan de binnenste kant van de bewegende ooglid heb ik gouden kleur van MAC genaamd Tweet Me aangebracht. Ik wilde het eerst met roze combineren, maar de kleur die ik eerst gebruikt had pakte niet zo mooi uit. Daarom heb ik de donker rode en fel rode kleuren van Inglot gebruikt. Om de rode kleur goed met gouden te blenden, kun je het makkelijkst de achterkant van je kwast gebruiken (dus een kant met rode oogschaduw en de andere kant zonder oogschaduw, een blend-kant). In de crease heb ik ook een beetje van dezelfde felle rode kleur toegevoegd en deze geblend samen met Expensive Pink.Langs de onderste wimperrand heb ik een donker-blauwe MAC kleur gebruikt uit mijn Twists of Tartan palette. Daaronder heb ik roze kleur uit dezelfde palette ingeblend. Ik koos voor zwarte gelliner en veel mascara. Eigenlijk wilde ik nog nepwimpers gebruiken, maar vond het iets te veel gedoe.. plus dat ik nog de stad in moest om de laatste cadeautjes te kopen en met nepwimpers voelde ik me gelijk zo overdone ;) De rest van mijn gezicht heb ik rustig gehouden. Op mijn wangen heb ik een beetje MAC Hello Kitty blush gebruikt (heerlijk Barbie-roze). Uiteindelijk is het toch nog best wel een feestelijke look geworden, ook al vind ik hem niet typisch X-mas. Hij is wel warmer dan de meeste van mijn looks, dankzij de gouden kleur. Het idee van "weer eens wat anders" is dus aardig gelukt. :)

15 opmerkingen:

 1. Héél mooi, ik zou niet gauw voor zo'n kleuren kiezen maar nu ik het bij jou zie doe ik dit mss ook wel es.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige look! Ik ga het ook eens proberen met dit soort kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie look is dit geworden! Wel een leuk idee om het eens achterstevoren aan te brengen, dat ga ik zeker ook eens proberen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie look is dit geworden! Wel een leuk idee om het eens achterstevoren aan te brengen, dat ga ik zeker ook eens proberen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi look, vind het wel passen voor Kerstmis, met dat roodachtige en het goud.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt heel erg mooi, zo'n warm gevoel geeft deze look. Je hebt trouwens, wat mij al vaker opviel, hele mooie lange onderwimpers.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, echt supermooi!! :D Idd niet typisch kerst, maar ik vind het er toch wel bij passen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wauw echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een van de weinige mooie roodroze looks die ik ooit gezien heb! vind het vaak 'ziek' ogen bij mezelf.

  BeantwoordenVerwijderen