vrijdag 2 december 2011

Senna - Timeless Beauty - Fall/Winter'11 Look

Ik heb een zwak voor make-up van het merk Senna... Zoals jullie in de video van The Makeup Show konden zien, was het liefde op het eerste gezicht. Nog steeds maakt mijn hart honderden sprongetjes als ik make-up van dit merk in mijn handen heb... Verpakking, namen, kleuren, kwaliteit - alles is perfect. Maar goed, genoeg van mijn gezwijmel. Vandaag wil ik jullie laten zien hoe deze herfst/winter eruit ziet, volgens Senna (of eigenlijk Eugenia Weston - brand creator). En daar hoort natuurlijk een weergave bij in de vorm van een look... een van mijn meest neutrale looks ever, denk ik... ;)Het thema van deze najaarscollectie is "Timeless Beauty" en dat betekent less about trying and more about being. De producten uit deze collectie zijn er om je persoonlijke stijl te benadrukken. Klassiek maar ook heel erg van deze tijd. Foundations met light reflectors en verder veel matte kleuren die een zacht effect geven. Dit resulteert in schoonheid zonder te overdrijven. Hieronder nog enkele voorbeelden uit deze collectie (waaronder matte lippenstift die belooft te hydrateren! - jep, op mijn wishlist). Meer info over deze collectie vind je op de website van Senna Cosmetics.Oké, de verpakking dus. Prachtig, zoals ik al zei. Simpel en chique - daar houden wij van. Wel grappig om te zien dat LE verpakking anders is dan van producten uit het vaste assortiment. Het is zwart en met een andere opdruk - eyecandy. Maar wat er aan de binnenkant zit vinden jullie vast nog leuker om te zien... ;)Om gelijk maar met oogschaduws te beginnen. Matte kleuren staan altijd mooi en zijn inderdaad heel klassiek. Misschien dat matte kleuren niet zo snel zullen opvallen als glans-kleurtjes, maar daarom zijn ze zeker niet minder mooi. Lavender Smoke beschrijft met zijn naam perfect de kleur - het is grijs/paars, een echte smokey kleur. Perfect voor in de crease of als een blend-kleur. Maar je kunt hier ook heel makkelijk een mooie vrij neutrale smokey eye mee creëren. Nirvana is een neutrale (geel/witte) highlighter, die net iets lichter is dan mijn huidskleur. Natuurlijk ideaal voor onder de wenkbrauw, maar ook als highlighter in de binnenste ooghoek. Lipgloss in de kleur Gorgeous is een koraalkleurige gouden gloss. Het is een vrij neutrale kleur (want: bijna huidskleur); hij is niet te licht, maar wel opvallend op een natuurlijke manier.Blush is een verhaal apart (op de foto hierboven: links - in de zon, rechts - normaal licht). Het heet "cream to powder blush". Ik heb niet een heel groot verschil ontdekt tussen deze blush en een gewone cream blush, omdat ik in veronderstelling was dat alle cream blushes poeder-achtig opdrogen. Maar goed, dat maakt ook verder niets uit. Het feit blijft wel dat ik helemaal weg ben van deze kleur. De naam Bordeaux kan misschien eerst afschrikken, de kleur ziet er in de verpakking ook vrij donker uit. Maar op de huid is het gelukkig anders, hij is namelijk heel erg draagbaar.See? Oogschaduw, oogschaduw, BLUSH en lipgloss. Is dat dezelfde kleur blush? Jep, wat een plaatje! Het is een soort diepe koraal, een kleur die volgens mij bij vele huidskleuren zal passen. Dit geldt trouwens voor alle kleuren uit deze collectie. Het zijn geen "schreeuwende" kleuren, ze passen zich aan en je kunt er makkelijk je features mee onderstrepen.De look! Ik zei toch dat het best neutraal is... ;) Natuurlijk kun je met deze oogschaduw-kleuren een prachtige smokey maken en de blush kun je ook stukken feller aanbrengen. Maar dit keer ging ik voor natureel. Ik heb nog een lichte huidskleurige oogpotlood op de waterlijn aangebracht en een midden paarse kleur potlood langs de bovenste wimperrand, uitgesmudged met Lavender Smoke. Ik vind het eigenlijk wel wat hebben - jaja, dat zegt een liefhebster van opvallende looks. Kortom, hele fijne producten en erg mooie kleuren.

Deze beauties zijn online te bestellen via de website van Senna Cosmetics (uiteraard verzenden zij ook naar NL/BE).

6 opmerkingen:

 1. Oooooohhhh! Dit is ECHT helemaal iets voor mij! Wat een mooie collectie. I want Lavender Smoke now! Ik ga deze direct bestellen, 't is too good to be true! Mat baby, geweldig! *loopt over van enthousiasme*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een leuke producten zeg! Ik kende het merk niet, maar ik ga zeker eens neuzen in de webshop. x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de lipgloss heel erg mooi. Die kleur is echt prachtig.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er echt prachtig uit, vooral die Lavender Smoke!

  BeantwoordenVerwijderen