zaterdag 17 december 2011

Verzorging van La Roche Posay: hydratatie en anti-onzuiverheden

Al een hele tijd ben ik fan van merken die je bij de apotheek kunt vinden. Voor mij is dit vaak de beste huidverzorging. La Roche Posay staat ook wel bekend om zijn milde en effectieve werking. Vandaag wil ik vertellen over deze duo die op dit moment bij mij op het plakje staat.Tijdens mijn zomervakantie was mijn gezicht behoorlijk verbrand... dat was ook duidelijk in mijn shoplog-video te zien ;) In dezelfde video had ik de oplossing laten zien: ik heb namelijk op Kreta een diephydraterende crème van La Roche Posay gekocht. Deze redder heet Hydraphase Intense (Riche). Een internsief rehydraterende verzorging voor langdurige doeltreffendheid om precies te zijn en conform de verpakking. Je had een variant voor gemengde/normale huid, hier zou ik ook normaal voor hebben gekozen. Maar op het moment dat mijn huid ontzettend droog was, besloot ik om de riche versie te kopen. Gelukkig maar. Deze crème heeft mijn gezichtshuid binnen een dag of 2-3 gered. Geen velletjes op mijn neus, geen droogte, alleen een rustig wordende huid. Nu gebruik ik deze crème als een nachtcrème en hij blijft heerlijk. Hij is niet te dik, wat je wel bij riche crème verwacht. Hij smeert juist heel makkelijk uit en laat geen vettig laagje achter. Ik zat er zelfs aan te denken om hem ook overdags te gebruiken, maar daar heb ik nu een andere crème voor. Dus eigenlijk is dit een aanrader zowel voor de zomer als voor de winter... kijk, multitasking, daar houden wij van.Effaclar Duo heb ik eigenlijk al langer in mijn stash. Ik heb er bewust niet over geschreven, omdat ik gehoopt had er enthousiaster over te worden. De "gewone" Effaclar zullen sommige van jullie vast kennen, een hit in blogger-land. Maar een duo zou nog beter moeten zijn, omdat hij er ook op gericht is om het verstoppen van de poriën tegen te gaan. Plus het feit dat dit een redmiddel tegen onzuiverheden zou moeten zijn... En dat is hij ook wel, maar niet gelijk na de eerste keer... wat ik dus verwacht had. Je moet deze echt dagelijks een tijdje gebruiken en dan merk je het effect pas. Dat vind ik toch best jammer, omdat ik ook crèmes heb die dit binnen een nacht kunnen regelen. Dus weer een gevalletje "te hoge verwachtingen vooraf". Het is absoluut geen slechte crème, hij helpt echt onzuiverheden te laten verdwijnen, alleen moet je er even geduld voor hebben... dat is vaak ook mijn probleem :P Op de verpakking wordt geadviseerd om deze crème op het hele gezicht te gebruiken. Dit kan inderdaad, hij hydrateert best goed. Maar het liefst breng ik hem alleen op mijn T-zone aan.

La Roche Posay is bij de meeste apotheken te koop en anders vind je het online bij bijvoorbeeld newpharma.be. De prijzen liggen zo rond de 15 euro.

6 opmerkingen:

 1. Klinkt niet slecht. Ik gebruik de Rosaliac something something van La roche posay en die is niet slecht maar om eerlijk te zijn, zoveel werking zie ik er nu ook weer niet van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet echt eens een keer bij de apotheek binnen gaan wandelen. Het is niet echt de eerste plek waar ik aan denk als ik denk aan beauty shoppen dus bedankt dat je me even wakker schud :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Hydraphase Intense klinkt wel erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, ongeduldig zijn, helpt niet echt met lange termijnproducten :) Die Hydraphase lijkt me een zeer goed product aan je omschrijving te horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb de Hydraphase deze week binnengekregen! Benieuwd om hem te testen! Klinkt alvast erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien had je bij het tweede product inderdaad de verkeerde verwachtingen! Het lijken mij beide fijne producten en voor €15 is dat nog goed te doen!

  BeantwoordenVerwijderen