dinsdag 20 december 2011

X-mas special: sexy curls (de eerste keer krultang!)

Afgelopen weekend had ik een gala feest. Tijd om naar de kapper te gaan was er niet, dus besloot ik om er zelf iets van te maken. De avond voor het feest ging ik oefenen... de eerste keer in mijn leven een krultang gebruikt! Ik besloot om veel kleine krullen te maken en het op te steken in een breed vallende staart. Foto #1 - is de avond ervoor, het idee zelf dus. Foto #2 - wazige foto van de gala, het idee in betere uitvoering (ik hoop dat het duidelijk is). De andere twee foto's zijn genomen om 3 uur 's nachts, na het feest :P Ik vond het zonde dat mijn krullen de hele avond in de staart zaten en daarom besloot ik het los te gooien... ook een leuke idee, trouwens ;)Voor het feest heb ik niet alleen een krultang, maar ook mijn stijltang gebruikt. Het bovenstee deel van mijn kapsel moest zo glad mogelijk blijven, daarom heb ik het voor 2/3 gestijld. Krullen heb ik alleen op de punten gedaan (alhoewel het op een gegeven moment wat hoger werd). Ik gebruikte een hele smalle krultang, zo eentje uit een set die ik ooit bij de Lidl heb gekocht... vond het wel leuk om te hebben, maar gebruik het dus verder nooit. Natuurlijk eerst een goede anti-hitte beschermer op mijn haar gebruikt. En toen begon het krullen... Plukje voor plukje... dat is echt een klus voor als je even tijd hebt. Ik ben er zeker een uur mee bezig geweest. Een tip: gebruik veeeeel haarlak, dit helpt om de krullen lang in vorm te houden. Dit is dus eigenlijk ook iets wat ik nooit gebruik, ik had er eentje van de Hema nog van vorig jaar. Maar ik moet zeggen, hij heeft zijn werk wel goed gedaan.

Daarna heb ik met een smal zwart elastiekje mijn haar vrij laag opgestoken (twee losse plukken bij mijn gezicht gelaten). Met drie speldjes heb ik de staart iets hoger vastgezet zodat het niet ging hangen en een beetje nonchalant leek. Nog een beetje glans haarspray als finishing touch en dat was het. Toch wel een klus, vooral voor iemand die, net als ik, verder nooit veel tijd aan het stijlen van het haar besteed. Maar het eindresultaat vind ik super mooi. Ik liep er de volgende dag nog mee, ook al werden sommige krullen wat losser. Eigenlijk zou ik dit liever elke dag willen dragen, maar natuurlijk is het niet te doen. Ach ja, voor de eerste keer krullen was het toch best wel leuk.

14 opmerkingen:

 1. Nice, echt mooi gedaan ! Ik heb een hele goeie krultang maar gebruik hem nooit omdat het altijd zo'n gedoe is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Staan je prachtig, de krullen! Ontzettend mooi haar heb je ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Staat je mooi! ik doe niet zo veel met mijn haar, het zakt telkens weer uit als ik mijn best er op doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Staat je leuk :) Ik heb geloof ik niet het geduld om mijn haar te willen stylen, ik heb gewoon echt idioot veel haar dus volgens mij ben ik dan een halve dag bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een chi krultang van 1.5 inch gevraagd voor kerst. Gewoon om van die lauren conrad krullen te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wat mooi gedaan zeg. Ik denk dat ik er zelf niet het geduld voor zou hebben, maar goed dat mijn haar van zichzelf al aardig krult :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt echt prachtig haar. Heel mooi gekruld.
  Liefs, xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gebruikte vroeger, toen ik nog lang haar had, papillotten... 's Avonds indraaien, 's morgens loshalen en de kam erdoor. Werkte prima en veel beter dan een krultang, vond ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het ziet er fantastisch uit! Voor de eerste keer vind ik het heel erg geslaagd hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oe, die staart is echt über-sexy =)))) Je haar is zo mooi *_*

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi gedaan! Wat toevallig ook.. Ik heb afgelopen week net een nieuwe krultang gekocht van Braun (met 20 euro retour actie, TIP!), en ik heb 'm nu al 2x gebruikt. Ik heb helemaal verliefd op de krultang. Voor mij staat er ook al een post gepland met de curly's, hihi. Mijn haar kan niet zonder stijltang, en nu ook niet meer zonder krultang, haha. Wat een uitvinding!

  BeantwoordenVerwijderen