zaterdag 21 januari 2012

Favoriet merk ever? Bestaat niet!

Deze week zijn Temptalia Readers Choice Awards gepubliceerd. De beste producten volgens de grootste beautyblog ter wereld. En ik moet zeggen, ook mijn favorieten zijn vaak in de top 3 te vinden (zoals Wet 'n Wild palettes, Inglot producten en Hope in a Jar van Philosophy). Het beste merk ever is ook bekend gemaakt... nee, het is niet MAC, die is wel de tweede geworden. Het beste merk bleek toch wel Urban Decay te zijn. Volgens mij is dit vooral te danken aan Naked en Naked 2 palettes ;) Maar goed, het beste merk ever.... Ik wil er al een tijdje een vraag over stellen, dus dit is dan een mooi bruggetje.Ik ben van mening dat als iemand zonder na te denken de "beste merk ever" kan opnoemen, dat diegene of niet genoeg andere merken kent of niet alle producten van dat merk geprobeerd heeft. Op verschillende blogs lees ik vaak hoe meiden helemaal zwijmelen als ze over MAC praten... why? Oké, begrijp mij niet verkeerd, MAC is een heel fijn merk. Maar is het jullie bijvoorbeeld opgevallen dat ik geen een MAC product in mijn favorieten van 2011 genoemd had? Dit deed ik trouwens niet bewust, ik zal nog zeker een apart artikel over bijzondere MAC producten maken. Maar als ik aan favoriete super fijne producten denk, dan denk ik niet per se aan MAC. Nee, ik kan beter zeggen dat ik niet gelijk aan een merk denk. Het ene merk is beter in oogschaduws, terwijl andere merken weer beter zijn met foundations of blushes. Ik heb al zoveel merken en producten geprobeerd, dat ik volledig achter mijn stelling sta. Maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jullie mening.... vooral omdat ik weet dat er ook een-merk-liefhebsters tussen jullie zitten. ;)

Foto van weheartit.com

10 opmerkingen:

 1. Goh, ik heb ook niet per sé een favoriet merk. Qua skincare dragen Estée Lauder en Clinique grote voorkeur weg, ik heb er nog niets slechts van geprobeerd, dat wel. Maar die merken doen het nu eenmaal niet voor iedereen. Op make up vlak dan, Mac vind ik leuk voor blushes en een paar speciale producten zoals de prep+prime gezichtsprimer, maar de oogschaduwen vind ik dan maar weer niets. Mooie kleuren ja, en vaak kleuren die niet te vinden zijn in de drogist ofzo, maar om daar nu 15 euro voor te geven .. Dan ben ik vb meer fan van Urban Decay voor oogschaduwpalettes, daar krijg je pas waar voor je geld ! Oogpotloodjes koop ik dan bv weer vaak van Bourjois.
  Je stelling klopt alleszinds voor mij, ik heb een paar favoriete merken maar niet voor al mijn producten, dat bestaat toch gewoon niet. Of dan moet je, zoals jij zegt, gewoon niet alles geprobeerd hebben of onvoldoende van andere merken uitgeprobeerd hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het met je eens. Ik heb bij elk merk wel dat ik een bepaald product wat minder vind. Voor mij bestaat er geen perfect merk. Ik koop van alles wat.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de lippenstift van Chanel heel fijn, maar de nagellak vind ik prut. Voor nagellak kies ik dan liever Catrice en zo is het met alle merken. Ze hebben fijne en minder fijne dingen, daarom heb ik ook geen favo merk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook geen favoriet merk, elk merk heeft nu eenmaal zijn goede en slechte producten, en het leven is te kort om je aan één merk te binden ;). MAC is idd een heel erg overhyped merk, net zoals sommige andere merken, maar ach, iedereen zal wel de weg vinden naar andere merken op den duur denk ik dan :).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb zoveel verschillende merken dat ik moeilijk kan zeggen inderdaad zoals je al aanhaalt. Dat merk of dat merk. Je hebt altijd van een bepaald merk dingen die je leuker vindt dan bij een ander merk. MAC is volgens mij een vaak genoemd merk omdat ze gewoon voor iedereen wat hebben en al die leuke l/e collecties. Maar bepaalde producten van Maybelline, Gosh enz vind ik even leuk en gebruik ik soms wel vaker...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed artikel is het geworden, ik ben het er helemaal mee eens! ;) Al moet ik zeggen dat ik wel helemaal trouw ben aan Urban Decay, daarvan zou ik wel iets op de gok durven kopen zonder het eerst uit te testen (niet dat ik dat ooit doe, maar oke:P) Bij Mac zou ik dat zeker niet doen, sommige oogschaduws... Nou ja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben het helemaal met je eens, je kunt nooit blind varen op een merk. Natuurlijk zijn er merken waar je veel goede ervaringen mee hebt, maar ook die hebben wel eens producten die tegenvallen of gewoon niet zo goed bij jou passen. Ik heb dus maar gelijk een hele hoop favoriete merken :) en die gaat van TheBalm, Too Faced, Urban Decay tot Rimmel en Catrice. En dan zijn er nog merken waar ik heeeeel nieuwsgierig naar ben zoals Inglot & J'Ouvert.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ook verschillende merken die ik heel fijn vind. Oogschaduws van MAC, Urban Decay, TooFaced. Blushes van MAC of NARS,... Niet 1 bepaald merk..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een enkel favoriet merk heb ik ook niet. Voor bepaalde producten neig ik wel naar bepaalde merken, omdat ik er goede ervaringen mee heb. Zo heb ik een grote voorliefde voor Estée Lauder huidverzorging, houd ik wel van MAC en Urban Decay oogschaduw en maakt YSL mijn favoriete mascara. Voor de rest van mijn leven slechts producten van een enkel merk kopen, zou voor mij absoluut niet ideaal zijn!

  BeantwoordenVerwijderen