dinsdag 31 januari 2012

Getest: producten voor hele droge huid

Zoals jullie waarschijnlijk weten ben ik vorige week een paar dagen op wintersport geweest. Even kort samengevat: het was heel gaaf! Maar... koude bergenlucht, wel zonnebrand mee in de zak maar uiteindelijk bijna niet gesmeerd en drie dagen achter elkaar keihard feesten... ik was teruggekeerd met een droog gezichtshuidje. De dag voor wintersport besloot ik om mijn kleurtje op te frissen, alleen was het een beter idee geweest als ik minder lang onder de zonnebank ging... mijn huid was al rood aan het begin en al helemaal op de laatste dag van de vakantie (inclusief witte rondjes rondom mijn ogen... I know...). Maar ook schilfjes en (OMG!) droogtelijntjes vooral bij mijn ogen maakten de boel niet beter.. Na de terugkomst was het tijd om te herstellen. S.O.S. super droge huid!Hallo monstertjes, die ik toch al wilde uitproberen! Ultra Rich Face Cream van L'occitane bevat de welbekende shea butter en is zeer geschikt voor het hydrateren van droge huid. Deze crème heeft een dikkere textuur, maar brengt alsnog gemakkelijk aan. Ik heb deze crème 's avonds gebruikt in combinatie met een paar druppeltjes van mijn hydraterende serum van Decleor. Het resultaat 's ochtends was verbluffend. Geen kreeftengezicht meer, rustigere huid en bijna geen schilfertjes meer. Deze crème heeft zijn werk erg goed gedaan en, ondanks zijn textuur, had ik geen vettige huid de volgende ochtend.

Voor overdags vind ik hem persoonlijk te zwaar en daarom koos ik voor andere producten. Als eerst besloot ik om de laatste schilfers weg te halen door mijn huid te exfoliëren. Exfoliating Mask van Murad heeft een hele aparte textuur, wat ik helemaal niet gewend ben. Het is namelijk een doorzichtige gel zonder korreltjes of wat dan ook. Het verdelen over mijn gezicht ging heel makkelijk en na een paar minuten trokken sommige stukjes zelfs een beetje in. Tijdens en na gebruik had ik een fris gevoel. Daar ben ik eigenlijk geen voorstaander van, omdat munt (of iets dergelijks) een hele gevoelige/droge huid kan irriteren. Maar dit maskertje was uiteindelijk toch nog erg zacht voor mijn huid. Het voelde zacht en schoon aan. Daarna was het tijd voor een zachte, reinigende tonic en een voedende serum. Ik koos voor mijn nieuwe favoriet Skin-ergetic van Biotherm. Dit serum zorgt er echt voor dat mijn huid een oppepper krijgt, super fijn. De kleur wordt steeds egaler en ik voel bijna die energieboost (het komt vast ook door de aangename citrus-achtige geur). Ik sloot af met een crème, Hope in a Jar van Philosophy om precies te zijn. Ik blijf hem fijn vinden, ook al heeft hij mijn huid niet helemaal gered tijdens de wintersport. Bij normale omstandigheden werkt hij nog steeds erg goed.

Na een dag of twee was mijn huid volledig hersteld. Droogtelijntjes weg, de kleur weer normaal, geen vervelende puistjes of wat dan ook. Na een paar "wilde" dagen moest ik wel extra lief tegen mijn huid doen en dat is, volgens mij, ook wel aardig gelukt. Nu weer terug in de oude routine... ;)

8 opmerkingen:

 1. Die eerste combinatie lijkt me ideaal, want mijn huid kan zonder zonnebank en wintersport ook echt een oppepper gebruiken. Wat betreft Murad:ik denk dat zij gebruik hebben gemaakt van andere exfoliators. Srubdeeltjes zorgen voor mechanische peeling, deze stoffen denk ik chemische peeling. Anders zou ik het ook niet weten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh ja, het zal ongetwijfeld zo zijn. zou het anders ook niet weten!

   Verwijderen
 2. Ik heb twee staaltjes van dat Murad-masker geprobeerd en ik vond het super! Zeker dat hele frisse gevoel, ik houd daar wel van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf heb ik niet een hele droge huid, maar de producten van murad schijnen heel goed te zijn. Ik heb er al veel over gelezen.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je huid weer in goede conditie is! Het masker van Murad klinkt echt heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Murad ken ik helemaal niet, zelfs nooit gezien, denk ik... Die Skin Vivo is inderdaad erg fijn, heb ik ook eens ooit een staaltje van gehad. Nu ja, routine....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Skin Vivo is iets anders :P Die gebruik ik nu niet, had hem wel geprobeerd, maar is toch niet helemaal mijn ding.

   Verwijderen