woensdag 4 januari 2012

Love: MAC Blue Brown + any dupes?

Wie een beetje mijn blog volgt, weet dat Blue Brown van MAC een van mijn meest favoriete pigmenten is. Deze kleur is zo geliefd en bijzonder dat ik het niet eens kan weerstaan als ik een vergelijkbare oogschaduw zie... Dus ja, nu heb ik wel een collectie verzameld. Maar wat is nou de perfecte dupe?(ook al vind ik dupe best een negatief woord... oké, een mogelijke vervanging dan ;) )Blue Brown heeft in de naam al de precieze omschrijving: bruine basis met blauw-achtige shimmer. De kleur is op zichzelf al heel bijzonder, waardoor hij makkelijker te combineren is. Je kunt eigenlijk de kleur alleen al gebruiken om het effect van meerdere kleuren in een look te creëeren. Deze kleur heb ik al vaker in een look gebruikt: bijvoorbeeld in deze smokey look of in een van de X-mas specials. Blue Brown is een pigment van MAC. Vind je pigmenten lastiger om mee te werken? Dan kun je hieronder allerlei alternatieven in vaste oogschaduw-vorm vinden.Alle kleuren hebben een zichtbare fijne blauwe shimmer. Misschien komt het niet altijd zo op de foto over, maar het hangt ook van bepaalde lichtval af.
De kleur van Wet 'n Wild komt uit het Night Elf paletje en heeft een duidelijke rodere ondertoon. MAC's Club wordt vaak de oogschaduw-dupe van Blue Brown genoemd. Eigenlijk is dit helemaal niet zo, zie swatch hieronder: Club is namelijk veel bruiner en donkerder. Lounge van Urban Decay is mijn laatste aanwist en heeft ook een rodere ondertoon. Label Whore van Too Faced leek eerst veel bruiner, maar er zit toch ook wel genoeg fijne blauwe shimmer in. De nieuwe kleur van Catrice C'mon Chameleon leek het perfecte budget alternatief voor Blue Brown - niets is minder waar. Zoals je op de swatch hieronder kunt zien is dit meer een dupe voor Club, omdat hij bijna net zo donker is.Welke kleur lijkt nou het meest op Blue Brown? Lounge van Urban Decay! Ze zijn bijna gelijk. Blue Brown heeft toch meer rodere ondertoon dan ik eerst had gedacht. Daarom is de kleur van Catrice zo anders: doordat hij bruiner is, zal hij waarschijnlijk ook voor de meeste beautyliefhebsters meer draagbaar zijn. Wat wel een goede budget variant is, is natuurlijk de kleur van Wet 'n Wild... met als enige "maar" dat dit merk alleen online of in het buitenland te koop is (plus dat deze palette volgens mij ook nog eens een limited edition was; geen idee of deze kleur ook los verkrijgbaar is). Voor de liefhebsters van meer groen: MAC heeft ook een pigment genaamd Green Brown. De enige dupe die ik heb, is eerder hier vergeleken en hij was te zien in deze look.

13 opmerkingen:

 1. MAC heeft wel echt prachtige pigmenten, ik ben ook zo dol op MAC Rose, kocht er pasgeleden een fullsize van en het liefst gebruik ik die dagelijks.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijn allemaal wel mooie kleuren ! Van pigmenten ben ik niet zo gek, teveel gepruts voor mij :d

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In de pan lijken ze allemaal een beetje op elkaar maar in de swatches zijn er toch wel wat verschillen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie pigment van MAC, ziet er erg mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, die zijn nog best verschillend allemaal! Ik dacht eerst dat ze allemaal gelijk waren :P ik had een paar dagen geleden bij Sephora nog die Too Faced in mijn handen, toch niet gekocht helaas, maar wel supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mac heeft er mooie pigmenten.
  Ga ze zelf toch maar weer eens gebruiken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het altijd zo'n gedoe, die pigmenten maar het effect is eigenlijk wel heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie kleuren, schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Inderdaad best nog wel verschillend eigenlijk, ik had het niet verwacht. Dacht dat er toch minder verschil zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om allemaal zo naast elkaar te zien, er zit toch meer verschil in dan ik had gedacht. Ik miste alleen de bruin/groene kleur nog uit het Wet 'n' Wild Comfort Zone palette in je vergelijking. Maar MAC Blue brown blijft toch wel de mooiste!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk om ze zo naast elkaar te zien. Zo kun je inderdaad duidelijk de verschillen spotten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @DalaLuz: dat is dezelfde kleur als in de night elf palette ;) maar ik zal deze palette er nog bij zetten, thnx!
  @IEDEREEN: thnx voor jullie comments, ladies! Er zit idd best veel verschil in, ik was nt zo verbaasd :)

  BeantwoordenVerwijderen