donderdag 19 januari 2012

MAC Iris Apfel (eerste ronde?)

Toen ik de eerste swatches van de nieuwste MAC Limited edition van Iris Apfel zag, was ik verliefd... dit keer niet op de verpakking (want: gewoon simpel MAC-zwart) of op de bijzondere textuur (zoals bij Metal-X), maar op kleuren. Veel matte tinten en hier en daar koraal.. OMG, dit is weer een collectie naar mijn smaak. Het nadeel: alleen verkrijgbaar bij de Pro-stores. Zeg maar, Pro-store... moet ik daarvoor naar Amsterdam? Oké, ik heb veel over voor mooie dingen, maar bij gebrek aan tijd doe ik liever iets anders in mijn vrije uurtjes. Gelukkig wilde Peggy in Antwerpen eventjes mijn personal shopper spelen ("je weet dat mensen hier normaal voor betaald worden" :P).Eigenlijk stonden er nog twee dingetjes op mijn wishlist, maar helaas... ik wist dat deze collectie populair zou zijn. Binnenkort dus toch maar zelf even naar Amsterdam. Maar nu ben ik in bezit van een prachtige bruine oogschaduw en een frisse roze/koraal-achtige kleur lipstick.Iris Apfel collectie bestaat naast opvallende kleurrijke accenten ook uit smokey kleurtjes. Diamond Dove is daar een van. Het is een midden bruine tint met iets groenigs erin. Ik hou wel van zulke kleuren, ze zijn heel makkelijk te combineren. Ik heb een kleur van Sinful Colors die hierop lijkt (maar dan minder mat en iets lichter) en die pak ik best vaak als ik het even niet meer weet. Bij Temptalia had ik gelezen dat deze matte kleuren niet zo creamy waren qua textuur en dus ook moeilijker om aan te brengen. Nou, als dit moeilijk is... ik vind het juist een hele fijne textuur hebben, makkelijk om mee te werken. De swatch hieronder is maar van een veeg gemaakt en, geloof mij, dit is heel goed voor MAC. Ik ben juist aangenaam verrast. Prachtige kleur en een hele fijne oogschaduw om mee te werken.Door de lipkleur Flamingo krijg ik nog meer zin in voorjaar. Wat een mooi koraal kleurtje is het toch! Er zit ook wel een roze ondertoon in, het is dus een perfecte kleur voor mij. Ik vind de finish alleen erg jammer, want: lustre. Niet mijn favoriet. Ze zijn vaak een beetje doorzichtig en blijven helaas niet zo lang zitten. Maar goed, dit keer ging het echt om de kleur... love it! Nu nog hopen dat dit niet mijn laatste aankoopjes van deze collectie waren... ;)

21 opmerkingen:

 1. Mooi ! Ik heb mij gisteren nog een blush uit de Daphne Guinness collectie gekocht en het prikt alweer om de 2e ook maar te gaan halen :d

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De lippenstift ziet er in de huls veel feller uit dan in de swatches, had het niet verwacht! Wel een erg mooi kleurtje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat is nou lustre ;) ik vind het opzich nog meevallen, hij is goed op te bouwen. ^^

   Verwijderen
 3. De lipstick is echt heel erg mooi, die kleur staat je goed. Jammer dat veel dingen al weg waren.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi hoor! Ik heb vandaag Scarlet Ibis gekocht! De allerlaatste lipstick van de Iris Apfel die nog over was! Ik wilde eigenlijk ook Flamingo maarja. Bijna al die lipsticks waren zaterdag al uitverkocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OMG gaat het zo snel... oké, nu is me hoop weg dat ik nog iets uit deze collectie zal scoren :P

   Verwijderen
 5. Prachtige producten, de lipstick vind ik erg mooi! Die stond eerst ook op mijn wishlist maar heb toch besloten 'm niet te nemen aangezien de Naturally collectie bijna uitkomt en ik daar aardig wat spulletjes van wil hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg mooie lippenstift! Ik vond de kleuren van deze collectie echt een grote hit :).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een prachtige producten,vooral de lipstick.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeh, pretty. Ik ben vooral helemaal weg van die lipstick :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die lippenstift vind ik erg mooi staan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. WAUW! Wat een prachtproducten! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie producten, vooral de lipstick!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De lipstick is inderdaad minder fel op de lippen als in de huls...had ik wel ee, beetje verwacht maar zoveel verschil ook weer niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die lipstick ziet er echt heel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jammer inderdaad dat ze enkel te koop zijn bij de pro store

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat een super mooie lipstick!♥

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Flamingo is veel mooier dan ik had gedacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie nieuwe darlings!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prachtige producten, vooral de lipstick vind ik geweldig mooi!

  BeantwoordenVerwijderen