maandag 2 januari 2012

My NYE look (feat. MAC Venetian Tarnish)

Ook met Oud & Nieuw wist ik tot het laatste moment niet wat ik met mijn look ging doen. Nou ja, tot het laatste moment... tot ik 's middags MAC was binnen gewandeld. Ik wist dat de nieuwe Metal X Cream Shadows van MAC er zouden liggen, maar aangezien deze een vrij negatieve review van Temtpalia hebben gekregen, had ik het van mijn wishlist geschrapt. En nieuwsgierig dat ik ben, moest ik het natuurlijk ook zelf swatchen. Wauw... ik werd verliefd! De kleur Venetian Tarnish ging mee naar huis. Dit was gelijk de perfecte kleur om mijn New Year's Eve look op te baseren.Metal X oogschaduws zouden moeilijk zijn om mee te werken. Met een stevig plat kwastje valt het echt mee. Ze zouden ook vrij snel gaan creasen (want: cream, maar eigenlijk drogen ze "normaal" op), maar ook dit viel mee. De hele avond/nacht bleef de kleur op mijn oogleden zitten. Natuurlijk heb ik mijn Shadow Insurance gebruikt, maar het was ook de hele avond vrij vochtig buiten.. kortom, ik vind het netjes gedaan voor zo'n oogschaduw. En de kleur vind ik ook nog eens prachtig: goud/bronze met rood-achtige metalic gloed. Maar goed, op naar de look.Ik begon met de donker bruine kleur uit mijn Wet 'n Wild palette. Deze heb ik in de buitenste ooghoek en ook een beetje naast de binnenste ooghoek aangebracht, het midden vrij gelaten. Gemengd met een lichtere bruine kleur uit hetzelfde paletje heb ik deze kleur vervaagd, vooral richting de crease en bij de binnenste ooghoek. In het midden kwam de Metal X oogschaduw en in de binnenste ooghoek - de gouden Make-up Studio kleur. Boven de crease heb ik ook een beetje van die rozige Inglot kleur gebruikt om meer warmte te creëeren. Langs de onderste wimperrand is het een bijzonder effect (ook al zeg ik het zelf) geworden: ik heb eerst 24/7 oogpotlood van Urban Decay in de kleur Baked gebruikt. Daar overheen heb ik roze oogschaduw van MAC Quartz Fusion aangebracht.Een dun lijntje langs mijn bovenste wimperrand heb ik met pencil eyeliner van ArtDeco gemaakt. Ik besloot om voor de verandering nepwimpers te gebruiken. Nou is het wel zo dat mijn wimpers met krultang en Rimmel Volume Accelerator mascara lekker lang en opvallend zijn, waardoor ik minder snel naar nepwimpers grijp (I know, luxe problemen). Maar toch besloot ik om een paar losse wimperstukjes van Claire's te gebruiken. Eigenlijk was het geen succes: je zag ze bijna niet... misschien moest ik ook meer dan 3 in de buitenste ooghoeken gebruiken. Nou ja, misschien is het effect toch mooier hiermee geworden. Verder heb ik alleen een beetje getinte moisturizer van MAC met mijn dagcrème gemengd, een beetje geprimed en glimmende zones afgepoederd met Too Faced poeder. Neutrale blush (creamblush van Senna + MAC Beautypowder) en een neutraal kleurtje op mijn lippen. Mijn haar... tja, ik wilde ook hier iets anders mee. Ik heb het simpel met vlechten gedaan.

Het eindresultaat vind ik mooi. Zonder te veel glitter en glans, waar ik eerst aan zat te denken. Qua kleren heb ik het lekker comfy gehouden, omdat wij de hele avond buiten waren. Het was gaaf en natuurlijk was mijn camera mee. De video zal ik deze week snel online gooien :)

14 opmerkingen:

 1. Het zag er in ieder geval mooi en shiny uit! En ook nog na middernacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wauw wat een prachtige look!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pretty! Ik had die review van Temptalia ook gezien en dat heeft mij wel afgeschrikt, maar bij jou ziet het er erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie look. Maar goed dat je de oogschaduw toch nog hebt geswatched ondanks de negatieve review. Zo zie je maar; smaken verschillen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie look ! De kleur zou ik zelf nooit bekijken in de winkel maar ik vind hem eigenlijk wel heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi! Hoe is de mege metal oogschaduw opgehouden trouwens? Het is een enorm mooie kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele mooie look en gelukkig, gezond 2012 trouwens! :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. WAW! Gorgeous! Staat je prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wauw wat een mooie kleuren!
  echt heel mooi gedaan

  BeantwoordenVerwijderen