vrijdag 6 januari 2012

Verwennerij voor winters lichaamshuidje

Ook al is het buiten qua temperatuur nog niet echt "winters" te noemen, mijn voorkeur voor geuren om mij heen is wel veranderd. Terwijl ik in de zomer van sappige, zoetere fruit-achtige geuren hou, in de winter mag het allemaal een tikje meer en pittiger zijn. En dit betekent zwaardere zoetere geuren, denk aan honing en dat soort lekkere dingen. Vooral voor mijn lichaamshuid is dit zeker een must (naast alle extra voedende eigenschappen die dezelfde verzorging moet hebben).Laat ik maar beginnen met mijn douchegel van Lush genaamd Snow Fairy... het is roze en er zit het woordje "fairy" in? Oké, hij viel er wel mee op. Maar het is uiteindelijk de geur die mij liet verleiden. Heel zoet, snoep-achtig, ik ruik zelfs zuurtjes. Jammer genoeg was dit een Lush-special voor de feestdagen, maar zolang het nog kan ben ik steeds weer aan het genieten van deze geur. Zo nu en dan moet mijn huidje ook weer worden gescrubed... en wat is nou lekkerder dan een scrub van Rituals... dat zei ik ook al toen ik over mijn Ayurveda setje schreef. Daarna heb ik nog een setje voor mijn verjaardag gekregen met daarin een fullsize bodyscrub (precies wat ik wilde!). Alleen om eerlijk te zijn vind ik Sakura Scrub meer een zomerse geur hebben (want: fris en bloemig). Maar de kwaliteiten van deze grovere scrub zijn even goed: hij droogt niet uit, maakt mijn huid extra zacht en is heel fijn in gebruik.

Tot slot nog een overheerlijke Buttermilk van Priorities. Dit merk kwam ik bij de Griekse Sephora tegen. Ze hadden allerlei lichaamsverzorging met super lekkere geuren. Ik koos deze body yoghurt cream met de geur van vanilla cookies (tot nu toe klinkt alles wel heel smakelijk, niet waar?). En man, man, man, wat is die lekker! Behalve dat butter zelf heel romig en hydraterend is, is de geur... mmm... precies zoals beschreven: bitter/zoete verleidelijke vanille, en ja hoor, ook koekjes ruik ik heel duidelijk. Maar wat nog fijner is, is dat deze geur lang blijft zitten. Hij is wel sterk, dus misschien helpt dat ook een beetje. Dus mocht iemand van plan zijn om van de zomer naar Griekenland te gaan - dit is echt een aanrader om te hebben (of in ieder geval om te ruiken). Dit zijn toch wel de producten waar mijn huid blij van wordt... en ja, de neus wilt ook wat. ;)

14 opmerkingen:

 1. Wat een fijne verwenproducten zeg. Snowfairy is mij echter veel te zoet, dan kies ik liever voor de glögg douchegel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Snowfairy is echt heeerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind SnowFairy ook iets te zoet, maar kan ook wel begrijpen dat velen er van houden. Ik ben te lui voor al dat gesmeer vrees ik, Johnson babie olie hoera en verder heb ik een lekkere bodybutter gekregen van een lief meisje die ik nog steeds aan het gebruiken ben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou van Snowfairy, heerlijk zoet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben niet zo te vinden voor Snow Fairy. Mijn favo du jour is de Mei Dao body crème van Rituals, love it !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke producten! Heb snow fairy helaas niet in de kast staan. Ik wil nu eerst mijn eigen voorraad een beetje verkleinen eer ik weer nieuwe spullen haal. Maar ik kan mij er helemaal in vinden: in de winter zwaardere geuren, in de zomer frisse geuren. Ik heb het al met ochtend en avond (fris/ zwaar)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een heerlijke producten. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeh wat een heerlijke producten, nu heb ik nog meer zin om onder de deken vandaan te kruipen en wat lekkere doucheproducten mee de douche in te smokkelen. Snow Fairy vind ik zelf verrukkelijk - en mijn zesjarige zusje is het daar helaas heel erg mee eens, waardoor de fles behoorlijk slinkt - en de geurlijn met Cherry Blossom van Rituals is echt heerlijk. Ik moet snel nog een de body butter daarvan inslaan, smells so good!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Qua geuren zit ik in de winter ook op een hele andere lijn en rituals valt dan al gauw in de smaak. Lush trekt me niet echt - al is bijna iedereen enthousiast.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ohh gotta love Snowfairy! :-) Die scrub klinkt ook fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijke producten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik hou ook wel van warmere geuren in de winter :) Ik heb nu zo'n XL Satsuma Shower Gel van The Body Shop staan, kruidige madarijntjes, mmmm. En ik pak mijn Beyonce's Heat douchegel/deo/eau de toilette weer wat vaker, die doet me ook altjd aan lekker eten denken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oeh heerlijk! Ik gebruik momenteel veel de producten van de spiced vanilla lijn van TBS!

  BeantwoordenVerwijderen