zondag 12 februari 2012

Beste reinigende masker EVER (The Body Shop)

Ik roep niet zo snel dat iets het beste ever is. Daar ben ik zelf te kritisch voor. Ik roep het alleen als ik weet dat het product de beste prestaties levert en daarmee onverslaanbaar is, maar ook als ik weet dat dit product heel veel andere fans heeft. Het beste reinigende gezichtsmasker van The Body Shop is voor mij zo'n product. Ik heb hier al meerdere mensen mee aangestoken, dus ben je altijd al op zoek geweest naar een goed masker, be prepared...Ik heb al heel wat gezichtsmasker geprobeerd. Vooral vroeger was ik er verslaafd aan. Zo ontdekte ik een paar jaar geleden dit maskertje en ik was erdoor verrast. Blue Corn 3-in-1 Deep Cleansing Mask is een masker voor normaal/gecombineerde huid. De drie belooftes: cleanse, exfoliate, purify - dit allemaal dankzij blauwe maïs poeder (nooit van gehoord, but I love it!). Op het eerste gezicht lijkt dit een klei-masker. Normaal ben ik hier nooit zo'n fan van, maar voor dit masker maak ik een uitzondering. De geur is absoluut niet aangenaam, het is heel sterk en kruidig. Ook voelt het net zo sterk aan: je voelt dit maskertje bijna branden op je gezicht, maar dan niet doordat het warmer wordt (dat doet ie niet), maar doordat je hem bijna voelt werken. Zowel de geur als de werking zorgen ervoor dat je gelijk het idee krijgt dat je iets essentieels in je handen (technisch gezien: op je gezicht) hebt. Het is of je een pro-masker van een specialist gebruikt.

Het masker (klei-achtige substantie met grove korreltjes) smeert best goed uit; als je klei-maskers gewend bent, dan zul je geen verschil merken. Even een paar minuten laten inwerken en klaar! Ik moet wel zeggen dat ik dit masker niet zou aanraden voor mensen met hele gevoelige huid. Doordat het juist zo sterk is, zou het misschien voor irritaties kunnen zorgen. Mijn huid is vettig, maar ook best gevoelig. Persoonlijk vind ik dit maskertje perfect voor mezelf. Maar oké, het afspoelen dus... Gaat heel gemakelijk, ik doe het dan ook altijd onder de douche. En daarna het resultaat. Zulke schone poriën krijg ik met geen een ander masker! Zelfs hardnekkige zwarte puntjes op mijn neus verdwijnen als sneeuw voor de zon. Mijn huid voelt zacht en super schoon aan! Het is wel belangrijk om je huid daarna goed te hydrateren, zodat dit heel reinigingsproces niet al te stressvol wordt. Misschien dat andere maskers aangenamer zijn in gebruik (wie houdt nou niet van chocola en frambozen yoghurt op je gezicht), maar voor een diep reinigend effect kies ik toch liever voor dit masker. Het enige nadeel kun je alleen de prijs zien: het kost namelijk rond 13-15 euro. Het voordeel is dan wel weer dat je hier heel lang mee doet, minstens een halfjaar.

16 opmerkingen:

 1. Zalig, voor zo'n masker zou ik wel wat meer neer tellen, maar mijn huid neigt helaas al gauw naar een droge huid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit klinkt best interessant! Ik ben nu wel heel erg benieuwd... Helaas mag ik eigenlijk even niks kopen van mezelf, maar ik zet hem zeker op mijn lijstje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt mij wel een fijn product!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dt klinkt echt goed zeg! Dat gaat op mijn wishlist :o

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh dit lijkt mij echt een fijn product. Ik ben wel heel erg benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die ga ik mss een proberen. Ik heb een klei masker van TBS en daar ben ik heel tevreden van.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb nog steeds niks van the Bodyshop uitgeprobeerd, maar ik ben bang dat als ik er eenmaal aan begin, dat ik er 'verslaafd' aan raak (net als met Lush). Mijn aandacht wordt al snel getrokken als iemand een product het beste product ever noemt en nu ben ik wel heel erg benieuwd naar de werking van dit masker!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me ook een fijn product! Ik ben ook al een tijdje op zoek naar een echt goed werkend masker!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt echt fijn voor de gemengde huid :) Zelf probeer ik tegenwoordig wat zachter te zijn voor mijn huid, ik wil nogal eens wild scrubben en dat moet ik maar eens afleren vinden bepaalde mensen die ervoor doorgeleerd hebben ;) Nou ja, dan moet het maar he! Blauwe mais groeit veel in het zuiden van de VS en in Mexico, maar er is ook mais in allerlei kleurtjes. Die hangen ze in New Hampshire allemaal als decoratie aan hun brievenbussen als het herfst/Halloween wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooh da's interessant, wist ik niet! Zie je, ik moet gewoon een keer naar Amerika, daar leer het vanzelf ;) :P
   Ja, ik probeer hetzelfde te doen, vooral met het scrubben. Maar ik hou nou eenmaal van grove scrubs, anders lijkt het of het geen zin heeft.. :P

   Verwijderen
 10. Oeh, interesting! De laatste tijd weet TBS me steeds meer te bekoren, dus wie weet probeer ik dit maskertje binnenkort ook wel eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. oeh! die staat op mijn verjaardagslijst!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn dat je 'jouw' masker gevonden hebt, ik heb hetzelfde met mijn Senna masker.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zou hem op een blogsale kunnen plaatsen, aangezien hier zo veel goede reacties over zijn... Bij mij gaf hij na één keer al geweldige pukkels en allergische reacties. Niet geschikt voor de overgevoelige huidjes zo blijkt... Nu staat hij daar mooi te staan in mijn kast :) Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zou ik zeker doen! Ja, overgevoelige huid gaat niet samen met dit masker, kan me goed voorstellen... wel jammer!

   Verwijderen
 14. Oei, als je het bijna voelt branden is het denk ik toch net iets te ruw voor mijn gevoelige huid. Jammer :(

  BeantwoordenVerwijderen