zaterdag 4 februari 2012

Couleur Botanique van L'oreal Professionel

L'oreal Professionel heeft een nieuwe serie producten, genaamd Nature. Natuurlijke haarverzorging-trend, hoe kon het ook anders. Couleur Botanique is een lijn speciaal voor gekleurd haar. Een shampoo en masker uit deze lijn mocht ik testen voor Peggy's blog. Producten zonder parabenen en siliconen voor mijn vermoeide geverfde lokken? Graag!Beide producten hebben een milde zoetere geur en fijne uitsmeerbare textuur. Het eerste wat mij opviel bij de shampoo was het feit dat ik er gelijk zo'n goede schuim mee kreeg. Een kijkje op de achterkant van de verpakking: SLS. Hey, dat heb ik niet verwacht bij een natuurlijke shampo. Oké, SLS is geen silicoon of parabeen, maar toch... Ik dacht juist dat SLS een vijand is van gekleurd haar, dus dat het hierin zit snapte ik niet. Maar goed, ik gebruik vaker shampoo's met SLS, nooit problemen ondervonden. SLS is namelijk wel heel goed in het uitwassen van olie en dat soort troep uit je haar. Ondanks dit puntje bleek deze shampoo verder heel mild te zijn. Vooral mijn hoofdhuid was hier heel blij mee. Mijn haar wordt goed gereinigd en je voelt dat dit op een milde manier gebeurt. Deze shampoo maakt mijn haar ook wel zacht, maar niet te. Ik vind het toch wel een heel fijn product. Oooh, bijna vergeten: sinds ik deze shampoo gebruik, ben ik mijn droogshampoo bijna vergeten. Blijkbaar maakt hij mijn haar minder snel vettig.Van het maskertje had ik daarom ook iets fijns verwacht. Maar aangezien ik een voorstaander ben van siliconen in maskers en conditioners (ze maken mijn haar mooi glad en doorkambaar!), was dit wel even wennen. Ik merkte gelijk aan het resultaat dat dit masker bepaalde componenten niet had. Mijn haar is na gebruik zacht en goed doorkambaar, maar het is het net niet. Ook pluis wordt er niet minder mee, maar dit wordt ook weer niet beloofd. Ik geloof graag dat het goed is om soms siliconen-vrije producten te gebruiken (ik ben sowieso tegen parabenen, die zijn nergens goed voor), maar persoonlijk zie ik niet direct het effect ervan. Ik vind dit masker zo licht, dat ik het bijna net zo vaak als een conditioner gebruik. Het werkt verder prima en ik hoop dat mijn haartjes mij dankbaar zijn dat ik het gebruik... maar ik ben ook weer blij als ik tussendoor een masker met siliconen gebruik. Het is maar net wat je belangrijker vindt en wat beter bij je haar past (tja, mijn haar zal te droog voor dit masker zijn).

Aangezien L'oreal Professionel een kappersmerk is, zijn er ook bijbehorende prijzen. 16 euro voor een shampoo en 20 euro voor het maskertje. Te koop bij de kappers en online.

3 opmerkingen:

 1. Doe mij maar veel silicone, mijn haar is zo al pluizig genoeg. Deze lijn sla ik over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat het het net niet is. Geef mijn ook maar veel silicone.
  Liefs xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zeg ik niet he..... Die shampoo is juist fijn.

  BeantwoordenVerwijderen