maandag 6 februari 2012

Deo's

Als je deze verzameling ziet, dan zou je denken dat ik bijna een obsessie heb voor deo's... Eigenlijk heb ik meer een obsessie voor schoon, fris gevoel. Dit betekent dat ik altijd op zoek ben naar goede deo's. Niet dat ik extreem transpireer of wat dan ook, maar ik heb een hekel aan vochtigheid onder mijn oksels. Zodra ik het voel, dan betekent het dat mijn deo zijn werk niet goed heeft gedaan. Een gemiddelde deo moet toch gewoon voor een droog en fris gevoel de hele dag kunnen zorgen... dat is toch helemaal niet zo raar? Heel veel merken beloven het namelijk wel, maar zo'n makkelijke zoektoch bleek het niet te zijn.De deo's van Rexona staan toch wel bekend als budget-toppers tussen de anti-perspiranten (deo's die daadwerkelijk strijden tegen transpiratie/zweet). De nieuwe lijn met kanten patroontje op de verpakking werd aangeraden door Linda van Beautytreat... en natuurlijk moest ik het ook uitproberen. Ja hoor, prima deodorant, doet goed zijn werk, maar helaas voor mij niet de hele dag. Persoonlijk vind ik hem aan de zwakke kant. Eindcijfer: 7-. Ik besloot om een paar natuurlijke deo's te proberen, puur om te kijken of zij beter zijn dan de "normale" deo's. Een spray van Bio Beauté by Nuxe (te koop bij o.a. newpharma.be) bleek gelijk een leuke kennismaking te zijn. Oké, het was wel even wennen zo'n natte spray onder je oksels (het is dus echt een spray en geen verstuiver zoals bij de andere deo's van de drogist), maar uiteindelijk vond ik het niet eens zo erg. Ik laat hem eventjes drogen (een paar seconden maar, meer geduld heb ik niet), maar anders laat hij toch geen vlekken achter. De werking is verder prima - hij werkt misschien ook niet de hele dag bij mij, maar het is meer "een beetje vochtigheid, maar geen geur" aan het eind van de dag. Eindcijfer: 8.

De deodorant van Earth Line heb ik bij De Tuinen gescoord, omdat ik verleid werd door "long-lasting" op de verpakking. Het is zo'n smeer-deo: je draait een druppeltje créme-deo uit en smeren maar. Tja, voor sommigen zal dit geen fijne manier van aanbrengen zijn en, om eerlijk te zijn, vind ik een stick of spray veel sneller. De geur van deze deo is wel lekker (licht kruidig), maar het effect viel toch wel tegen. Ik voel al na een halve dag vochtigheid en dat noem ik nou niet echt "long lasting". Eindcijfer: 6,5. De natuurlijke stick van 1-2 Dry (te koop bij Kruidvat) was wel een succes. Van alle deo's die ik nu heb is dit toch wel mijn favoriet. Deze deo heeft geen geur en is dus ook geschikt voor mannen. Ik moet wel zeggen dat ik nooit zo'n fan van deo's in de vaste vorm was. Maar deze werkt toch wel erg fijn. Het gevoel na het aanbrengen is gelijk droog en fris, en dit blijft zo goed als de hele dag zo. Misschien niet 100% droog, maar anders is het zo minimaal dat het mij niet stoort. Eindcijfer: 9+.

Tot slot nog een anti-perspirant van Clinique. Als jullie Beautylab lezen, dan herkennen jullie deze deo gelijk. Ik vermoed dat er na de positieve review hiervan een run op deze deo's is ontstaan.. en ja hoor, ook ik werd nieuwsgierig. Op Beautylab werd deze deo getest in een vorm van gel, maar ik heb de stick bemachtigd. Ik heb op andere blogs gelezen dat er meer meiden ontevreden waren over de stick, dus misschien had ik toch gel moeten proberen... alleen wil ik niet dat kleverig gevoel krijgen. Maar goed, de Clinique deo dus. Het is niet zo dat ik echt ontevreden ben. Ik merk gewoon dat ik deze deo met andere exemplaren moet afwisselen, anders is het effect niet zo sterk. Het lijkt of mijn oksels na een paar dagen gebruik eraan beginnen te wennen.. op een gegeven moment is het effect weg en ik voel vochtigheid, ook al zijn er geen vervelende geurtjes. Maar als ik het een keer of drie per week gebruik, dan werkt het prima. Maar het is voor mij dus echt niet de beste deo ever. Helaas. Eindcijfer: 7.

Qua prijzen zitten bijna al deze deo's rond 3-6 euro, met twee uitzonderingen: Nuxe is 10 euro en deo van Clinique kostte ongeveer 15 euro. Nadat ik deze deo-stash opgemaakt heb, ga ik weer op zoek naar de echte toppers. Daarom ben ik natuurlijk benieuwd naar jullie favorieten. De meeste drogisterij-deo's heb ik al wel geprobeerd. Maar dan wel in de spray-vorm. Ik heb gelezen dat rollers van Nivea bijvoorbeeld heel goed zijn... maar ik twijfel, omdat de spray geen super indruk op mij gemaakt heeft. Ach ja, proberen kan geen kwaad.

10 opmerkingen:

 1. Ik gebruik zelf al jaar en dag een crème deo van Eau de Lancaster, voor mij de beste ooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh, ik ben zelf ook altijd op zoek! Leuk artikel! Ik ben erg nieuwsgierig geworden naar de 1-2 Dry, zeker omdat hij makkelijk verkrijgbaar én budgetproof is. Voor mij heeft de stick van Nivea ook een hele tijd heel erg fijn gewerkt: Neutrale geur, droog gevoel, zacht voor de huid, maar helaas ben ik er immuun voor geworden. Ik probeer nu de Sanex Zero die ook erg fijn werkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik haast altijd een crème stick deo van Dove, dat is voor mij de beste. Ook de verstuiver variant vind ik super. Gewoon een neutraal zacht geurtje. Ik hoef niet naar kokosnoten te ruiken onder mijn armen haha. De deo van Clinique heb ik ook nog gehad, jaaren geleden. Ik weet niet als het de gel versie was, het was zo met een bolletje waar de deo dan van onder uit komt. Naja, ik vond hem niet super, eerder sticky en koud. Geen fijn gevoel dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zweet zelf niet zo fel dus ben altijd wel tereden met gewone deo's... tegenwoordig gebruik ik voor de minimizer deo van Dove, omdat ze die bij de action verkopen voor 1,50 euro en ik daar tevreden over ben ;) Als ik echt iets heel belangrijks heb waarvoor ik absoluut niet wil zweten dan gebruik ik Odorex, de depper, van het kruidvat. Werkt prima voor af en toe maar voor vaker is het wel wat agressief lijkt me. Ofja het prikt altijd wel even bij mij, je moet het s avonds opbrengen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Naar die van Clinique was is ook heel erg benieuwd! Jammer dat ie toch niet zo heel goed werkt :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik zelf deo's van Nivea en Kruidvat (beide spuitbussen) en de stick van O2. Heerlijke deo's.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben helemaal fan van de Secret deo, helaas niet in BE en NL te koop...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik merk vooral het verschil tussen natuurlijke grondstoffen en synthetische grondstoffen (alleen bij kleding) in mijn kleding. Op die dagen heb ik wel odorex nodig, anders red ik het nog niet een halve dag met deo's die het op andere dagen prima doen. Een stick vorm lijkt me niet ideaal, maar ik heb wel vaker mensen gehoord die daar meer tevreden waren dan over een spray of roll on. Een gel of crème kende ik eigenlijk nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik gebruik al een hele tijd een deo stick van Dove. Heb het liefst een deo die niet teveel geur afgeeft anders kan dat een beetje vloeken met je parfum!

  BeantwoordenVerwijderen